Neler Yeni

Öneri GTA 5 Enhanced Grafik ayarı önerim

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
402
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
GTA 5 Enhanced güncellemesinden sonra yaptığım ayarları göstereceğim. Bu ayarlar en iyi FPS için değil en iyi görüntü kalitesi içindir. İlk olarak ekran kartınıza göre 1080p, 1440p, 4K hangisi olacağını seçin. Frame Limit ve VSync ile fps sabitlemek isterseniz sabitleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Ray tracing fps düşürür. İsteğe bağlı açık veya kapalı tutabilirsiniz. Frame Scaling Off yaparak DLSS, FSR gibi şeyleri kapalı tutun görüntü kalitesi bozulmasın.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Depth Of Field alan derinliği çok önemli. Kapatmazsanız uzak bölgeler bulanık görünür. Motion Blur kapatmanız gerekiyor.
Alıntıyı görüntüle
oyuna frame generation gelecekmis onu bekleyip oyle denerim

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
577
İsim
mecit burak kılıç
oyunda aslında darboğaz olmuyor oyunun eskiliği gereği ve rockstarın uyuşukluğu gereği yeni nesil yüksek çekirdekli işlemcilere optimize edilmediğinden işlemciyi verimli kullanamıyor bundan ötürüde ekran kartı yükü hafif oluyor (rt açınca yük çok artıyor zaten orası ayrı konu) adamlar okadar üşenmişki senin 188+ hz monitörün varsa bu oyunu o fpslerde oynayamazsın çünkü oyunun motoru 188 fps'e kilitlendirilmiş durumda ve o fps'lere yakınsan droptan oyunuda oynayamazsın 13 yıllık oyunu adam akıllı oynayabilmek için yapman gereken fpsini 150nin altında tutmak oyundan tek isteyebileceğim şey grafikten ziyade şu 188 fps kilidinin kaldırılması ve işlemcilere optimize olması oyunu oynayan oynadı bitiren bitirdi bu saatten sonra rtx getirsen nolacak grafik getirsen nolacak

The Semih

80+ Gold
DLSS4 gelsin oyun çok daha iyi gözükecek.

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
775
İsim
Emirhan
oyuna frame generation gelecekmis onu bekleyip oyle denerim
Nerden duydunuz bunu?
oyunda aslında darboğaz olmuyor oyunun eskiliği gereği ve rockstarın uyuşukluğu gereği yeni nesil yüksek çekirdekli işlemcilere optimize edilmediğinden işlemciyi verimli kullanamıyor bundan ötürüde ekran kartı yükü hafif oluyor (rt açınca yük çok artıyor zaten orası ayrı konu) adamlar okadar üşenmişki senin 188+ hz monitörün varsa bu oyunu o fpslerde oynayamazsın çünkü oyunun motoru 188 fps'e kilitlendirilmiş durumda ve o fps'lere yakınsan droptan oyunuda oynayamazsın 13 yıllık oyunu adam akıllı oynayabilmek için yapman gereken fpsini 150nin altında tutmak oyundan tek isteyebileceğim şey grafikten ziyade şu 188 fps kilidinin kaldırılması ve işlemcilere optimize olması oyunu oynayan oynadı bitiren bitirdi bu saatten sonra rtx getirsen nolacak grafik getirsen nolacak
Nvidia denetim masasında 3d ayarlarının yönetilmesi sekmesinde düşük gecikme oranı modunu ultra olarak seçip uygulayınca darboğaz kalkıyor.
Ekran kartı ayarlarından düzeltilebilir bir şey olduğu için de yeni nesil yüksek çekirdekli işlemcilere optimize olup olmamasıyla alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Cagdas5389

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
577
İsim
mecit burak kılıç
Nerden duydunuz bunu?

Nvidia denetim masasında 3d ayarlarının yönetilmesi sekmesinde düşük gecikme oranı modunu ultra olarak seçip uygulayınca darboğaz kalkıyor.
Ekran kartı ayarlarından düzeltilebilir bir şey olduğu için de yeni nesil yüksek çekirdekli işlemcilerle alakalı bir şey olduğunu düşünmüyorum.
RT kapalıyken işe yarıyorsa güzel nvidia kartım olmadığından bilmiyorum çünkü çok uzun süredir oyunu takip ediyorum 7900x3D 4090da bile kart %30 %40 kullanıyor fps 100lerde gezmesine rağmen sorun işlemci yönünde olduğunu düşünüyorum çünkü işlemci gücünü arttırdıkça fpsde yükseliyor ancak ekran kartını 6700 xt'de yapsan 3090da yapsan fps aynı

Shyankh

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
775
İsim
Emirhan
RT kapalıyken işe yarıyorsa güzel nvidia kartım olmadığından bilmiyorum çünkü çok uzun süredir oyunu takip ediyorum 7900x3D 4090da bile kart %30 %40 kullanıyor fps 100lerde gezmesine rağmen sorun işlemci yönünde olduğunu düşünüyorum çünkü işlemci gücünü arttırdıkça fpsde yükseliyor
Yarıyor, az önce bir konuda önerdim bu ayarı, konu sahibinin FPS'i Legacy ile aynı seviyeye çıktı.

The Semih

80+ Gold
GTA 5 Enhanced güncellemesinden sonra yaptığım ayarları göstereceğim. Bu ayarlar en iyi FPS için değil en iyi görüntü kalitesi içindir. İlk olarak ekran kartınıza göre 1080p, 1440p, 4K hangisi olacağını seçin. Frame Limit ve VSync ile fps sabitlemek isterseniz sabitleyebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle

Ray tracing fps düşürür. İsteğe bağlı açık veya kapalı tutabilirsiniz. Frame Scaling Off yaparak DLSS, FSR gibi şeyleri kapalı tutun görüntü kalitesi bozulmasın.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Depth Of Field alan derinliği çok önemli. Kapatmazsanız uzak bölgeler bulanık görünür. Motion Blur kapatmanız gerekiyor.
Alıntıyı görüntüle
Sence 4K monitöre geçilmelimi RTX 4070 Tİ kullanıyorum, sen kullanan birisi olarak genel oyun performansından memnunmusun bu zamana kadar eski kart ve bu kart için.

Top Bottom