Perfectshot06
Moderatör
Dahası
Dostlar cappuccino yapmak için yarı otomatik tam otomatik karışımı bir makine aldım. Ama kahveyi kendi öğütmüyor. Öğütülmüş kahve almam lazım. Yada öğütücü almam lazım.
Bilmeyen arkadaşlar için kısaca özet geçeyim. Piyasa bilinmiş 3 çeşit kahve var. Türk kahvesi, Filtre kahve ve espresso kahve.
Hepsinin ayrı ayrı makinesi olur. Ve kahveyi öğütme
Espresso kahve çekirdeğinden ise Espresso, cappucino ve latte yapılır.
Espresso makineleri ise üçe ayrılır;
Yarı Otomatik - Yarı ve Tam Otomatik - Tam otomatik diye
Yarı Otomatik makineler kahveyi öğütmez. Sütü kendii eklemez. Sadece kahveyi pişirir. En ucuz makinelerdir. Fiyatları 3 bin ile 10 bin arasıdır.
Yarı ve Tam Otomatik makineler ise ikiye ayrılır. Biri kahve öğütür ama süt eklemez. Diğeri kahve öğütmez süt ekler. Yerli firmaların ürettiği yeni makinelerdir. Fiyatları 5 bin ile 10 bin arasıdır.
Kahve öğütmeyip süt ekleyen;
Kahve öğütüp süt eklemeyen;
Tam Otomatik kahveler ise kahveyi kendi öğütür ve sütü de ekler. Hatta mobil uygulamadan tıklayıp hazırlanınca sadece kahveyi almaya gidebilirsiniz. Ama fiyatları 15'dan başlar 100k'ya kadar çıkar.
Espresso'da kahveyi öğüttükten sonra hemen içmek önerilir. Çünkü öğüttükten sonra kahvenin aroması uçar. Bu sebeple yapılırken öğütülen kahve daha lezzetli olur.
Birkaç kahve öğütücü buldum ama bazı kahve forumlarında delonghi'nin filtre kahve için yaptığını yazmışlar. Espresso öğütücüler ise çok pahalı.
Sizce daha kargo gelmeden iade edip öğücütülü mü alsam yoksa delonghi mi alsam yoksa espresso için öğütülmüş kahve alıp aldığım makineyi mi kullansam?
Bunlar için epresso'ya uygun değil demişler;
Espresso için önerilenler ama çok pahalılar
Benim aldığım makine;
www.trendyol.com
Bilmeyen arkadaşlar için kısaca özet geçeyim. Piyasa bilinmiş 3 çeşit kahve var. Türk kahvesi, Filtre kahve ve espresso kahve.
Hepsinin ayrı ayrı makinesi olur. Ve kahveyi öğütme
Espresso kahve çekirdeğinden ise Espresso, cappucino ve latte yapılır.
Espresso makineleri ise üçe ayrılır;
Yarı Otomatik - Yarı ve Tam Otomatik - Tam otomatik diye
Yarı Otomatik makineler kahveyi öğütmez. Sütü kendii eklemez. Sadece kahveyi pişirir. En ucuz makinelerdir. Fiyatları 3 bin ile 10 bin arasıdır.
Yarı ve Tam Otomatik makineler ise ikiye ayrılır. Biri kahve öğütür ama süt eklemez. Diğeri kahve öğütmez süt ekler. Yerli firmaların ürettiği yeni makinelerdir. Fiyatları 5 bin ile 10 bin arasıdır.
Kahve öğütmeyip süt ekleyen;
Kahve öğütüp süt eklemeyen;
Tam Otomatik kahveler ise kahveyi kendi öğütür ve sütü de ekler. Hatta mobil uygulamadan tıklayıp hazırlanınca sadece kahveyi almaya gidebilirsiniz. Ama fiyatları 15'dan başlar 100k'ya kadar çıkar.
Espresso'da kahveyi öğüttükten sonra hemen içmek önerilir. Çünkü öğüttükten sonra kahvenin aroması uçar. Bu sebeple yapılırken öğütülen kahve daha lezzetli olur.
Birkaç kahve öğütücü buldum ama bazı kahve forumlarında delonghi'nin filtre kahve için yaptığını yazmışlar. Espresso öğütücüler ise çok pahalı.
Sizce daha kargo gelmeden iade edip öğücütülü mü alsam yoksa delonghi mi alsam yoksa espresso için öğütülmüş kahve alıp aldığım makineyi mi kullansam?
Bunlar için epresso'ya uygun değil demişler;
Espresso için önerilenler ama çok pahalılar
Benim aldığım makine;

RİOMİ Barista Otomatik Latte Cappuccino Espresso Makinesi 20 Bar Basınçlı Süt Köpürtücülü Riomi - Fiyatı, Yorumları
RİOMİ Barista Otomatik Latte Cappuccino Espresso Makinesi 20 Bar Basınçlı Süt Köpürtücülü Riomi yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.