Neler Yeni

Gaming.gen.tr'ye Dikkat 2. İstanbul Bilişim Vakası Olabilir!

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
samsang yepa
Sorun şimdilik çözüldü ben personelin kargoya verildi dedikten sonra kargoya verilmediğini öğrendiğimde şüphelendim başka bir durum yok.

Son düzenleme:

kırmızışarapp

80+ Silver
Dostum genelde bu sistemler hazırlanmış olmuyor. Bunların hazırlanması ayrı kargoya verilmesi ayrı bir dert. 28 ve 29 tarihlerinde sipariş verdim diyiyorsun. Aynı gün direk hazırlayıp direk kargoya verme gibi bir şanslarının olduğunu düşünmüyorum ki bu yüzden ''3 İŞ GÜNÜ'' içerisinde verilir demişler. Eğer yoğunluk varsa sistemin hazırlanması sıraya girebilir. Onu da işin içine katarsak olabilecek şeyler bunlar. İrsaliye kesildiğine göre en kısa sürede kargoya verilecektir zaten. Tahminimce cidden yoğunluk vardı ki gecikti. Yapılabilecek bir şey yok. Dolandırıcı bir şirket gibi yargılamanı yanlış buldum. Adamlar sanki 3 haftadır, 3 aydır seni bekletiyormuş gibi konuşmuşsun. Durumu fazla abartmışsın. Sürekli yeni sistemler çıkıyor ve satılıyor. Bu yüzden yoğunluk öngörülebilir bir şey. Zaten söylemişler...

Genzzo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Burak Kaya
Bende gaming, itopya, incehesap gibi tekel çalışan firmalardan zerre haz etmiyorum. Ama her yerde bu şekilde kargolama işlemleri oluyor. Biraz abartmışsınız ne kadar böyle firmaları sevmesem de. Özellikle hazır sistemler bütün sitelerde 3-5 günde kargoya veriliyor diye biliyorum. Sebebini bilmiyorum ama durum bu. Buradan 1 tane alışverişim oldu ve 2900 TL değerinde idi. Aynı gün kargolamayı yaptılar ve paketleme iyiydi. Sitede 3 yıl garanti yazan ürünün, aslında 2 yıl olduğunu öğrendim ve firmaya 3. yıl garantisi sizden mi diye sorduğumda aldığım yanıt ise hayır markanın garantisi oldu. 2-3 kez telefonda görüştük, bana asustan bu bilgiyi teyit ettiklerini söylemelerine rağmen ben ise mailleşmelerimde bunun asus tarafından doğru olmadığının teyitini aldım. Ve iade işlemini, müşteriyi kandırırca ürün tanıtımı yaptıkları gerekçesiyle başlattım. Beni uzun bir süre bekleteceklerdir muhtemelen yaklaşık 1-1.5 ay kadar fakat ben durumun kendilerinden kaynaklandığını ve 1 hafta içinde iadenin yapılmaması takdirde, yasal yollara başvuracağımı söylediğimde 5-7 iş günü arasında yatmıştı. Yani bu tarz firmalar resmen "alışveriş mafyası" olduğu için yapabileceğimiz pek bir şey yok. Ülkemizde bunlara muhtacız, yurtdışındaki gibi kaliteli firmalar yok. Sadece müşteri odaklı çalışan tek firma var o da AMAZON.

tcan20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Tolga Can
Yani diğer yorumlara katılıyorum hocam zaten 28-29 ekim diyorsun 29 ekim resmi tatil 30 ekimde tatil zaten bu 3 gün sen kafadan kaybetmiş oluyorsun. Genelde sipariş verildiği gün işleme koyulmuyor 1 gün sonrasından başlıyorlar. Şöyle düşün 1 ocak 23:58'de ben sipariş verdim bu adamlar o 2 dakikayı 1 gün olarak mı sayacaklar sence ? 31 Ekim , 1 Kasım 2 Kasım 3 iş günü oluyor. Aslında sadece 1 gün gecikmiş siparişin buda yoğunluğa göre gayet normal bir durum. Diğer arkadaşların da dediği gibi sanki 10 gün 20 gün 1 ay bekletmişler gibi konuşmuşsun alt tarafı 1 gün sadece :) Umarım siparişiniz sorunsuz gelir güle güle kullanın.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Merhaba,

28 ve 29 Ekim 2022 tarihinde www.gaming.gen.tr adlı web sitesinden "MESUT CEVIK-MC5" isimli
hazır sistemden 2 adet sipariş verdim.

Pazartesi günü firmaya canlı destek üzerinden kargo çıkışının ne zaman yapılacağını sordum
yoğunluktan dolayı hazır sistemlerin kargolanması 3 iş gününe kadar uzayabiliyormuş
bu bilgiye sipariş vermeden önce erişebileceği için herhangi bir şey demedim teşekkür ettim.

1 Kasım tarihinde yani 2. iş gününde kargonun bugün veya yarın verilip verilmeyeceğini
sorduğumda en erken 3 kasımda kargoya verileceği bildirildi, oysa maksimum kargoya verilme
süresini 3 iş günü olarak defalarca belirtmişlerdi.

