Neler Yeni

Fitness'a üst üste gitmek zararlı mıdır?

TİTAN.

80+ Platinum
İki gün üst üste gittim. Canım sıkılıyor. Kafam bazı düşüncelerle meşgul oluyor.
Bu hafta 2.haftam.

Göğüs, sırt ve omuz için ikişer kol için birer hareket yapıyorum. Yani başlangıç programı.

Bugün de gitsem sorun olur mu?
haftada 3 4 gün gidebilirsin(tavsiyem stabil 4 gün) boş zamanlarında
bisiklet sür yada koşu yap

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Tamamdır. Teşekkürler. Gitmekten vazgeçtim. Üstüme bir anda bir ağırlık çöktü.

Zehli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Serkan Özcan
Fullbody programda 1 dolu 1 boş şeklinde olmalı kasların dinlenip onarılmaya ihtiyacı var. İlk başladığımda bende yeni başlamanın verdiği motivasyonla ard arda gittiğim oldu fakat doğru olanı 1 dolu 1 boş şeklinde olması.

• Beğen
Reaksiyonlar: necq

necq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Necati
Tamamdır. Teşekkürler. Gitmekten vazgeçtim. Üstüme bir anda bir ağırlık çöktü.
enerji geldiği durumlarda bunu kullanmak lazım. bence kardiyo yapabilirsin. hem enerjini atarsın hem de bedavadan yağ yakımına katkı

Xeracula

80+ Bronze
Adam full body yapıyorum diyor yorumlara bak xd her gün gitsen sıkıntı falan olmaz demişler cidden komedi gibi topluluğu var şu forumun

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Fullbody programda 1 dolu 1 boş şeklinde olmalı kasların dinlenip onarılmaya ihtiyacı var. İlk başladığımda bende yeni başlamanın verdiği motivasyonla ard arda gittiğim oldu fakat doğru olanı 1 dolu 1 boş şeklinde olması.
Antrenör de öyle demişti. Ama son zamanlar biraz kötü geçtiği için evden uzak kalmak iyi geliyordu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

enerji geldiği durumlarda bunu kullanmak lazım. bence kardiyo yapabilirsin. hem enerjini atarsın hem de bedavadan yağ yakımına katkı
Yok sabahtan beri uykum geliyordu zaten. Sadece öyle birden bir enerji geldi sonra yine uyku bastırdı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
andrea bertolacci
Adam full body yapıyorum diyor yorumlara bak xd her gün gitsen sıkıntı falan olmaz demişler cidden komedi gibi topluluğu var şu forumun
8 yıldır uğraşıyorum bu sporla. Bana haftada 5 gün full body yapan adamın ne gibi problemler yaşayacağını kanıtlı olarak anlat. Senden özür dileyeceğim. Adam full body yapsa da her bölgeyi 2-3 hareket çalıştırıyor. Bunun kas üzerinde yıpratıcı bir etkisi yok. Olamaz da! Acilen fikrin olmayan konularda, bilgisi olanlarla dalga geçmeyi bırakıp spora başlamanı tavsiye ederim.

Xeracula

80+ Bronze
8 yıldır uğraşıyorum bu sporla. Bana haftada 5 gün full body yapan adamın ne gibi problemler yaşayacağını kanıtlı olarak anlat. Senden özür dileyeceğim. Adam full body yapsa da her bölgeyi 2-3 hareket çalıştırıyor. Bunun kas üzerinde yıpratıcı bir etkisi yok. Olamaz da! Acilen fikrin olmayan konularda, bilgisi olanlarla dalga geçmeyi bırakıp spora başlamanı tavsiye ederim.
bu yazdığına anca gülerim sadece bacak kaslarının onarılması bile minimum 2 gün sürüyor sen her gün git diyorsun? adam fitness a güçlenmek için gitmiyor, vücut yapmak için gidiyor yani demem o ki full body de ardarda 2 gün gitmesinin hiçbir anlamı yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
andrea bertolacci
Yeni başlayan sedanter bir bireyin ilk 2-3 ay haftada 3 gün full body 2 gün de kardiyo olacak şekilde yapması en sağlıklı antrenman sistemlerinden olacaktır. Sonrasında ise birçok antrenman sistemi görüşü/inanışı var. Bunlardan biri antrenman sistemini itiş-çekiş günleri olarak bölmek, başka bir tanesi split, bir diğeri full bodye devam... Bunların herhangi birini haftada 4-5 gün devamlı olarak sürdürebilirsin. En mantıklısı yaşam tarzına göre uygun olanı bulman olacaktır. Saygılar!
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben iş yoğunluğumdan dolayı haftada 4 gün gidebiliyorum ve her antrenman sonu 1 veya 2 hareket bacak ekliyorum. Çünkü spora 5 gün gidersem splite uygun oluyor. 4 Gün üst üste 1 veya 2 hareket bacak çalışıyorum ve birçok arkadaşım bu şekil çalışıyor. Bu zamana kadar en ufak bir problem yaşamadık. Çünkü 1-2 hareket yormuyor adamı. Adı üstünde Full body olunca her bölgeyi 1-2 hareket çalıştırabiliyorsun ve bu da kaslarda hipertrofi yaratacak kadar tahribat yapmıyor.

