Gamesir supernova ilk deneyimler

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
283
Gamesir supernova gamepad elime geldi bugün hocam @Diavelin
Birçok oyunda denedim öncelikle minecraft dungeons daha yeni aldığım için fare klavye ile de uzun süre oynamamıştım ama genede en basit zorlukta haritaların son leveline gelmiştim sonuç olarak gamepad ile de aynı seviyede oynamaya devam edebildim hatta kule diye bi etkinliği var hiçbir level yada başka bişeyden etkilenmeyen orda aynı katta aynı yerde ölüp kaybettim ilk oynayışımda bile

Hollow knight silksong ile de denedim bu çapraz zıplama muhabbetinden ötürü beni acayip delirtti açıkcası klavyede s+d tuşlarına bastığımda olduğu gibi çapraz atlayışı sık sık yapamadım kendimi deneyebileceğim basit eğitim mekanı gibi bi yerde sürekli atılmalar yaptım ancak olmadı ve acayip sinir etti beni bi ara ayrı bölüm açıcam gamepad ile oynamak için ama şuanda klavyedeki rahatlığa yakın bile değil

Hem tabletten hem bilgisayardan minecraft da denedim ancak pek alışamam gibi klavye farenin esnekliği hiç yok hassasiyeti yükseltebilirim biraz kurcalasam belki ama başımı döndürecekmiş gibime geliyor genede offline yada kuzenlerle takılırken alışmaya çalışır kendimi sınarım

Clone drone in the danger zone diye bi oyunda da denedim açıkcası zordu ve kontroller biraz tuhaf geldi ama alışılamıcak kadar değil ama wasd rahatlığı yok bunu ayrıyeten sorucam

Gene tabletten dead cells denedim ancak oyun ekranını falan değiştirdi kendi dahili gamepad desteği var gibi anlayamadım ancak tuhaf şekilde alışkın olduğum silah ve harita konumunu değiştirdi ve bendeki gamepadde olmayan tuşlar falan gözüme çarptı tabletin gamepad desteğiyle karışmış da olabilir emin değilim henüz anlayamadım onu da nasıl kullanacağımı

Gta san andreas da vardı tablette orda da tuşlar biraz eksik hissettirdi bunun haricinde oynanışta bi sıkıntı yok eksikten kastım da işte silahları değişemiyorum falan her tuşa bastım ama olmadı oynanış rahat genede

Pubg mobile ise oldukça zahmetli ayarlamalarını bile ucu ucuna yaptım ki iş görmez bence bu şekilde kolun kendisi ise hoşuma gitti genel olarak titremesi falan çok hoş

Öncelikle gamepad’e alışkın olmadığını anlıyorum ve bazı oyunlarda gamepad desteği olmadığı için doğrudan oynayamamışsın. GameSir’in mobil uygulaması üzerinden oyunları açarak, bildiğim kadarıyla gamepad’le rahatça oynayabiliyorsun. Ancak senin temel sorunun, gamepad kullanımına alışık olmaman; klavye-mouse düzenine daha yatkınsın.

Bu yüzden önce FPS değil, hikâye tabanlı oyunlar oynaman daha iyi olur. God of War, Spider-Man, Witcher veya platform oyunları gibi yapımlarla başlarsan çok daha rahat oynar ve hızlıca alışırsın. Hatta Dead Cells, gamepad’le oynanabilecek en rahat oyunlardan biri diyebilirim.

Şu an sana tuhaf gelmesinin nedeni, alışkanlıklarından dolayı eski oyun tarzını sergileyememen bu da gamepad’e yeni başlayan herkes için oldukça doğal. Biraz daha alışırsan, klavye-mouse veya doğrudan dokunmatik ekranda oynamaktan bile daha rahat geldiğini görebilirsin diye düşünüyorum.

Öncelikle gamepad’e alışkın olmadığını anlıyorum ve bazı oyunlarda gamepad desteği olmadığı için doğrudan oynayamamışsın. GameSir’in mobil uygulaması üzerinden oyunları açarak, bildiğim kadarıyla gamepad’le rahatça oynayabiliyorsun. Ancak senin temel sorunun, gamepad kullanımına alışık olmaman; klavye-mouse düzenine daha yatkınsın.

Bu yüzden önce FPS değil, hikâye tabanlı oyunlar oynaman daha iyi olur. God of War, Spider-Man, Witcher veya platform oyunları gibi yapımlarla başlarsan çok daha rahat oynar ve hızlıca alışırsın. Hatta Dead Cells, gamepad’le oynanabilecek en rahat oyunlardan biri diyebilirim.

Şu an sana tuhaf gelmesinin nedeni, alışkanlıklarından dolayı eski oyun tarzını sergileyememen bu da gamepad’e yeni başlayan herkes için oldukça doğal. Biraz daha alışırsan, klavye-mouse veya doğrudan dokunmatik ekranda oynamaktan bile daha rahat geldiğini görebilirsin diye düşünüyorum.
Witcher ve gta 5 ile de denerim bu arada soru am diyip sormayı unutmuşum wasd nasıl klasikse insanların kendi kontrollerini ve özelleştirmelerini paylaştıkları siteler varmı? Hazır ayarlar xbox benzeri bile olsa tuhaf ve yersiz hissettiriyor başkalarının özelleştirmelerini görüp denesem kendim alışmaya çalışmamda yada silip test etmemden daha verimli olurdu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,119
Üyeler
185,222
Son üye
Ayazz1
Geri