Kaslarda çalışmak kadar dinlenmek de önemlidir ancak ilk haftalarda çalışmaya ağırlık ve önem verin antrenmanlarınızı boş atlamayın ve antrenman sonrasında da mutlaka duş alın ki hamlığınızı atabilesiniz.
Unutmayın kaslar baskı altında büyürler, biyolojik olarak kastaki büyüme için önce yırtıklarının oluşması gerekiyor sonra gerekli şeyler ile kasların dolmaya başlıyor ve yırtıkları dolduruyor. Bu kas büyümesi oluyor işte. Mesela karın kası çalışan insanların karın kaslarına darbe aldığını görürsün. Bu da kaslardaki büyümede fayda sağlar çünkü yine kasların bir baskı altında kalıyor.
Kimisi her gün git kimisi gitme demiş forumda. Bu senin tempona bağlı her gün inanılmaz yoruluyorsan kondisyonun yetmiyor demektir, ara vererek gitmen daha sağlıklı olur. Yağ kütlen fazlaysa veya çok azsa yine ara vererek git çünkü vücudunda düzeninde olmayan bir şeyler var ki yağ kütlen fazla veya az. Bir çok sebebi olabilir ama ben onlardan bahsetmiyorum şimdilik. Eğer yağ oranın iyiyse normal aktiflikte bir hayatın varsa her gün gitmeyi düşünebilirsin. Ama alışma ayını tamamladıktan sonra her gün gitsen bile o kadar gelişme göremezsin işte bu süreçte kasların dinlenme aşamasına geçmen lazım. Bu aşamada bir gün çalış bir gün off.
Ben kendi programımı şu şekilde yönetiyordum. Haftanın 3 günü akşamları aktif sporla (boks) uğraşıyorum. geri kalan 4 günün 2 sinde akşam koşularına gidiyorum. Ancak mesela yazın programım daha boştu akşam aktif sporun yanı sıra haftada 2 sefer gündüz yüzmeye gidiyordum. Bazı akşamlar da eğer antrenmanlarım çok ağır geçmediyse koşuya çıkıyordum. Bendeki amaç kondisyon kazanıp ciğer açmak, öyle parçalı kaslı bir vücut hayal etmiyorum. Sen de ilk ayını atlattıktan sonra böyle yapabilirsin her gün gitmek yerine pazartesi mesela atıyorum ön kol göğüs çalıştın salı akşam da yüzmeye gidersin veya 3 gün yapıyorsun ya salı perşmbe cumartesi fitness pazar günü yüzme şeklinde haftanı en verimli şekilde geçirebilirsin.