necq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Necati
bu işin 8 yıl yapmak 38 yıl yapmakla ilgisi yok. bunun bi bilimi var. giriyosun internete makalelerden kasların ne zaman recover olduğuna bakıyosun hangi aralıkta ve hangi şiddette daha iyi gerildiğine bakıyosun. ne zaman neyle beslersen nasıl dinlendiğine nası iyileştiğine bakıyosun. gelip yazıyosun 8 yıl yaptın da nolmuş. pro yarışmacılar bile bu işin bilimine göre yapıyo.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
andrea bertolacci
bu işin 8 yıl yapmak 38 yıl yapmakla ilgisi yok. bunun bi bilimi var. giriyosun internete makalelerden kasların ne zaman recover olduğuna bakıyosun hangi aralıkta ve hangi şiddette daha iyi gerildiğine bakıyosun. ne zaman neyle beslersen nasıl dinlendiğine nası iyileştiğine bakıyosun. gelip yazıyosun 8 yıl yaptın da nolmuş. pro yarışmacılar bile bu işin bilimine göre yapıyo.
Ben de yukarıda yazdığım üzere bana kanıtlı makale sun dedim zaten. Bunu 8 yıldır yapıyorum en iyi bilen benim demedim. En iyi bilenleri, araştıranları okudum. Üzerine kendim de araştırdım, üstüne 10 larca metodu üzerimde tecrübe ettim. Arkadaş kendi üzerinde deneyerek bir problem olmayacağını görecektir zaten.

El-Turco

80+ Bronze
Kaslarda çalışmak kadar dinlenmek de önemlidir ancak ilk haftalarda çalışmaya ağırlık ve önem verin antrenmanlarınızı boş atlamayın ve antrenman sonrasında da mutlaka duş alın ki hamlığınızı atabilesiniz.

Unutmayın kaslar baskı altında büyürler, biyolojik olarak kastaki büyüme için önce yırtıklarının oluşması gerekiyor sonra gerekli şeyler ile kasların dolmaya başlıyor ve yırtıkları dolduruyor. Bu kas büyümesi oluyor işte. Mesela karın kası çalışan insanların karın kaslarına darbe aldığını görürsün. Bu da kaslardaki büyümede fayda sağlar çünkü yine kasların bir baskı altında kalıyor.

Kimisi her gün git kimisi gitme demiş forumda. Bu senin tempona bağlı her gün inanılmaz yoruluyorsan kondisyonun yetmiyor demektir, ara vererek gitmen daha sağlıklı olur. Yağ kütlen fazlaysa veya çok azsa yine ara vererek git çünkü vücudunda düzeninde olmayan bir şeyler var ki yağ kütlen fazla veya az. Bir çok sebebi olabilir ama ben onlardan bahsetmiyorum şimdilik. Eğer yağ oranın iyiyse normal aktiflikte bir hayatın varsa her gün gitmeyi düşünebilirsin. Ama alışma ayını tamamladıktan sonra her gün gitsen bile o kadar gelişme göremezsin işte bu süreçte kasların dinlenme aşamasına geçmen lazım. Bu aşamada bir gün çalış bir gün off.

Ben kendi programımı şu şekilde yönetiyordum. Haftanın 3 günü akşamları aktif sporla (boks) uğraşıyorum. geri kalan 4 günün 2 sinde akşam koşularına gidiyorum. Ancak mesela yazın programım daha boştu akşam aktif sporun yanı sıra haftada 2 sefer gündüz yüzmeye gidiyordum. Bazı akşamlar da eğer antrenmanlarım çok ağır geçmediyse koşuya çıkıyordum. Bendeki amaç kondisyon kazanıp ciğer açmak, öyle parçalı kaslı bir vücut hayal etmiyorum. Sen de ilk ayını atlattıktan sonra böyle yapabilirsin her gün gitmek yerine pazartesi mesela atıyorum ön kol göğüs çalıştın salı akşam da yüzmeye gidersin veya 3 gün yapıyorsun ya salı perşmbe cumartesi fitness pazar günü yüzme şeklinde haftanı en verimli şekilde geçirebilirsin.

necq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Necati
dediğin gibi sedanter bi insanın ilk kez kaslarında yanmayı hissettiği hamlığı daha üzerinden atamadığı bi dönemde aşırı stres altına sokmanın tek bi sonucu olur: o insanın spordan soğuması. yukarıda dediğin gibi 3-4 fullbodyi 1-2 kardiyo ile desteklemesi en mantıklısı olur

Top Bottom