Scirocco çok mantıksız bi araç o fiyatlara hele ki. Şu yönden mantıksız aracın motoru başlıca sorunlu ve eğer DSG şanzıman alırsan oda saatli bomba sanayide bi motor bi şanzıman dolaşır durursun. DSG kötü bi şanzıman mı asla fakat düzgün kullanılmadığında 50 bin civarı problem açıyor ondan dolayı Sciroccodan uzak dur. Opel Mokka mantıklı bi araç yalnız küçük bir araç attığın arabanın motoru 1.4 Atmosferik motor bence tercih etmemelisin sebebi çok yakar ve hantaldır. Onun yerine 1.4Turbo veya 1.6CDTI motor seçeneklerine bak derim. Opel alacaksanız eğer her yıl bakımının düzgün yapıldığınızı bildiğiniz temiz satıcıdan alın. Bakımsız Opel de adamı sanayiden çıkartmaz ve gerçekten yorar. Jettaya gelirsek mantıklı bi aile aracı 1.4TSI ve 1.6TDI motorları alınabilir fakat onda da eğer DSG şanzıman alacaksanız sanayiye götürüp şanzımanı kontrol ettirin nolur nolmaz. Son olarak benim araç tavsiyeleri içerisinde bana kalırsa SUV tarzı bi araç almayın fiyatları yüksek ve kondisyonları düşük kalıyor. Sedan arabadan gitmeniz daha mantıklı Fiat Egea 1.3MJET motor , Opel Astra H ve J kasalar 1.3CDTI,1.4T,1.6 motorları, Toyota Corolla ve Jetta olur derim tek tek sebebini açıklamam uzun sürer fakat az buçuk bilgi vereyim. Egea fiyatına göre güzel araç eğer 1.3Mjet motorlusunu alırsanız az yakar fiyatına göre tatminkardır. Sakın ama sakın egeada 1.4 motor almayın arabadan soğursunuz. Astra H ve J kasalar çok oturaklı ve yol tutuşu inanılmaz olan araçlardan o kaslı yapısı ve oturaklı duruşu bana kalırsa C segmentteki en mantıklı ve başarılı araçlardan motorları çok başarılı sizi üzmez. Corolla ise konfor ve motorun dayanıklılığı sağlamlığı açısından çok iyidir. Ben olsam bu araçları satın alırdım değerlendirirdim. NOT: KM si düşük değişeni boyası az ve ağır hasar kayıtlı olmayan arabalara bak derim. KM misal 150 160 bini geçmesin ki ilerde kafanız ağrımasın. Japon otomobillerde kmyi çok takma gerisinde önemli.