Fazla et yeme alışkanlığı

Reaksiyon skoru
72
2 aydır neredeyse her gün tavuk eti kuzu eti tüketiyorum sebze yemekleride güzel geliyor ama çok beğenemiyorum. et dışında hiç bir şey damak tadıma tam tamına hitap etmiyor bu alışkanlıktan nasıl kurtulurum

Ete erişimini zorlaştırmak. Eğer yediğin etleri dürümcüler ya da fastfood zincirlerinin yemekleri aracılığıyla yiyorsan bu geleceğin için oldukça kötü bir seçim, zaten farkında gibisin. Dediğim gibi ete erişimini zorlaştırmak ya da yemeği sadece doymak için yemen bu sorunu çözmende yardımcı olabilir.

2 aydır neredeyse her gün tavuk eti kuzu eti tüketiyorum sebze yemekleride güzel geliyor ama çok beğenemiyorum. et dışında hiç bir şey damak tadıma tam tamına hitap etmiyor bu alışkanlıktan nasıl kurtulurum
Dışarıdan tüketiyorsan ileride çok büyük sıkıntı oluşturabilir ayrıca ekstradan bağımlılık yapan soslar ekleniyor tüketimin evdeyse çok kafana takma bağımlılık yapmaz zaten bir süre sonra bıkarsın ve bırakırsın bende bir zamanlar et konusunda dışarıdan söylerdim ve bağımlısı oldum bir süre sonra kolesterolüm artı ve vitamin değerlerim durduk yere düştü spor yapıyordum sporu bıraktım en sonunda buna bir son verme kararı aldım buzdolabıma sadece prasa,ıspanak, ton balığı ve salata yapılabilecek malzemeler koydum. 1 ay boyunca sadece sebze ve meyve ve sevmediğim ton balığını ekledim aklıma her et geldiğinde önce sebze ile karnımı doyurup son olarak sevmediğim ürün olan ton balığı ile iştahımı keserdim.

niye kurtulacan tavuğu ve kuzu etini sebzeli veya sote yaparak ye

Bende de et yiyememe hastalığı var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Zamanla kendini alıştıracaksın bedenin istese de yemeyeceksin bitecek önemli olan sabır ha birde yemeği tadı için yeme bir süre

Bende de aynı sorun var. Etsiz hiçbir şey de yiyemiyorum. illa etli bişey yemem lazım gibi geliyor. bende de son 1-2 senedir var bu durum ama bir zararı var mı emin değilim. 1-2 senede çok kg aldım ama etkisi olduğunu zannetmiyorum.

Ben kendimi bildim bileli et yemezsem doymuş gibi hissetmiyorum özellikle kırmızı et ama yaktığım için sorun olmuyor.

Karbonhidratı arttır kanka şişkinlik geldikçe zaten hissetmicen.

3 senedir hergün tavuk pilav yiyorum :D çok nadir sebzeli yemek. Ama kahvaltıda ıspanaklı yumurtaya bayılırım veya menemene. Neyse tavsiyem şu içinde tavuk et olan sebzeli yemeklere yönel öyle öyle azaltırsın bence

Arada meyve de ye.

Geri