🔥İndirim Gigabyte 2k 280hz Tandem W-Oled Monitör MO27Q28G 25.999 TL

d ile df arasında hz haricinde çok fark yok sanırım yanlış bilmiyorsam. Acaba bu süreci Gigabyte nasıl yönetiyor Türkiye'de? Bilmiyorum ama attıklarınızdan sonra Asus'tan biraz soğudum. Umarım Gigabyte stok getirir yakın zamanda.
D modeli hz haricinde Hdmı 2.1 bant genişliğini destekliyor. DF modelinde Hdmı 2.0 var. Ayrıca d modelinde ABL limitleyici kaldırılmış. DF modelinde zorunluydu, bu iyi bir gelişme. Ayrıca yanlıs hatırlamıyorsam dldsr de acılabiliyor artık. Yani oldukça iyi.

D modeli hz haricinde Hdmı 2.1 bant genişliğini destekliyor. DF modelinde Hdmı 2.0 var. Ayrıca d modelinde ABL limitleyici kaldırılmış. DF modelinde zorunluydu, bu iyi bir gelişme. Ayrıca yanlıs hatırlamıyorsam dldsr de acılabiliyor artık. Yani oldukça iyi.
Peki bir soru daha soracağım izninizle.

4080 Super kullanıyorum. Uygun fiyatla G81SF alma ihtimalim var fakat 4k muhtemelen düşük fps ile oynamak zorunda kalacağım. 2k oynayabilir miyim? Oynayabilirsem önerir misiniz? Haftaya kadar bekleyip d modelini alacağım bu arada şuan için aklımda bu var.

Peki bir soru daha soracağım izninizle.

4080 Super kullanıyorum. Uygun fiyatla G81SF alma ihtimalim var fakat 4k muhtemelen düşük fps ile oynamak zorunda kalacağım. 2k oynayabilir miyim? Oynayabilirsem önerir misiniz? Haftaya kadar bekleyip d modelini alacağım bu arada şuan için aklımda bu var.
Parlak kaplama almaya calısın, görüntü daha net ve algılanan görüntü kalitesi 3 boyutlu oluyor. Ekrana dokunacakmışsınız gibi diyebilirim. Parlak kaplama yansıma problemi dışında gerçekten harika. Bulanıklık yok, berrak ve net oluyor. Ayrıca görüntünün kontrastı ve siyah derinliği daha fazla oluyor. Bu yüzden glossy modellerde çok fazla talep var.

Eğer odanıza gelen ışığı kontrol edemiyorsanız mat alınabilir.

Soldaki Glossy QD-Oled, sağdaki ise G81SF.
Desktop Screenshot 2025.10.25 - 23.14.34.20.webp

Parlak kaplama almaya calısın, görüntü daha net ve algılanan görüntü kalitesi 3 boyutlu oluyor. Ekrana dokunacakmışsınız gibi diyebilirim. Parlak kaplama yansıma problemi dışında gerçekten harika. Bulanıklık yok, berrak ve net oluyor. Ayrıca görüntünün kontrastı ve siyah derinliği daha fazla oluyor. Bu yüzden glossy modellerde çok fazla talep var.

Eğer odanıza gelen ışığı kontrol edemiyorsanız mat alınabilir.

Soldaki Glossy QD-Oled, sağdaki ise G81SF.
Alıntıyı görüntüle
Anladım. Samsung çok mantıklı değil o halde bu haliyle.

Aorus olsaydı kasa tasarımı falan farklı olur 1-2 ek özellik ekler 40-45k'dan satışa çıkartırlardı. Bence Aorus olmasının normal bir kullanıcı için hiç bir faydası yok. Bunu Asus XG27UCDMG ve PG27UCDM de gördük, DP 2.1, Dolby Vision desteği ve Swift tasarımı yüzünden 10k civarı fazladan para ödemek gerekiyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

3 yıl yanma garantisi var.
Alıntıyı görüntüle
bu oled monitörleri 8-9 saat veya daha fazla kullanmak sakıncalımı

Anladım. Samsung çok mantıklı değil o halde bu haliyle.
Fiyat farkı fazlaysa mat alınabilir. 10k fiyat farkı verilmez fakat 3-4k verilir. Kısaca koşullara ve fiyatlara göre değişir.

bu oled monitörleri 8-9 saat veya daha fazla kullanmak sakıncalımı
Evet, beklentinize de bağlı. 5 yıl dayanıyorsa iyi bence. Bunun için testler var. Ben 10 saatten fazla kullanıyorum hiç acımıyorum monitöre şubat ayından beri herhangi bir sorun yok. Yine de garanti veremem tabii.

3 yıl boyunca oyunlarda günlük 5.5-6.5 saat kullanımda gözle fark edilir yanma olmamış, sadece belirtiler olmuş.

Tam tersi statik ögelerin çoğunluklu olduğu kullanımda 18 ay da bile fark edilir yanma belirtileri olmuş.

Fiyat farkı fazlaysa mat alınabilir. 10k fiyat farkı verilmez fakat 3-4k verilir. Kısaca koşullara ve fiyatlara göre değişir.

Evet, beklentinize de bağlı. 5 yıl dayanıyorsa iyi bence. Bunun için testler var.

3 yıl boyunca oyunlarda günlük 5.5-6.5 saat kullanımda gözle fark edilir yanma olmamış, sadece belirtiler olmuş.

Tam tersi statik ögelerin çoğunluklu olduğu kullanımda 18 ay da bile fark edilir yanma belirtileri olmuş.
29.000 lira civarında gelecek. Yine de 4k monitör almak benim 4080 super'e şuanda fazla gelebilir. Gigabyte ve dell arasında bir seçim yapacağım. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Geri