Neler Yeni

Evrende herşeyin rastgele olması

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,067
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
büyük font a takıldın güneşin doğmasına batmasına gerek yok gibi bir şey bu dediğin güneşin hangi saatte batacağını bilirsin ama genede her sabah güneş doğuyor
Eger tanri varsa evet gerek yok

Ne demek istediğinizi anlayamadım. Dinin kanunlarını mi savunuyorsunuz, yoksa modern hukuk gibi kanunları mi? Ben modern hukuku savunuyorum, kusursuz olmadığını da biliyorum, ağırlık olarak iyiyse yeterli, çünkü bu Allah'ın, tanrının kanunu olmadığı için, değişmeye, gelişmeye, tartışılmaya açık, sorgulanabilir, kutsal değil. Tanrının kanunlarını tartisamazsjnjz, o yüzden toplumu yok eder.
dini savunmuyorum. dinin insanları kontrol etmek için çıktığını düşünüyorum sadece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Kenan
Hiçlikten kendine tutunacak bir dal bulmaya çalışan zavallı bir ateist görüyorum :D Daha ilk cümlenden patlıyorsun ancak farkında değilsin. Büyük patlama diyip geçiyorsun. Ortada hiçbir şey yokken, onu tetikleyecek bir üst zat yoksa patlama nasıl gerçekleşebilir :D Gerçekleşemez. Diğer cümlelerine değinmeye gerek dahi yok. Görmek isteyen görür. Sen istemiyorsun.
Hangi kanıya dayanaraktan böyle cahilce bir yorumda bulunuyorsun acaba?

İddia ettiğin “yaratıcının” işi gücü yok zaten “ben sizi bana kulluk edesiniz diye yarattım” diyecek? Ahahahaha, bak ramazan ayı yaklaşıyor; malum kanallarda Hz Yusuf var, hadi sen git onu izle.

Çünkü karşımda din ve felsefe teorileri konuşabileceğim; tartışabileceğim bir kişilik görmüyorum.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
dini savunmuyorum. dinin insanları kontrol etmek için çıktığını düşünüyorum sadece.
Haklısınız, sadece sizin şu fikrinizi tamamen reddediyorum. Demiştiniz ya "bugün kimse dine inanmasa, din yok desek, insanlari nasıl kontrol edeceğiz?" . Bende dedim ki, "dinin insanları kontrol etmek için bir işlev gördüğünü, bir araç olduğunu kabul ediyorum, ama bugün gelişmiş ülkelerde, İsveç'te, İsviçre'de dini yasak etsek hİçbirşey değişmez, insanlar modern tollumda "din için" yasamiyor, veya artık "din olmazsa insanlar kontrol edilemez" gibi bir durumda degiliz..

Haklısınız, sadece sizin şu fikrinizi tamamen reddediyorum. Demiştiniz ya "bugün kimse dine inanmasa, din yok desek, insanlari nasıl kontrol edeceğiz?" . Bende dedim ki, "dinin insanları kontrol etmek için bir işlev gördüğünü, bir araç olduğunu kabul ediyorum, ama bugün gelişmiş ülkelerde, İsveç'te, İsviçre'de dini yasak etsek hİçbirşey değişmez, insanlar modern tollumda "din için" yasamiyor, veya artık "din olmazsa insanlar kontrol edilemez" gibi bir durumda degiliz..
isveç için evet öyle ama türkiye gerçeği var.

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
isveç için evet öyle ama türkiye gerçeği var.
Türkiye'de de kimsenin dini yaşadığı yok "aşırı dinciler dahil" , Türkiye gittikçe sekülerleşiyor hocam, gençlerin çoğu Müslüman değil, benim arkadaş çevremdeki 30 kişiden 25'i müslüman değil, bunu özellikle de yapmadım, sınıfımda daha muslumandan çok ateist, deist, agnostik vardı, Türkiye'de bugün dini kapatsak hİçbirşey olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Kenan
Evrenin rasgele varolmasina inanmiyorsunuz ama gokten indirilen kitabin yillarca ezberde tutularak ta 4 halife zamanina kitap haline getirilene kadar hic degistirilmemis olmasina doga ustu (hicbir kaniti olmayan)mucizelere inanmanizda ayri bi komik
Yüzyıllardır uydurmasyon hadislerle, mevcut tarikat yapılanmalarıyla zaten değiştiriyorlar :)

Türkiye'de de kimsenin dini yaşadığı yok "aşırı dinciler dahil" , Türkiye gittikçe sekülerleşiyor hocam, gençlerin çoğu Müslüman değil, benim arkadaş çevremdeki 30 kişiden 25'i müslüman değil, bunu özellikle de yapmadım, sınıfımda daha muslumandan çok ateist, deist, agnostik vardı, Türkiye'de bugün dini kapatsak hİçbirşey olmaz.
çevren çok küçük kardeşim. ülke geneli olarak düşün. din sadece kendi çıkarları için kullanılıyor şuanda. ve insanlar hala dinin verdiği korku yüzünden hala kontrol altında devam ediyorlar.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
memz
İlgilendiği Kategoriler
eski bilgisayarları öldürüp bilgisayar satıcılarını zengin etmek
Evrenin rasgele varolmasina inanmiyorsunuz ama gokten indirilen kitabin yillarca ezberde tutularak ta 4 halife zamanina kitap haline getirilene kadar hic degistirilmemis olmasina doga ustu (hicbir kaniti olmayan)mucizelere inanmanizda ayri bi komik
kitap haline gelene kadar değiştiğine dair rivayetlerde var birden fazla kuran olduğunu söyleyenlerde

Atheos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Budak
çevren çok küçük kardeşim. ülke geneli olarak düşün. din sadece kendi çıkarları için kullanılıyor şuanda. ve insanlar hala dinin verdiği korku yüzünden hala kontrol altında devam ediyorlar.
Ben bu ülkede de sekülerliğin acayip arttığını dusunuyorum ve görüyorum, eğer öyle olmasaydı, diamond temanın 1.2 milyon (ki izlenmesi 3 kat fazla) , evrim ağacı 3.5 milyon (ki izlenmesi 2 kat fazla) vb kanallarin bu kadar abonesi olmazdı, ve girip "X"e falan bakarsanız görürsünüz.

memz

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,509
İsim
memz
İlgilendiği Kategoriler
eski bilgisayarları öldürüp bilgisayar satıcılarını zengin etmek
türkiyede dini kapatsan en az ülkenin yarısı kafayı yer yapılan haksızlağa zulüme öbür taraf diyerek sabreden kitle ne yapacağını şaşırır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bu ülkede de sekülerliğin acayip arttığını dusunuyorum ve görüyorum, eğer öyle olmasaydı, diamond temanın 1.2 milyon (ki izlenmesi 3 kat fazla) , evrim ağacı 3.5 milyon (ki izlenmesi 2 kat fazla) vb kanallarin bu kadar abonesi olmazdı, ve girip "X"e falan bakarsanız görürsünüz.
ülke 80 milyondan fazla

80 milyonluk ülke için konusuyoruz. rakamlar çok az.

Top Bottom