En Ucuz Kaliteli ATX/E-ATX Kasa Önerisi

AHOME

80+
Reaksiyon skoru
12
Bütçe
5000
Herkese merhabalar. Yeni toplayacağım bilgisayar için kasa önerisi arıyorum. Mevcutta çok eski bir masaüstü bilgisayarım var, ilk aşamada onun içindeki mATX anakart ve işlemciyi yeni kasaya taşıyacağım. Sonra zaman içinde fırsat buldukça AM4 veya AM5 bir sistem toplayacağım.

Kriterlerim:
- Bilgisayarı oyun amaçlı değil daha çok geliştirme amaçlı kullanacağım fakat seneye GTA 6 çıktığında belki bir ekran kartı ekleyip oyunu oynamak isteyebilirim. Bunu belirtiyorum çünkü ekran kartını koyarken boyut sıkıntısı yaşamak istemem ama kesinlikle son model GTX 5090 gibi bir kart takamam, bütçe seviyemin çok üstünde.
- PSU'yu satın aldım: Delta GPS-750FB modeli. Boyutları 155 x 150 x 86mm. Buna uyacak bir kasa olmalı.
- İleride E-ATX anakart alma özgürlüğüne sahip olmak istediğim için E-ATX bir model bakıyorum. Uygun fiyata büyük anakart bulursam kasama sığmaz endişesi yaşamak istemiyorum. Eğer E-ATX'ler genel olarak pahalı diyorsanız ATX de olur. ATX altı düşünmüyorum. Anakart olarak mümkün olduğunda 4 RAM slot'lu bir model tercih etmeye çalışacağım. O yüzden ATX ile devam etmek benim için en doğrusu gibi duruyor.
- RGB fan, LED ekran vs. gibi hiçbir beklentim yok. LED ekran güzel duruyor ama fiyatı arttıracaksa hiç gerek yok.
- Yan kapak pleksi, açılır kapanır olursa pratiklik açısından daha iyi olabilir ama zorunluluk değil.
- Mesh filtreli modeller az tozlanma açısından öneriliyor. Kasa içinin az tozlanmasını isterim.
- Uzun süreli oyun oynamayacağım için çok iyi bir soğutmaya sahip olmasına ihtiyacım yok. Overclock ile vs. de işim yok, girmeyeceğim işler. Varsayılan olarak fena olmayan bir soğutma performansı yeterli. Sıvı soğutma takmayacağım.
- Renk beyaz veya siyah tercihim yok. Beyaz odama daha çok uyacaktır fakat diğer parçaları seçerken beyaz olmasına asla dikkat etmeyeceğim. PSU da siyah zaten.
- Önde type-c port'u olursa güzel olur ama şart değil. En kötü kendim sonradan alırım. USB 3.0 portu olması iyi olur.
- 2. el temiz kullanılmış modellere de açığım.

Sizde bu kriterlerde fiyat olarak en düşük seviyede ne alabilirim? Dediğim gibi ikinci el bir ürün de alabilirim. Bana malzemesi ve soğutma tasarımı kaliteli marka ve modelleri önerebilir misiniz? Bütçe 5000'i geçmese iyi olur. Ne kadar ucuz o kadar iyi.

Piyasada gırla model var, kendim de ahşaptan veya metalden bir kasa yaptırabilirim fakat işin mühendisliğini düşünerek tasarlamadığım için soğutma konusunda sorun mu yaşarım diye bir çekincem var. Sizce kendim ahşaptan bir kasa tasarlarsam soğutma konusunda sorun yaşar mıyım, bunu da sorayım deneyimli arkadaşlarımıza.

Son düzenleme:
Geri