Neler Yeni

Evlilik için altın alımı mağduriyeti

Eray Yılmaz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
Eray Yılmaz
En gereksiz olaylar. Elin gavuru burda hic birsey yokken. Borc yapmadan evleniler ve elde ederler herseyi.
Bizimkiler;
Evlenmeden önce borc bataklika sürüklemek.
Evlendin 1 hafta sonra maddi sorun.
Depression derken. Al sana sidet reloaded
ooo hocam yargı dağıtıyor :D
ama haklısınız evlenmeden önce damada bir güzel masraf sokalım diye düşünüyorlar
hadi gelinin ailesini geçtim evlendikden sonra karının derdi çekilmiyor ki neymiş efendim
aşkım buydan istiyoyum bana buğunu al
yoh oraya gidelim yoh buraya
ebesi**** yani
karıyı geçtim çocuğun olursa ruhunu azreile teslim etsen daha iyi
bırak evlenme daha iyi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
R9 3900X render için diyorum anlamıyor hocam R9 3900X 5700 sistem alırdım ben diyor birde :D

Biliyormusun, bazen öyle bir haykırmak istersin ki, ama bazı detaylar vardır, o detaylardan vurarak haykırmak istersin, ama sonra ağzını açmaman gerektiğini hatırlarsın.

O yüzden çok uzatmanın manası yok :).

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,241
İsim
haro
Babasının istegine bakma. Allah ne diyor ona bak. Ve altın gram olarak alma kızın koluna bilezik yap yani sizin olsun. Paraya ihtiyacınız olursa bozdurursunuz. Dİni kuralları bu kadar umursuyorlarsa babası sanırım parayı cebe atmayacak ama atabilirde. O yüzden eş adayınızın koluna bilezik oluyor mu mehir? Merak ettim bunu :)

Selamün aleyküm beyler, evleniceğim yakında zaten 2 hafta önce benzer bir post daha açmıştım ama konu farklıydı.
Aileler görüştü anlaştı ama O ilk görüşmeydi. Evlilikten beklentiler ne gibi ne iş yapıyorsun gibi basit konular flandı.
Bu ikinci görüşmede düğün masrafları kına vs konuşuldu ve Kızın babası Mehir olarak 110 gram altın istedi mehir olarak .
Biz şok olduk 50.000 TL ye geliyor yuvarlak hesap biz normalde 20-25.000 arası tutar diye tahmin ediyorduk altını ama çok istedi hafiften bi tartışma havası oluştu o an.
sonradan konu değiştirildi flan ama kızın babası illa 110 gram altın istiyor mehir olarak Eş adayımdanda vazgeçmek istemiyorum ama 110 gram altının üstesinde gelemem .
Nasıl ikna ederiz beyler çevrenizde buna benzer olay yaşayan flan varmı ?

Yıllarca benzer olaylara şahit ve türkiye sosyolojisi üzerine akademik okumalar yapan birisi olarak ya bunu karşılayamayacağını söyle ya da eş adayından vazgeç.
110 gram altın aldın, düğün yapıldı, o istendi bu istendi, borca girdin yuvanı kurdun. koronavirüs ikinci dalgası geldi ekonomik krize girildi sonrası tamamen kavga gürültü sefalet.
Covid açıklandığı ilk hafta yakalanan birisi olarak da söylüyorum ki emin olun ikinci dalga çoktan geldi ve ekonomi çökmemesi için medyaya yansıtmıyorlar. Ama dolar ve altın kurundan bunu rahatlıkla okuyabilirsiniz.
Lütfen yol yakınken bu durumdan kurtulun.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
ooo hocam yargı dağıtıyor :D
ama haklısınız evlenmeden önce damada bir güzel masraf sokalım diye düşünüyorlar
hadi gelinin ailesini geçtim evlendikden sonra karının derdi çekilmiyor ki neymiş efendim
aşkım buydan istiyoyum bana buğunu al
yoh oraya gidelim yoh buraya
ebesi**** yani
karıyı geçtim çocuğun olursa ruhunu azreile teslim etsen daha iyi
bırak evlenme daha iyi
Aynen öyle
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boş yapma çok kötü bir ülkede yaşıyorum şuan ve elimde fırsat olsa şimdi gidicem ortaokulu bitirdikten sonra finlandiyaya veya almanyaya gidicem
Mesaj otomatik birleştirildi:

Reis birde bu konuyu açan arkadaş I9 işlemci aldığından beyinsiz olduğun belli falan diyor R9 3900X almalıydın diyor :DDD
Kral kötü söz hep insanin kendisine aitir.
insan kullu. Af edilir😎👍

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Bu gelenek islama ait ve eskiye ait şu anki çağımızda başlık parası diye bir şey yoktur arkadaşlar.
Ayrıca yaptığınız bu şey resmen ticaret. Yanlış anlamayın beni lütfen. EZ4USKY ada katılıyorum bu arada.

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Başarım yok mu ? Ahahaha ODTÜ Bilgisayar mühendisliği mezunuyum sen bi YKS midir LGS midir ona girde sen ne mezunu olucan görelim Hiç gülesim yoktu .
Dostum neden böyle bir düşünceye sahipsin? Neden mesir parası veriyorsun? Kalmadı artık böyle bir şey. Konuş babasına olmuyorsa yol ver.

CppDozer

80+
Bu ülkede kalmıyacağım dostum :D
Hayaller paris hayatlar istanbul sen şimdi amerikaya gitmeyi düşünüyorsundur orda MIT'de mühendislik ardından bide yüksek lisans ardından microsoft senin peşinde koşuyor flan hayal dünyası yaşa daha yaşın 12 baba parasından başka bir şey görmemişsin neyse hadi işine çolukçocukla uğraşacak değilim seni böyle yetiştiren anne babaya yazık ateist veyahut dinsiz oldupunu ailene bile açıklayamacak kadar aciz ve korkaksın dahada benim konularıma mesaj atma rica edersem

Top Bottom