Yardım G Skill Ram Hangi Modeli Alınmalı ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,181
Arkadaşlar G Skill Trident Neo 5 32Gb Dual Kit ram alacağım hangi seri numaralı olanı almam lazım bir de anakartıma uyumlu mu nasıl öğrenirim ?

Msı B850 Tomahawk Wifi

Anakart uyumluluk listesi çok önemli değil. Firmanın test ettikleri gözüküyor, çoğu zaman özenmiyorlar(yani 1-2 test yapıp salıyorlar) veya anlaşmalı firmalara yer veriyorlar.

Şu anlık DDR5 için en ideal CL30 6000 MHz bellek almak. İstikrarlı ve sorun çıkmıyor. Daha yüksek hızlarda istikrar sorunları yaşanabiliyor, bu yüzden ekstra bütçe yakmaya da gerek yok. Bence G Skill de şart değil.

Farklı bir donanıma bütçe ayırmak istiyorsanız daha uygun fiyatlı olanlar da alınabilir. Mesela Patriot Viper alıp ₺1000 civarı kâr edebilirsiniz.

Anakart uyumluluk listesi çok önemli değil. Firmanın test ettikleri gözüküyor, çoğu zaman özenmiyorlar(yani 1-2 test yapıp salıyorlar) veya anlaşmalı firmalara yer veriyorlar.

Şu anlık DDR5 için en ideal CL30 6000 MHz bellek almak. İstikrarlı ve sorun çıkmıyor. Daha yüksek hızlarda istikrar sorunları yaşanabiliyor, bu yüzden ekstra bütçe yakmaya da gerek yok. Bence G Skill de şart değil.

Farklı bir donanıma bütçe ayırmak istiyorsanız daha uygun fiyatlı olanlar da alınabilir.
yok hocam biliyorum daha önceden Xpg lancer Rgb kullandım memnun kaldım fakat tasarımı sıktı artık g skill çok estetik duruyor önemli olan sorunsuz olması CL 30 6000mhz olan modeli G Skilin Sk Hynix çipleri mi kullanıyor kronik sorunu var mı ?

Geri