Neler Yeni

Forum ve üyeler ile ilgili görüşlerim ve önerilerim :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
286
İsim
lara croft
Öncelikle hayırlı olsun. Abdullah Hacıgül'ün incelemelerini severek izlerim. Bir forum açmasını da istiyordum uzun zamandır. Umarım sorunların çözüldüğü, iyi arkadaşlar edinilen, herkes için faydalı bir forum olur.

Forum ile ilgili ilk gözlemim biraz yaş ortalaması düşük veya ne istediğini tam olarak belirtemeyen insanlar var. Bu düşüncem yanlış anlaşılmasın, kesinlikle kimseyi küçük görmüyorum. Sonuçta biz de zamanında öyleydik, annemizin karnından her şeyi bilerek doğmadık ya.
Bunu yapıcı eleştiri olarak kabul edin. Birçok konunun başlıkları ve konu sahibinin yazdığı ilk mesaj baya bi anlamsız kelimelerle dolu. Moderatörlerin işi zor gerçekten. Forumda konu açacak olan arkadaşlardan birkaç isteğim olacak:
-Öncelikle (bunu zaten moderatörler sürekli belirtiyor) konu başlığınıza kısa ve öz olacak şekilde sorununuzu, konunun içeriğini belirtin. Türkçe kurallarına uymak zorunlu değil tabi ki ancak anlaşılır bir biçimde yazın.
-Sistem veya bileşen tavsiyesi istiyorken aynı mesaj içierisinde lütfen bütçenizi ve gerekiyorsa diğer bileşenlerinizi de belirtin. Ne kadar az mesajda bunları belirtirseniz size yardım etmek isteyenler için daha kolay olur. Mesela monitör tavsiyesi istiyorsunuz. Sisteminizi belirtirseniz oyunlarda alacağınız FPS değerlerine göre Hz değeri uygun olan bir monitör önerilir. Ekran kartı tavsiyesi istiyorsanız PSU ve İşlemcinizi de belirtin...
-Bilginizin olmadığı konulara yorum yapmayın. Yanlış yorum yaptığınızda sizi düzelten insanlara teşekkür edin. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
-Bir ürün/bileşen önerirken ''düşünmeden al'' gibi ifadeler yerine neden o ürünü/bileşeni önerdiğinizi açıklayın. Kullanıyorsanız artı ve eksi gördüğünüz yönlerini söyleyin. Bu şekilde yardımcı olursunuz. Diğer türlü yaptığınız yorum, boş bir yorumdan farklı olmayacaktır.

Şimdilik bu kadar aklıma geldi, ileride rahatsız olduğum veya önerdiğim şeyler oldukça buraya eklerim.
Bunları neden mi yazdım? Sadece bu forumun daha kaliteli olmasını istiyorum, Abdullah Hacıgül'ü de sevdiğim için bu forumun onun kalitesine ulaşmasını istiyorum :) Şu an yeni açılmasının da etkisi ile çoğu şey oturmamış. Mesela son mesajlar ve popüler konuların yanı sıra ''son konular'' sekmesi de eklenebilir. Bu sekmelerde 6 konudan daha fazlası gözükürse daha iyi olur, cevaplanmayan konu sayısı azalır.

Okuduysanız teşekkür ederim. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz, belki bir faydamız dokunur.

Son düzenleme:

KAYMAKAM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Mehmet UZUN
Uğraştığın için teşekkür ederim.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Okuduğum kadarıyla güzel bir eleştiri-uyarı olmuş. Ellerine sağlık :)

KuoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mirsad Eldem
Bir ekleme de ben yapayım. Moderatör arkadaşlar konuya ''Lütfen konu başlığını gönderiyi açıklayacak şekilde detaylandırın... '' gibi şeyler yazmak yerine, konu başlığını düzeltmeliler. Bu şekilde hem konu daha anlaşılır olur hem de konuda gereksiz mesaj olmaz :)

R3b311i0n_01

80+ Bronze
Bir ekleme de ben yapayım. Moderatör arkadaşlar konuya ''Lütfen konu başlığını gönderiyi açıklayacak şekilde detaylandırın... '' gibi şeyler yazmak yerine, konu başlığını düzeltmeliler. Bu şekilde hem konu daha anlaşılır olur hem de konuda gereksiz mesaj olmaz :)
Ertesi gün konu sahibi açtığı konuyu bulmakta zorlanabilir. Kendi değiştirmesi daha uygun olur.

KuoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mirsad Eldem
@izzetdemir profilinizden, açtığınız tüm konuları ve içerikleri bulabiliyorsunuz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Önemli olan yapılan hatayı gösterip tekrar olmamasını sağlamak. Amaç sadece düzenleme yapmak olsa çok daha farklı olurdu işlemler...

Heath Ledger

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,649
İsim
Heath Ledger
Öncelikle hayırlı olsun. Abdullah Hacıgül'ün incelemelerini severek izlerim. Bir forum açmasını da istiyordum uzun zamandır. Umarım sorunların çözüldüğü, iyi arkadaşlar edinilen, herkes için faydalı bir forum olur.

Forum ile ilgili ilk gözlemim biraz yaş ortalaması düşük veya ne istediğini tam olarak belirtemeyen insanlar var. Bu düşüncem yanlış anlaşılmasın, kesinlikle kimseyi küçük görmüyorum. Sonuçta biz de zamanında öyleydik, annemizin karnından her şeyi bilerek doğmadık ya.
Bunu yapıcı eleştiri olarak kabul edin. Birçok konunun başlıkları ve konu sahibinin yazdığı ilk mesaj baya bi anlamsız kelimelerle dolu. Moderatörlerin işi zor gerçekten. Forumda konu açacak olan arkadaşlardan birkaç isteğim olacak:
Öncelikle (bunu zaten moderatörler sürekli belirtiyor) konu başlığınıza kısa ve öz olacak şekilde sorununuzu, konunun içeriğini belirtin. Türkçe kurallarına uymak zorunlu değil tabi ki ancak anlaşılır bir biçimde yazın.
Sistem veya bileşen tavsiyesi istiyorken aynı mesaj içierisinde lütfen bütçenizi ve gerekiyorsa diğer bileşenlerinizi de belirtin. Ne kadar az mesajda bunları belirtirseniz size yardım etmek isteyenler için daha kolay olur. Mesela monitör tavsiyesi istiyorsunuz. Sisteminizi belirtirseniz oyunlarda alacağınız FPS değerlerine göre Hz değeri uygun olan bir monitör önerilir. Ekran kartı tavsiyesi istiyorsanız PSU ve İşlemcinizi de belirtin...
Bilginizin olmadığı konulara yorum yapmayın. Yanlış yorum yaptığınızda sizi düzelten insanlara teşekkür edin. Bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.
Bir ürün/bileşen önerirken ''düşünmeden al'' gibi ifadeler yerine neden o ürünü/bileşeni önerdiğinizi açıklayın. Kullanıyorsanız artı ve eksi gördüğünüz yönlerini söyleyin. Bu şekilde yardımcı olursunuz. Diğer türlü yaptığınız yorum, boş bir yorumdan farklı olmayacaktır.

Şimdilik bu kadar aklıma geldi, ileride rahatsız olduğum veya önerdiğim şeyler oldukça buraya eklerim.
Bunları neden mi yazdım? Sadece bu forumun daha kaliteli olmasını istiyorum, Abdullah Hacıgül'ü de sevdiğim için bu forumun onun kalitesine ulaşmasını istiyorum :) Şu an yeni açılmasının da etkisi ile çoğu şey oturmamış. Mesela son mesajlar ve popüler konuların yanı sıra ''son konular'' sekmesi de eklenebilir. Bu sekmelerde 6 konudan daha fazlası gözükürse daha iyi olur, cevaplanmayan konu sayısı azalır.

Okuduysanız teşekkür ederim. Siz de görüşlerinizi yazabilirsiniz, belki bir faydamız dokunur.
Okumaya üşendim hakkını helal et

KuoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Mirsad Eldem
Önemli olan yapılan hatayı gösterip tekrar olmamasını sağlamak.
Yarım saat veya bir saatlik cezalar vererek üyeleri uyarabilirsiniz. Bu şekilde konu başlıklarını alakasızca yazan üye sayısıda azalır.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bazı durumlarda uyarı kullanılıyor fakat söylendiği gibi işlemler ileride olabilir. Teşekkürler :giggle:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,605
Üyeler
164,343
Son üye
xyscn18
Top Bottom