Daha ilginç yanı ise beni kandırmaya çalıştıklarında ortaya çıktı, 2 kasım tarihinde
tekrar canlı desteğe bağlanıp bugün taahhüt edilen kargoya verilme süresinin
son günü olduğunu belirtip kargoya verilmeyeceği takdirde yaşadığım durumu
diğer insanlara anlatacağımı ve en azından böyle bir sorun yaşayacaklarını bilmeleri
gerektiğini söyledim. Canlı destek personeli yarım saat beklettikten sonra
siparişin kesinlikle bugün kargoya verileceğini söyledi.

İçim rahatladı, ancak saat 17:30 civarında sipariş hala paketlendi aşamasında gözüküyordu
ve tekrar canlı desteğe bağlanıp kargoya verilip verilmediğini sordum, bu sefer aldığım
yanıt ise şu şekilde oldu "kargoya iletildi ancak irsaliyeniz yarın kesilebilir"
ben de "madem kargoya verildi kargo çıkış tarihi olarak bugün gözükecek sistemde değil mi?" diye sordum ve aldığım yanıt "hayır yarın barkod oluşturulacak" oldu

Kısacası firma nabıza göre şerbet verip 3 iş gününü geçirerek 28 Ekimde siparişini verdiğim
sistemi bırakın bana ulaştırmayı hala kargoya dahi vermedi...

Sipariş verirken çok dikkatli olun 2. İstanbul Bilişim durumu yaşanabilir.
Yalan söyleyen canlı destek personeli aklımı daha da karıştırdı açıkcası.

Vakti olmayanlar için özet geçmek istiyorum:
Firma maksimum 3 iş gününde siparişiniz kargoya verilir şeklinde bir söylemde bulunuyor ve 3 iş günü geçmesine rağmen siparişimi kargoya vermiyor ve kargoya verildi şeklinde yalan söylüyor.
Yani olabilir bu tarz durumlar bence anlayışla karşılamak gerekebilir yani sizde haklısınız orasına bişey diyemem tabi ama 1 2 günden bir şey olmaz bence

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,271
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yukarıda arkadaşlar açıklamışlar zaten. 29 Ekim resmi tatil. 30 Ekim pazar. Zaten bunları sayamazsın. Yoğunluktan dolayı bir gün geçikmesi önemli değil diye düşünüyorum. Verdiğiniz para da yüklü bir meblağ haklısınız. Ancak haterlık yapmaya gerek yok. Çünkü haterlık bir durum yok.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ

Komera

80+
Daha önce yüzlerce insan bu şekilde dolandırıldı. İnşallah tekrar yaşanmaz.

kırmızışarapp

80+ Silver
Bende gaming, itopya, incehesap gibi tekel çalışan firmalardan zerre haz etmiyorum. Ama her yerde bu şekilde kargolama işlemleri oluyor. Biraz abartmışsınız ne kadar böyle firmaları sevmesem de. Özellikle hazır sistemler bütün sitelerde 3-5 günde kargoya veriliyor diye biliyorum. Sebebini bilmiyorum ama durum bu. Buradan 1 tane alışverişim oldu ve 2900 TL değerinde idi. Aynı gün kargolamayı yaptılar ve paketleme iyiydi. Sitede 3 yıl garanti yazan ürünün, aslında 2 yıl olduğunu öğrendim ve firmaya 3. yıl garantisi sizden mi diye sorduğumda aldığım yanıt ise hayır markanın garantisi oldu. 2-3 kez telefonda görüştük, bana asustan bu bilgiyi teyit ettiklerini söylemelerine rağmen ben ise mailleşmelerimde bunun asus tarafından doğru olmadığının teyitini aldım. Ve iade işlemini, müşteriyi kandırırca ürün tanıtımı yaptıkları gerekçesiyle başlattım. Beni uzun bir süre bekleteceklerdir muhtemelen yaklaşık 1-1.5 ay kadar fakat ben durumun kendilerinden kaynaklandığını ve 1 hafta içinde iadenin yapılmaması takdirde, yasal yollara başvuracağımı söylediğimde 5-7 iş günü arasında yatmıştı. Yani bu tarz firmalar resmen "alışveriş mafyası" olduğu için yapabileceğimiz pek bir şey yok. Ülkemizde bunlara muhtacız, yurtdışındaki gibi kaliteli firmalar yok. Sadece müşteri odaklı çalışan tek firma var o da AMAZON.
Asus özel olarak ekstradan 1 yıl garanti veriyor ekran kartlarında. Fakat sizin aldığınız üründe de geçerli mi bilmiyorum.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
525
İsim
Hazer
Bana kalırsa tamamen gereksiz konu yorumda ki arkadaşların da dediği gibi 1 gün gecikmeyi kafana takıyorsan o zaman internetten sipariş verme git bir zahmet kendin al. Tatil olan günlerde kargoların çalışmadığını bilmeyen kaldı mı diyecektim fakat kalmış.. :uzgunpeepo:

Top Bottom