Neler Yeni

Öneri GTA 5 Enhanced Grafik ayarı önerim

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,032
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci
GTA 5 Enhanced güncellemesinden sonra yaptığım ayarları göstereceğim. Bu ayarlar en iyi FPS için değil en iyi görüntü kalitesi içindir. İlk olarak ekran kartınıza göre 1080p, 1440p, 4K hangisi olacağını seçin. Frame Limit ve VSync ile fps sabitlemek isterseniz sabitleyebilirsiniz.
1.jpg

Ray tracing fps düşürür. İsteğe bağlı açık veya kapalı tutabilirsiniz. Frame Scaling Off yaparak DLSS, FSR gibi şeyleri kapalı tutun görüntü kalitesi bozulmasın.
2.jpg

3.jpg

Depth Of Field alan derinliği çok önemli. Kapatmazsanız uzak bölgeler bulanık görünür. Motion Blur kapatmanız gerekiyor.
4.jpg

Xephonys

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mete Şahlan
Çok değişmiş mi hocam oyun nasıl güzel mi?

GTA 5 Enhanced güncellemesinden sonra yaptığım ayarları göstereceğim. Bu ayarlar en iyi FPS için değil en iyi görüntü kalitesi içindir. İlk olarak ekran kartınıza göre 1080p, 1440p, 4K hangisi olacağını seçin. Frame Limit ve VSync ile fps sabitlemek isterseniz sabitleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Ray tracing fps düşürür. İsteğe bağlı açık veya kapalı tutabilirsiniz. Frame Scaling Off yaparak DLSS, FSR gibi şeyleri kapalı tutun görüntü kalitesi bozulmasın.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Depth Of Field alan derinliği çok önemli. Kapatmazsanız uzak bölgeler bulanık görünür. Motion Blur kapatmanız gerekiyor.
Alıntıyı görüntüle
paylaşım için teşekkürler hocam

SerdarT35

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
457
İsim
Serdar Totuzbeş
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
DLAA görüntü kalitesini arttırıp FPS düşürmüyor, onu niye açmadınız?

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,032
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok değişmiş mi hocam oyun nasıl güzel mi?
Evet oyunu iyi buldum ben. 2013 yapımı yerine 2020 yapımı gibi grafikleri olmuş biraz.
paylaşım için teşekkürler hocam
Rica ederim. Benim isim de Jon Slow'du.
DLAA görüntü kalitesini arttırıp FPS düşürmüyor, onu niye açmadınız?
DLAA denemesi yaptım resimlere zoom yapınca pek bi fark göremedim. TAA kullanıyorum ben.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Anonim Ankh
Oyunda optimizasyon anlamda büyük sıkıntı var, i5 12400F işlemci ile RTX 4070, 3K çözünürlükte kesinlikle darboğaz yapmamalı, diğer bütün oyunlarda da yapmıyor zaten ama bundan bir garip, o da darboğaz denirse, çok saçma bir durum. Ekran kartı kullanımına bakınız.

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,032
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunda optimizasyon anlamda büyük sıkıntı var, i5 12400F işlemci ile RTX 4070, 3K çözünürlükte kesinlikle darboğaz yapmamalı, diğer bütün oyunlarda da yapmıyor zaten ama bundan bir garip, o da darboğaz denirse, çok saçma bir durum. Ekran kartı kullanımına bakınız.
Bende 4K bile darboğaz yapıyor.

GTA 5 4K Maximum.jpg

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Anonim Ankh
Bende 4K bile darboğaz yapıyor.

Alıntıyı görüntüle
Konuda bahsettiğiniz ayarları yapınca yine darboğaz kalkmıyor değil mi? Bütün grafik ayarlarını da denedim yine darboğaz, sadece frame scaling'te farklı bir seçenek var onu 1/2500 mü neydi, yapınca darboğaz kalkıyor ama o zaman da 15-20 FPS alıyorum. :D

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,032
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Konuda bahsettiğiniz ayarları yapınca yine darboğaz kalkmıyor değil mi? Bütün grafik ayarlarını da denedim yine darboğaz, sadece frame scaling'te farklı bir seçenek var onu 1/2500 mü neydi, yapınca darboğaz kalkıyor ama o zaman da 15-20 FPS alıyorum. :D
Konudaki ayar attığım resimdeki oluyor. Fazladan ray tracing açarsam o zaman %99 ekran kartı kullanıyor.

GTA 5 4K Maximum RT.jpg

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Anonim Ankh
Konudaki ayar attığım resimdeki oluyor. Fazladan ray tracing açarsam o zaman %99 ekran kartı kullanıyor.

Alıntıyı görüntüle
Benim attığım videodaki grafik ayarlarım Maximum + RT açık ayardı, ekran kartı kullanımım anlık olarak %50-%30 a kadar bile düşüyor. Yarın dediğiniz ayarları da deneyeyim bakalım, teşekkürler.

Top Bottom