Neler Yeni

Furmark testinde 69 derece iyi mi?

Dragan2

80+
Hazır profil seçmişsin, manuel çözünürlük ve mxaa seçip stress test demen lazım. Bu testi yaparken Gpu-Z arka planda açık olmalı sensör kısmından veriler okunmalı. Sıfır kartsa Gpu-Z okumaya çok gerek var mı, dersen bence yok. Sadece ısıya baksan ve program çalışırken hata vermezse yeterli. Bunun dışında bir de kombustor testi yap vram'ler sağlam mı kontrol etmiş olursun. Kombustor 15dk yapsan yeterli.
mxaa ve çözünürlüğü ne seçeyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,327
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Dragan2

80+
Çözünürlük monitörünün desteklediği en yükseği seçeceksin, Mxaa' da 8x olacak. Kartın şimdi zorlanacak :)
mxaa 0 da (diğer arkadaşlar böyle yapmış kıyaslamak için) yaptım 1 saat 50 dk devam etti kendi kapanır diye kapamadım ama kapanmayınca kendim kapadım. 108 fps aldım diğer arkadaşlar 120 alırken ve sıcaklık 78 dereceye kadar çıktı keza bu da çok yüksek. sebebi nedir?

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,327
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
mxaa 0 da (diğer arkadaşlar böyle yapmış kıyaslamak için) yaptım 1 saat 50 dk devam etti kendi kapanır diye kapamadım ama kapanmayınca kendim kapadım. 108 fps aldım diğer arkadaşlar 120 alırken ve sıcaklık 78 dereceye kadar çıktı keza bu da çok yüksek. sebebi nedir?
78 derece çok değil, oyunlarda bu değer 5-10 derece daha az oluyor, gayet iyi bir değer almışsın. Fps için Furmark'ı referas almana gerek yok illa FPS karşılaştırması yapmak istiyorsan güncel oyunlarda ki FPS değerlerine bakarak karşılaştırma yapabilirsin. Alternatif olarak Heaven testleri de olabilir ama kıyas yapacağın kaynak bulamayabilirsin.

Dragan2

80+
78 derece çok değil, oyunlarda bu değer 5-10 derece daha az oluyor, gayet iyi bir değer almışsın. Fps için Furmark'ı referas almana gerek yok illa FPS karşılaştırması yapmak istiyorsan güncel oyunlarda ki FPS değerlerine bakarak karşılaştırma yapabilirsin. Alternatif olarak Heaven testleri de olabilir ama kıyas yapacağın kaynak bulamayabilirsin.
78 derece çok değil ama forumda başka arkadaşlar 70 i bile geçmiyor o yüzden aklıma takıldı mesela;

Ekler

• 1657643205884.png
    1657643205884.png
    36.1 KB · Hit: 35

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,327
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
78 derece çok değil ama forumda başka arkadaşlar 70 i bile geçmiyor o yüzden aklıma takıldı mesela;
Ortamın sıcaklığı, kasanın mesh olup olmaması, kasada fan olması vs gibi etken çok.

Qbört

80+ Bronze
Ha pardon mxaa açılmamış hali 78 derece almışsın. Fps ve sıcaklık olarak marka modeli veya diğer parça bileşenler etki ediyor olabilir veya bulunduğun bölgenin sıcaklığı yada kasanın hava soğutması da. Driver bile etki edebilir belki.

Top Bottom