Eski evin sigorta kutusu

Znc26

80+
Reaksiyon skoru
0
Kolay gelsin.evin sigorta panosu bu şekilde ve bugün klima bağlandı. Ayrıca evde termosifon mevcut ve prizden arada sigorta olarak kullanılıyor. Toprak hattı lazım dedi servis. Bugün sigorta kutusunu açtım toprak olarak yer var. Nasıl bir yol izlemeliyim toprak için. Açıkçası hiç güven vermiyor tesisat

Ekler

• IMG_5935.jpeg
    IMG_5935.jpeg
    1.9 MB · Hit: 1,421
  • IMG_5934.jpeg
    IMG_5934.jpeg
    1.9 MB · Hit: 1,029
Kanka burada toprağı nötr'den almışlar.. Evin bahçesine topraklama barası çakıp oradan kablo çekmen gerekiyor..

Bu panoda topraklama yok elektrikçilerin sıfırlama dediği işlem yapılmış buradan klimaya kablo çekip toprak bağlamanın bir avantajı yok klimaya en yakın yerden faz ve nötr çekip bağlayın bir sorun olmayacaktır. Ama toprak hattı çekeceğim derseniz arkadaşın dediği gibi toprak barası çakıp oradan panoya kadar çekip panoda da buat ve prizlere giden hatları düzenlemek gerekir açıkcası biraz masraflı bir işlem. Ben klima işi yapıyorum bir sorun olacağını sanmıyorum.

Kolay gelsin.evin sigorta panosu bu şekilde ve bugün klima bağlandı. Ayrıca evde termosifon mevcut ve prizden arada sigorta olarak kullanılıyor. Toprak hattı lazım dedi servis. Bugün sigorta kutusunu açtım toprak olarak yer var. Nasıl bir yol izlemeliyim toprak için. Açıkçası hiç güven vermiyor tesisat
Yanlış görmüyorsam bu tesisatta sıfırlama yapılmış. (Topraklama olmayan tesisatlarda nötr ve toprak hattının köprülenmesi olayı) Ayriyeten kaçak akım koruma rölesi de mevcut değil ki olsa da sıfırlama mevcut olduğu için çalışmayacaktır. Siz bu kutunun fotoğrafını çekip kapatın bir elektrikçiye danışın. Daire kapısına yakın bir yerde bir ortak buat olmalı eski binalarda. O buatın içinde topraklama varsa işiniz kolay olur. Yoksa hayli uğraştırır.

Sıfırlama yapmış, bas nötrü toprak olarak kullan bağbbaaa

Birşeyi elleme elektrikçiye danış.

Geri