Rennes
80+ Gold
Dahası
Biz Kürdüz
İlber Ortaylı sürekli diyor cahil diye. Kelime anlamı bilgisiz demek rencide edici bi' şey yok.Cahil değil de, henüz bilgi sahibi değil diyelim. Cahil biraz rencide edici olabiliyor.
Neden?Komünistim
YbmaMakinalaşmak istiyorum trrrum trrrum trak tiki tak makinalaşmak istiyorum
Apolitik olmak saçma geliyor, araştırdığım ve düşündüğüm kadarıyla da mantıklı olan ve olması gereken bu. Bana göre işçinin hakkını veren tek sistem. Troçkist olarak değil de marksist-leninist sistemi benimsiyorum.Neden?
Ben de sosyalistim ama sürekli 14 yaş stalin sevdalısı genç muamelesi yapıyolar instada.Apolitik olmak saçma geliyor, araştırdığım ve düşündüğüm kadarıyla da mantıklı olan ve olması gereken bu. Bana göre işçinin hakkını veren tek sistem. Troçkist olarak değil de marksist-leninist sistemi benimsiyorum.
@Barış Yalçın sen ne dion lna Receb yeBarış yalçın şu profil resmini değiştirir misin?
Barış yalçın şu profil resmini değiştirir misin?
Boşver,aslına bakılırsa öyle bi kitle gerçekten var. Sadece stalin'i tanıyorlar. Sorsan hiçbir kitap okumamış veya araştırmamışlardır ama komünistler. Olsun,yapacak bir şey yokBen de sosyalistim ama sürekli 14 yaş stalin sevdalısı genç muamelesi yapıyolar instada.
Valla ben komünist manifestoyu okudum, araştırma da yaptım ama sıkıntı hatalı uygulamada lenin sonrası sovyet rusya rezalet, stalinin politika bilgisizliği, yapılan katliamlar vs. cidden devleti ve sosyalist düşünceyi zora sokuyor.Boşver,aslına bakılırsa öyle bi kitle gerçekten var. Sadece stalin'i tanıyorlar. Sorsan hiçbir kitap okumamış veya araştırmamışlardır ama komünistler. Olsun,yapacak bir şey yok
Lenin sonrası yanlış yönetim, Troçki'nin yaptığı boş muhalefetlik bunlar ana sorunlardı. Ardından komünizm çıkar ilişkisine döndü ve halkı sömürmeye başladılar. Stalin döneminde güzel sanayi devrimleri yapıldı fakat bunlar yapılırken halk aç bırakıldı.Gerçek komünizm halkı aç bırakmak değildir. Katliamlara gelirsek, tüm devletler kurulurken katliam yapmıştır neredeyse. Buna bir şey diyemem. Sosyalist düşünceyi sadece sovyetlere bağlamamalısınız. Günümüzde güzel yönetilen bir sürü soyalist/komünist devlet var. Tarihte de vardı.Valla ben komünist manifestoyu okudum, araştırma da yaptım ama sıkıntı hatalı uygulamada lenin sonrası sovyet rusya rezalet, stalinin politika bilgisizliği, yapılan katliamlar vs. cidden devleti ve sosyalist düşünceyi zora sokuyor.