Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartım boşta 100watt tüketiyor

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
İbrâhim Halil

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Kaç tane driver denedim. Çözümü ise satıp, AMD RX 6900 XT'ye geçerek çözdüm. :D Boşta bile eski kartım olan GTX 1650'nin oyundaki tükettiği güçten bile fazla çekiyordu. Şimdi AMD ile hem 30'u geçmiyor hem soğuk çalışıyor hem daha az güç tüketiyor hem de daha çok FPS veriyor.

Alıntıyı görüntüle
Bende rx 6600 da var ama amd nin verileri hiç inandırıcı gelmiyor. Gpu 19 mhz de nasıl çalışabilir ki? Bende de boşta 4-5 mhz falan gösteriyor ki hiç inandırıcı değil. Wattmetre ile ölçüm yaparak anlaşılır aslında ama bende yok.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,324
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende rx 6600 da var ama amd nin verileri hiç inandırıcı gelmiyor. Gpu 19 mhz de nasıl çalışabilir ki? Bende de boşta 4-5 mhz falan gösteriyor ki hiç inandırıcı değil. Wattmetre ile ölçüm yaparak anlaşılır aslında ama bende yok.
Neden çalışmasın sleep mode işte

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,585
İsim
Yunus Şahin

Boşta, ihtiyaç yoksa niye kullansın hocam? Teknoloji gelişti. Boştayken artık uyutabiliyor adamlar her şeyi. Bir şey açacağın zaman vs uyandırırsın o zaman kullanıma, çekirdek hızına bak görürsün.

Birçok da takip programı var. Hepsini tek tek kontrol edebilirsin. Daha da inanmıyorsan o zaman wattmetre alıp ölç o zaman. :D

TahinPekmez

80+ Silver

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
Mantiken 102w çekse sıcaklık 32 derece olmaz. Yazılımsal sorun. Bir tane priz watt ölçer al. En doğru sonuç
ilk alt r ye bastığımda 30 60 arası bişi gösteriyo sonra bi anda artıyo

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
sorun ya donanımsal yani ekran kartında bir sıkınttı var yada yazılımsal benim tavsiyem ekran kartını söküp başka pc ye takıp önce onu denemen eğer burada da aynı şeyi yapmaya devam ederse ekran kartından kaynaklı bir sorun var. Çünkü bildiğim kadarıyla 300w civarında çekiyor o kadar top. zaten. Başka pcde sorun düzelirse benim aklıma gelen başka bir şey de pc de mining benzeri bir virüs olduğu onu da formatla çözersin.

shiinacim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
178
İsim
Akın Cenikli
bi dene hocam ne zarar gelebilir
1680344060577.png

çok sağolun hocam dediğiniz gibi normale alıp resetleyince düzeldi

Emre_kymk

80+ Silver