Yardım Ekran Kartı Bakım İçin Yer Önerisi

GrkemCkn

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
519
XFX SPEEDSTER RX6800 ekran kartımı teste soktum 3.30 dakika sürede gpu temp 59 gpu hotspot 110 derecelerere geldi yapay zekaya attığımda ise derhal testi durdurmamı falan söyledi. Hotspot kritik sınırda olduğunu söyledi bakım yapılması gerek falan dedi ama bu işin asıl olayı nedir ? İnternette 15 dakika gibi süre yapılmasını yazmışlar 3 dakikalık değerler bir şeyi ifade eder mi ?

Senin ekran kartının acil bakıma ihtiyacı var. O sıcaklıkla daha da uzatırsan testi telafisi olmayan sıkıntılar yaşarsın

XFX SPEEDSTER RX6800 ekran kartımı teste soktum 3.30 dakika sürede gpu temp 59 gpu hotspot 110 derecelerere geldi yapay zekaya attığımda ise derhal testi durdurmamı falan söyledi. Hotspot kritik sınırda olduğunu söyledi bakım yapılması gerek falan dedi ama bu işin asıl olayı nedir ? İnternette 15 dakika gibi süre yapılmasını yazmışlar 3 dakikalık değerler bir şeyi ifade eder mi ?
Hotspot sıcaklıkları gördüğün gpu sıcaklıklarından yüksek olur ancak 110 ne kadar sorun çıkarır bilmiyorum ama ekran kartı güç keser olarak varsayabilirim bilen arkadaşlar yardımcı olur. Ve hayır 3 dakikalık test çalışma sıcaklığı hakkında anlam ifade etmez.

Öncelikle kesin olarak termal bakım yapılması gerekiyor bunu söylemem lazım 3 sk gibi kısa bir sürede bu dereceleri görmek iyi değil 2. olarak da 3 dk lık test normalde bir anlam ifade etmez ama senin durum anormal. 3. olarak da ekran kartın normal olduğunu var sayalım 1 saat da test yapsan herhangi bir sorun olmazdı.

Senin ekran kartının acil bakıma ihtiyacı var. O sıcaklıkla daha da uzatırsan testi telafisi olmayan sıkıntılar yaşarsın
Bu bakımı detaylı anlatma şansın var mı ne yapmam lazım kendim yapabilir miyim ?

Sanırsam hayır tam hatırlamıyorum ikinci elden almıştım.
Kartın arkasında güvenlik etiketleri duruyor mu? Bunu soruyorum çünkü açılıp bakım yapıldıysa yanlış boyutlarda ped takılmış olma ihtimali var, o durumda ped değişimi yapılması gerekir

Kartın arkasında güvenlik etiketleri duruyor mu? Bunu soruyorum çünkü açılıp bakım yapıldıysa yanlış boyutlarda ped takılmış olma ihtimali var, o durumda ped değişimi yapılması gerekir
Sanırsam beyaz olan güvenlik etiketi

Ekler

• image.webp
    image.webp
    918.3 KB · Hit: 29
Sanırsam beyaz olan güvenlik etiketi
Bu güzel haber, kartı açıp macun değişimi yapman lazım. Ama sonrasında vram sıcaklıklarına da bakman gerekecek. Onlar da aşırı ısınıyorsa pedlerin de değişmesi lazım demek.

Kendin yapabilirsin ama internetten videolara bak hatta varsa direkt senin modelin videolarını ara.

Bu güzel haber, kartı açıp macun değişimi yapman lazım. Ama sonrasında vram sıcaklıklarına da bakman gerekecek. Onlar da aşırı ısınıyorsa pedlerin de değişmesi lazım demek
Bilgisayarcıya götürüyorum demek :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,591
Üyeler
201,252
Son üye
Perfect Wish

Geri