hadisleri reddetmek .

Rutherr

80+
Reaksiyon skoru
205
hadisleri reddetmek dinden çıkarır mı ?

hadislerin birçoğu ya da tam bilmiyorum tamamı kuran'ı kerim'de geçtiğinden dolayı binevi kuran'ı yalanlamış oluyorsun. Bu kitapta da Allah'ın bize emirleri yazdığından dolayı dolaylı yoldan Allah'a şirk koşmuş olursun bu da sanırım dinden çıkarmaya yeterli bi sebep olacaktır.

Tabii en iyisi bu cevabı bi hocadan almaktır, yine de manıtık yürütünce böyle bi sonuç ortaya çıkıyor.

Hadisleri Reddetmek Dinden Çıkarır.
Mesela Kuranda Namazın Kılınması Gerektiği Yazılır Ama Nasıl Kılınacağı Hadislerde Yazılır Buda Demekki Hadisleri Reddedersen İman Etmiş Olamazsın

Hadisler Kur'an'da geçtiği için hadisleri reddersen binevi Kur'an'ı da reddetmiş olursun. Yani evet dinden çıkarsın.

ama çoğu hadisin gerçekleği hakkında bir şey yok benim doğru bulmadıklarımda var

Bu konuda 2 önemli şey var, şahsen dininiz hakkında bilinçlenmeniz için söylüyorum: İlk olarak soru hakkında net bir cevabım yok ama muhtemelen inancını köreltecektir, ikinci olarak Arapça'da değil bir harfin bazen bir çekimin bile değişmesi kelimeyi tamamen değiştirebiliyor, ve sizin okuduğunuz şey birilerinin çevirileridir muhtemelen, o yüzden sadece bir çeviri okumak yerine birden çok ve en önemlisi de karışıklık hissettiğiniz kısımları (ki genelde o kısımların tefsiri olur) tefsirli yani anlamlandırılmış halini okuyun derim, ha bir de mantıksız geliyorsa kimse sizi zorlamaz zaten, bazı şeyleri araştırmak gerekiyor.

Bence herkes kendi içini yaşasın Allah yüce sonuçta senin redettmen Allahla senin aranda olur nasıl redettiğine bağlı mesela bazı şeyleri kabul etmedin diye dinden çıkmanda saçma olur benim de garip bulduğum bir kaçı var ama oruç tutuyorum ne yani dinden mi çıktım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sonucta sorgulamak Allahın dediği bir şey

Hadis okunmadan hüküm verilmez. Özellikle Güvenirliği sağlam hadis kaynaklarını inkar etmek imanı çok tehlikeye sokar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,218,554
Üyeler
197,494
Son üye
narrator34
Geri