Neler Yeni

Epilepsi hastaları askerlik yapabilir mi ve ehliyet alabilir mi

BlackFyre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes
Ben 16 yaşındayım 10 yıldır epilepsi var bende tam ilacı birakacakken yine azdi benim hatam yüzünden eğer epilepsi hastalığım geçer ise askerliğe gidebilir miyim ve ehliyet alabilir miyim

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
Ben 16 yaşındayım 10 yıldır epilepsi var bende tam ilacı birakacakken yine azdi benim hatam yüzünden eğer epilepsi hastalığım geçer ise askerliğe gidebilir miyim ve ehliyet alabilir miyim
Uykuda nöbet geçiren hastalar en az 1 yıl nöbetsizlik, uyanıkken nöbet olmaması ya da 3 yıl süre ile sadece uykuda nöbet olması halinde sürücü ehliyeti alabilmektedir. kaynak: https://www.turkepilepsi.org.tr/4/haberler/432/epilepsi-hastalarinin-surucu-ehliyeti-almalari-ile-ilgili-yonetmelikte-degisikli#:~:text=Uykuda nöbet geçiren hastalar en,olması halinde sürücü ehliyeti alabilmektedir.
askerliğe engel değil diye biliyorum ama sağlık raporu kısmında ne olur bilemem

ihaveful79

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
624
İsim
Efe
Rabbim aciI şifaIar versin çok geçmiş olsun kardaşımm

BlackFyre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uykuda nöbet geçiren hastalar en az 1 yıl nöbetsizlik, uyanıkken nöbet olmaması ya da 3 yıl süre ile sadece uykuda nöbet olması halinde sürücü ehliyeti alabilmektedir. kaynak: https://www.turkepilepsi.org.tr/4/haberler/432/epilepsi-hastalarinin-surucu-ehliyeti-almalari-ile-ilgili-yonetmelikte-degisikli#:~:text=Uykuda nöbet geçiren hastalar en,olması halinde sürücü ehliyeti alabilmektedir.
askerliğe engel değil diye biliyorum ama sağlık raporu kısmında ne olur bilemem
Saadece 1 kere nöbet geçirdim o da 10 sene önce
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağol
Rabbim aciI şifaIar versin çok geçmiş olsun kardaşımm

yaman..k

80+ Silver
Bence askerligini yapabilirsin epilepsin var diye çurük demzler bence

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,723
İsim
Mert Can Ergün

BlackFyre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Enes
6 ay önce jontrole gittiğimde sadece 5 tane epilepsi belirtisi vardi son gittigimde ise 10 saaniyede bir gözüktü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne oldu yani nasıl AZDI tekrar nöbet mi geçirdin? Gerçirdiysen nasıl en son 10 sene önce geçirmiş oluyorsun?
Nöbet geçirmedim eeg diye bisey var seni kafana kablolar bağlayıp senin beynindeki sinyallere bakıyorlar epilepsi olan herkes hergün nöbet geçirmiyor ben 1 kere geçirdim o günden beri var eğer kendime düzgün bakarsam 2 sene icerisinde velirti olmayacağını düşünüyorum ama 5 senede vir kontrole fitmek zorundayım

burkavuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
burak kavuk
Bende o derdi çektim. 7 yıldır sorunum yok. Yaşadıklarımı özet geçeyim. Öncelikle Tanıyı koyan doktorun sana özel rapor çıkartırsa askerlikten muaf sayılırsan ehliyet kısmı içinde arkadaşlar ilgili kurullara yer vermişler. Benim tanı koyulduğunda bahsettiğim o raporu askere gidebilmek için ben istemedim. Ama her ay düzenli olarak özel recete ile ilacı alıyordum. İsmi TERİL di yanlışta olabilir. Üniversite hayat şartları derken tecilimiz bitince şubeye gittim şuan internetten dolduruyorsun askerlik için ilgili formları. Benim geçmişteki rahatsızlıklar bölümünde epilepsi yazdığımdan beni hastaneye sevk ettiler. Bu süreç askeriye sevkli olduğum için maksimum 15 gün sürmesi gerekirsen 27 gün uğraştım. Hastayım askere gidemem gibi bir talebim söylemim olmamasına rağmen, doktorun önüne onlarca testleri veya nöbet sonrası hastane yatışlarımdan tutun bana tanıyı koyan doktorun belgelerine kadar hastalığımla ilgili ne varsa önüne koymama rağmen ben gerçekten epilepsi hastasımıydım diye sorulara maruz kaldım. Bunu şu sebeple söylüyorum ben ilaçların mg ramları ağır olduğu için normal yaşamımda zorluklar yaşadım ilk zamanlar doktoruma danışarak mg düşürdüm daha sonraları kendim ufak ufak azaltarak en sonunda bırakmamam gerekirken ilaçları kafama göre bıraktım. Sevk edildiğim hastanedeki doktor bana 2 yıl önce kullandığım ilacın adını miligramını ve hatta kaç paraya alıyorduma kadar saçmalık neticesinde sorulara maruz kaldım.

Bahsettiğim raporun içeriği vs. hiç bir bilgiye sahip değilim o yüzden kesin rapor olarak adlandırıyorum. Bu raporun varsa veya alabiliyorsan gitmeme şansın var tabii ki heyetin vereceği karar ne olur onu bilemem. Benim gibi doktorlar kavga edecek kıvama gelmezsin umarım.

Ayrıca çok geçmiş olsun kardeşim. Ben senede 2 defa dan 5-6 sene bu rahatsızlığı tattım sonuncusunda farkettim ki mesele sende bitiyor.
Sende biliyorsundur gerçi ama stresten uzak durmaya çalış, kendine bedenine iyi bakarsan kısa zamanda atlatırsın inşallah.

Ellsy

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Askerlik olmaz çürük raporu alırsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,561
Üyeler
163,189
Son üye
squfly
Top Bottom