Senin mantığına göre intikam alınmasın nasıl olsa 5 şehit dönmeyecek mi diyelim ? Böyle bir mantık işlemez. Devlet geri adım atmaz atarsa zaten senin benim güvenliğim tehlikeye girer. mütakabiliyet esası diye bir şey var. misli ile karşılık verilir yılanın başı ezilir gerekirse yılan mağarasına tekrar sokulmaya zorlanır.
Güvenlik konusuna gelince sana katılıyorum ve daha fazla detay yazmak isterim de burası yeri değil.
Ben öldürülmesinler demiyorum, öldürülsünler ama ''intikam'' niyetiyle öldürülmesinin saçma olduğunu anlatıyorum. Tabii ki öldürülecek bunlar ben buna karşı çıkmıyorum ki? Benim babam 25 senelik asker, emin ol bu sorunun çözülmesini senden çok istiyorumdur.
Bir şeyi sırf intikam almak için yapmak saçmalıktır. Bir kişi senin arkadaşını dövdü, sen de onu gidip dövdün.
Şimdi 2 ihtimal var;
Birincisi, arkadaşın dayak yediği için ve aynı acıları ona yaşattırmak için gidip o düşmanı dövüyorsun.
İkincisi,
''Tamam, benim arkadaşım dayak yedi ama daha fazla kişi dayak yemesin'' kafasıyla gidip o çocuğu dövmek ya da uyarmak artık ne yapacaksan. Yani anlatmak istediğim şey ne yaptığın değil, yaparken ne niyetle yaptığın.
Yani burada tamam bir terör saldırısı oldu, intikam için gidip fare avlıyorsan;
Fare avlaman doğru bir davranış,
Ama intikam için bunu yapman yanlış bir davranış.
Eğer ki, daha fazla böyle olay olmasın diye fare avlıyorsan bu iyi bir davranış (benim fikirlerime göre)