Neler Yeni

Forumdaki ince detay.. ❤

MattJohn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
559
İsim
Matt John
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji
Bence güzel olmuş, bu sefer de böyle şeyler yapılmasa unutup gidilecek, unutulmaması lazım. Bu vb. olayları unutmayıp çok daha fazla çalışarak bazı İT'lerin hoşuna gitmeyecek şekilde gelişmemiz lazım, gerçek intikamı o zaman alırız 🇹🇷
#UnutmaTürkiye

GirayHan

80+ Platinum
Amacımız bu durumu gündem yapmak, hiç bir şey olmamış gibi devam mı edelim? İntikam nasıl alıyoruz, belli bir ülke değil ki bu? Dağlarda çatışmadan ibaret, elimizden geldiğince de fare avlıyoruz zaten. Şu durumda Türk'ün yapacağı şey intikam almak değil, güvenlikteki açıkları kapatmak.
Bizim birimiz, onların bini. Onlardan biri ölse ne olacak sanki, Sarı Çizmeli Mehmet Ağa bildiğin. İntikam zaten saçmalıktan ibaret.
Terör saldırısının gündemi olmaz teröristle pazarlık hiç olmaz olamaz. Terörizm'in amacı da gündemde kalmak zaten korku iklimi yaratmak toplumlara yas tutturmak. Türk yas tutmaz intikam alır. İntikamda devletin alacağı daha fazla kellelerle olur.

güvenlik açıkları kapatılmadığı için bu durumdayız.

intikam almak daha fazla sarı torbaya doldurmak demek. Barış savaşla kazanılır. Askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama kışadan girdiğimizde bize öğretilen ilk marş buydu.

Son düzenleme:

Shourd

80+ Silver
bu tür detaylar üzüyor be insanı şehitlerimiz geliyor aklıma insan üzülmüyor değil 🫡

GirayHan

80+ Platinum

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan
Terör saldırısının gündemi olmaz teröristle pazarlık hiç olmaz olamaz. Terörizm'in amacı da gündemde kalmak zaten korku iklimi yaratmak toplumlara yas tutturmak. Türk yas tutmaz intikam alır. İntikamda devletin alacağı daha fazla kellelerle olur.

güvenlik açıkları kapatılmadığı için bu durumdayız.

intikam almak daha fazla sarı torbaya doldurmak demek. Barış savaşla kazanılır. Askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama kışadan girdiğimizde bize öğretilen ilk marş buydu.

İntikam, bir çözüm yolu değil. Pazarlık yapılsın da demedim zaten?
Bu saldırı önlenebilirdi. Taa Ankara'nın kalbine kadar gelip bomba patlatmak ne demektir yahu? Güvenlik açıkları var, bunların kapatılması milletimiz için en hayırlı yol olur.

İntikam alınınca, verilen 5 şehitimiz geri dönmeyecek, 12 yaralı iyileşmeyecek, travma yaşayanların beyni eskisine dönmeyecek. Bizim amacımız, daha fazla şehit vermemek, daha fazla saldırı olmamasını sağlamak olmalı.

Ben onlara ne kaybettirdiğimize değil, kendimizin ne kazandığına bakarım.

GirayHan

80+ Platinum
İntikam, bir çözüm yolu değil. Pazarlık yapılsın da demedim zaten?
Bu saldırı önlenebilirdi. Taa Ankara'nın kalbine kadar gelip bomba patlatmak ne demektir yahu? Güvenlik açıkları var, bunların kapatılması milletimiz için en hayırlı yol olur.

İntikam alınınca, verilen 5 şehitimiz geri dönmeyecek, 12 yaralı iyileşmeyecek, travma yaşayanların beyni eskisine dönmeyecek. Bizim amacımız, daha fazla şehit vermemek, daha fazla saldırı olmamasını sağlamak olmalı.

Ben onlara ne kaybettirdiğimize değil, kendimizin ne kazandığına bakarım.
Senin mantığına göre intikam alınmasın nasıl olsa 5 şehit dönmeyecek mi diyelim ? Böyle bir mantık işlemez. Devlet geri adım atmaz atarsa zaten senin benim güvenliğim tehlikeye girer. mütakabiliyet esası diye bir şey var. misli ile karşılık verilir yılanın başı ezilir gerekirse yılan mağarasına tekrar sokulmaya zorlanır.

Güvenlik konusuna gelince sana katılıyorum ve daha fazla detay yazmak isterim de burası yeri değil.

spaghettisosu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Attila Alpaslan
Senin mantığına göre intikam alınmasın nasıl olsa 5 şehit dönmeyecek mi diyelim ? Böyle bir mantık işlemez. Devlet geri adım atmaz atarsa zaten senin benim güvenliğim tehlikeye girer. mütakabiliyet esası diye bir şey var. misli ile karşılık verilir yılanın başı ezilir gerekirse yılan mağarasına tekrar sokulmaya zorlanır.

Güvenlik konusuna gelince sana katılıyorum ve daha fazla detay yazmak isterim de burası yeri değil.
Ben öldürülmesinler demiyorum, öldürülsünler ama ''intikam'' niyetiyle öldürülmesinin saçma olduğunu anlatıyorum. Tabii ki öldürülecek bunlar ben buna karşı çıkmıyorum ki? Benim babam 25 senelik asker, emin ol bu sorunun çözülmesini senden çok istiyorumdur.

Bir şeyi sırf intikam almak için yapmak saçmalıktır. Bir kişi senin arkadaşını dövdü, sen de onu gidip dövdün.
Şimdi 2 ihtimal var;
Birincisi, arkadaşın dayak yediği için ve aynı acıları ona yaşattırmak için gidip o düşmanı dövüyorsun.

İkincisi,
''Tamam, benim arkadaşım dayak yedi ama daha fazla kişi dayak yemesin'' kafasıyla gidip o çocuğu dövmek ya da uyarmak artık ne yapacaksan. Yani anlatmak istediğim şey ne yaptığın değil, yaparken ne niyetle yaptığın.

Yani burada tamam bir terör saldırısı oldu, intikam için gidip fare avlıyorsan;
Fare avlaman doğru bir davranış,
Ama intikam için bunu yapman yanlış bir davranış.

Eğer ki, daha fazla böyle olay olmasın diye fare avlıyorsan bu iyi bir davranış (benim fikirlerime göre)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,007,535
Üyeler
159,634
Son üye
eren78
Top Bottom