Neler Yeni

gymde nasıl bir antreman programı kullanmalıyım

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
Merhaba sporda yeniyim 2 hafta oldu başlıyalı. Yaş 15 kg 52 boy 172 hiç gücüm yok fly machineyi ağırlıksız zor yapıyorum. Sizce ilk ay fullbody 5x5 yapmalı mıyım gücümün artması için yoksa alttaki programı mı kullanayım?

iyice ısındıktan sonra antrenmana başlayabilirsin

lat pull down 4 set 12 tekrar

seated cable row 4 set 15 tekrar

shoulder press 4 set 12 tekrar

lateral raise 4 set 12 tekrar

dumbell bench press 4 set 12 tekrar

fly machine 4 set 15 tekrar

incline biceps curl 5 set 15 tekrar

tricpes push down 5 set 15 tekrar

leg extension 4 set 12 tekrar

leg curl 4 set 15 tekrar

xragu

80+ Gold
Kardeşim kilo almaya bak bir ay gibi bir süre fullbody atabilirsin sonrasında gün gün ayırmanı öneririm örnek veriyorum bölgesele geçildiğinde 1.gün göğüs arkakol 2. Gün sırt ön kol 3. Gün omuz trapez 4. Gün ise bacakla bunu sıra sıra uygulamanı öneririm. Gelişim görürsün

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Berkecan Ergin
İlk 1-2 ay full body makinelerde çalış vucudun alışsın,
squat deadlıft gibi hareketlerin formunu oturtmak için boş barla ara ara çalış
Mesaj otomatik birleştirildi:

Attığın programı yada 5x5 önermem. Tüm makinelerde vucudunu çalıştır belli ağırlıklara gel 1-2 aylık süreçte sonra programa geçersin. Makinelerde de 3x10-12 tekrar yeterli

ardashi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Arda
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk 1-2 ay full body makinelerde çalış vucudun alışsın,
squat deadlıft gibi hareketlerin formunu oturtmak için boş barla ara ara çalış

Attığın programı yada 5x5 önermem. Tüm makinelerde vucudunu çalıştır belli ağırlıklara gel 1-2 aylık süreçte sonra programa geçersin. Makinelerde de 3x10-12 tekrar yeterli
Güçlenmem için 5x5 e gerek yok o zaman üstteki programın 3x12 halini yapsam yeter mi?

Kardeşim kilo almaya bak bir ay gibi bir süre fullbody atabilirsin sonrasında gün gün ayırmanı öneririm örnek veriyorum bölgesele geçildiğinde 1.gün göğüs arkakol 2. Gün sırt ön kol 3. Gün omuz trapez 4. Gün ise bacakla bunu sıra sıra uygulamanı öneririm. Gelişim görürsün
bel ve bilek ne zaman çalışabilirim?

bide trapezi hangi hareketler çalıştırır

berkec34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Berkecan Ergin
Makinelerde full çalış, makinede press fly leg press hepsi vardır zaten. Vucudun bir alışsın orada biraz güçlen sonra serbest ağırlık geçersin. Ben 10 senedır yapıyorum biz de böyle başladık. Yani direkt serbest ağırlık omuz girersin omuzun sakatlanır sonra 6 ay kendine gelmez omuzun. Gerek yok yani aceleye. 1-2 ay makınelerde çalış tüm vucut hareketlerini yap makınede 3x10-12 olarak alışman için yeterli olur

xragu

80+ Gold
Güçlenmem için 5x5 e gerek yok o zaman üstteki programın 3x12 halini yapsam yeter mi?

bel ve bilek ne zaman çalışabilirim?

bide trapezi hangi hareketler çalıştırır
Beli sırt ile birlikte yapabilirsin bileğide bacaktan sonraya koy trapez içinde dinkline bechte barı tutarak hafif bir eğim ile trapezleri çekebilirsin . 1 hareket yeterli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,079,749
Üyeler
171,639
Son üye
Ensartetik
Top Bottom