Çözüldü✓ Garantiye gonderdim bilgisayar iade verildi

Haklısın da hocam onu delmek çok basit. Birebir değiştiremem elimde yok, muadil ürün veya bir üst model ürün veremem stokta yok der. Sonra da satın aldığın tutarın iadesini yapar işte. Nitekim bunu yapmışlar zaten :D
5070 stoklarda var, yani öyle bir şey diyemez. :)

9,2 k ya almıştım .aynısını iade aldım. şuan monitör satışta yok ne kadar eder bilmiyorum. aldıktan bu yana monitör fiyatları çok fazla değişmemişti. o yüzden çok fazla uğraşmadım. zaten 1,5 yıl kullanmıştım :) şakamaka 1,5 yılda monitör fiyatları çok oynamadı.
Tamam şöyle düşünelim
10k ya monitör aldın
Çok beğenerek aldın

Sorun çıktı gonderdin
Dediler ki monitörün fiyatı kadar kupon gönderiyoruz
Bizden alışveriş yapmak zorunda değilsin
Para olarak da cekebilirsin

Parayı çekebiliyorsun çekmesine de
Ya çektiğin zaman monitörün fiyatının yüksek olduğunu düşün

Hadi monitör fiyatı oynamadı
Bu problemi ekran kartında da yaşayabilirsin
19k dan 7800xt aldın

Aylar sonra sıkıntı çıktı
Kupon verdiler 19k
Paraya çevirdin cevirmedin bir önemi yok
En ucuz 7800xt 21k oldu

Ne olacak

Tamam şöyle düşünelim
10k ya monitör aldın
Çok beğenerek aldın

Sorun çıktı gonderdin
Dediler ki monitörün fiyatı kadar kupon gönderiyoruz
Bizden alışveriş yapmak zorunda değilsin
Para olarak da cekebilirsin

Parayı çekebiliyorsun çekmesine de
Ya çektiğin zaman monitörün fiyatının yüksek olduğunu düşün

Hadi monitör fiyatı oynamadı
Bu problemi ekran kartında da yaşayabilirsin
19k dan 7800xt aldın

Aylar sonra sıkıntı çıktı
Kupon verdiler 19k
Paraya çevirdin cevirmedin bir önemi yok
En ucuz 7800xt 21k oldu

Ne olacak
hocam zaten konu sahibinin olayına bir şey demedim. sadece kuponu yanlış anladığını söyledim.

Haklısın da hocam onu delmek çok basit. Birebir değiştiremem elimde yok, muadil ürün veya bir üst model ürün veremem stokta yok der. Sonra da satın aldığın tutarın iadesini yapar işte. Nitekim bunu yapmışlar zaten :D
Bu hukuksuz bir davraniş işte
Yapamaz
Ayrıca satıcının satış listesinde olması önemli değil
Distribütör firmadan temin ediliyor ürünler
Distribütör illaki verecek

Bu hukuksuz bir davraniş işte
Yapamaz
Ayrıca satıcının satış listesinde olması önemli değil
Distribütör firmadan temin ediliyor ürünler
Distribütör illaki verecek
Hukuksuz davranış da sonuçta yapabilir. THH ile uğraşırsın aylarca.
Zaten bunların amacı o. Çoğu kişi aman neyse uğraşmaya değmez salla gitsin diyor. Bunlar da ona güvenerek böyle rahatlar. Aslında her şikayeti olan başvursa. Kurumlar da bunlara yaptırım uygulasa bak bakayım bir daha böyle bi şey yapabiliyorlar mı

Son düzenleme:
Vatandan toplama bilgisayar almıştım, sistem bozulunca garantiye yolladım. İncelemeden sonra işlemci (Ryzen 5 7500F) ve ekran kartı (RTX 4070 Super) için iade kararı çıkmış.
Ama şöyle bir durum var:
Faturadaki eski fiyatlar üzerinden iade yapılacağını söylüyorlar. Şu an bu parçaların fiyatları ciddi şekilde arttı, aynı parçaları geri almak istesem arada baya fark var.

Bu durumda ben ne yapabilirim?
Güncel fiyatlar üzerinden iade talep etme hakkım var mı? Ya da yerine eşdeğer yeni ürün isteme gibi bir yol var mı?

Bu konuda başına gelen ya da bilgisi olan varsa çok sevinirim 🙏

Buradaki arkadaşların dediği doğru. Size seçenek sunmalılar. Bunu iade alıyoruz. Faturadaki bedeli size iade ediyoruz diye bir yaptırım söz konusu dahi olamaz. Ama firmalar yaptım oldu ya getiriyor tabi. Sizin ürünün birebir değişimi, birebir ürün stoklarda yoksa muadil ürün ile değişimi, o da yoksa bir üst model ile değişimi, o da mümkün değilse ürünün fatura üzerindeki değeri değil de güncel fiyatlandırması üzerinden ücret iadesi istenebilir. Satıcı firmalar çoğu zaman bunu kabul etmezler. O yüzden tüketici hakem heyetine verilerek uğraşılması gerekir. Tüketici hakem heyeti kararları uzun sürer ama yaptırıcılığı vardır. Hatta ayrıca bu süreç çok üzün sürerse sizde maddi bir kayıp, iş kaybı gibi durumlar söz konusu ise üzerine bir de manevi tazminat davası açabilirsiniz. Bu kaybınızı belgelemeniz lazım tabi. Ben de benzer bir durum yaşadım zamanında, bayağı araştırmıştım.

o da mümkün değilse ürünün fatura üzerindeki değeri değil de güncel fiyatlandırması üzerinden ücret iadesi istenebilir.
Bu şekilde ise mantıklı işte. Diğer arkadaş sanırım yanlış yazdı. Satın alınan fiyat demişti, öyle ise bir anlamı yok çünkü.

Arkadaslar faturada yazan tutar kdvsiz tutarmis iade gelince ufak farkla 5070 yada 9070 xt alarak sorunu cozebildim islemcide bire bir degisim oldu

Geri