Neler Yeni

Hangi internet sağlayıcısını seçmeliyim?

HpLubz

80+
Oturduğum binada Türk Telekom alt yapısı var (100mbps). Yeni bir internet almayı düşünüyorum.
Aşağıda belirttiğim hızlara göre hangi internet sağlayıcını seçmeliyim? Neden?

Türknet : 75mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => İlk ay beğenmezsek para iade. => 95TL

Millenicom :
85mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => 100mbps'e kadar download, 8mbps'e kadar upload paketi. => 109,90 (Telefon paketini iptal edince 99,90 TL'ye düşüyor sanırım)

Netspeed : 85mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => 75mbps'e kadar download, 8mbps'e kadar upload paketi. => 94 TL

Modem gönderiyorlar mı modem ücreti var mı pek bilmiyorum. Kurumlum ücreti vb. onları da pek bilmiyorum.

FarukKusdil

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,279
İsim
Ömer Faruk Kuşdil
Bence Millenicom mantıklı. Eğer geçiş yaparsanız kurulum ücreti alınmıyor diye biliyorum ama yeni kullanıcıysanız 120 TL bir ücreti var diye biliyorum. Modem isterseniz veriyorlar diye biliyorum ama önermem. Harici bir modem almanızı öneririm.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,713
İsim
Enes Koç
Oturduğum binada Türk Telekom alt yapısı var (100mbps). Yeni bir internet almayı düşünüyorum.
Aşağıda belirttiğim hızlara göre hangi internet sağlayıcını seçmeliyim? Neden?

Türknet : 75mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => İlk ay beğenmezsek para iade. => 95TL

Millenicom :
85mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => 100mbps'e kadar download, 8mbps'e kadar upload paketi. => 109,90 (Telefon paketini iptal edince 99,90 TL'ye düşüyor sanırım)

Netspeed : 85mbps'ye kadar hız verebileceğini söylüyor sitesinde. => Taahhüt yok. => 75mbps'e kadar download, 8mbps'e kadar upload paketi. => 94 TL

Modem gönderiyorlar mı modem ücreti var mı pek bilmiyorum. Kurumlum ücreti vb. onları da pek bilmiyorum.
Millenicom türk telekom altyapısı kullanıyor onu seçebilirsiniz.

Kendi kullandığım türk telekomu da öneririm ama fiyatlar tuzlu 100 mbs 150 tl ödüyorum ama 5 seneden fazla oldu asla hiçbir sorun yaşamadım kopma vesaire çok memnunum değiştirsem millenicom alırdım ama fiyatı uygun sorun yaşamadığım için değiştirmiyorum.

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz
YAPA varsa türk net de düşünebilirsin.

HpLubz

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman altyapı 100Mbps değil.
Millenicom'a geçebilirsiniz.
Yanında Keenetic Omni DSL Alırsınız miss.
Değerleri siteden yaptığım zaman tahmini olarak söylüyor sanırım. Çünkü kutu hemen binan girişinde ve üstünde 100mbps yazıyor. 75 alsam da gayet yeterli bana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

YAPA varsa türk net de düşünebilirsin.
Olup olmadığını nerden öğrenebilirim

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Değerleri siteden yaptığım zaman tahmini olarak söylüyor sanırım. Çünkü kutu hemen binan girişinde ve üstünde 100mbps yazıyor. 75 alsam da gayet yeterli bana.

E bende de 100Mbps fibernet yazıyor ama fiber yok o ne olacak.
Dostum altyapı sorgulamada çıkan hız BBK Üzerinden elde edilen adrese dayalı olan DSLAM Kilidi ve diğer tüm etkenlerin dahil edildiği hız.
Hattın 100Mbps destekleyebilir evet ama bölge yoğunluğundan tut yani her şeyiyle senin gerçekte alabileceğin maksimum hız değişir.

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.

Türknet sitesinden altyapı sorgulayın, ss atın buraya.

HpLubz

80+
milleni.pngScreenshot_1.png
türknet.png

Türknet sitesinden altyapı sorgulayın, ss atın buraya.
Millenicom , netspeed ve türknet alt yapı sorgulama ss lerini attım sırası ile.

E bende de 100Mbps fibernet yazıyor ama fiber yok o ne olacak.
Dostum altyapı sorgulamada çıkan hız BBK Üzerinden elde edilen adrese dayalı olan DSLAM Kilidi ve diğer tüm etkenlerin dahil edildiği hız.
Hattın 100Mbps destekleyebilir evet ama bölge yoğunluğundan tut yani her şeyiyle senin gerçekte alabileceğin maksimum hız değişir.
Hocam ben sadece yazanları söyledim o kadar alacağımı söylemedim. Ben 100 alsam da yeter 75 alsam da.
Yeter ki o kadar alabileyim. Şu an ki Türk Telekomdan kurtulayımda gerisi önemli değil.
İnternet olarak önerdiğiniz millenicom sanırım. Önerdiğiniz f/p modem var mıdır 200-300 civarı.

Son düzenleme:

Yasinn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,363
İsim
.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Hocam ben sadece yazanları söyledim o kadar alacağımı söylemedim. Ben 100 alsam da yeter 75 alsam da.
Yeter ki o kadar alabileyim. Şu an ki Türk Telekomdan kurtulayımda gerisi önemli değil.
İnternet olarak önerdiğiniz millenicom sanırım. Önerdiğiniz f/p modem var mıdır 200-300 civarı.
Maalesef YAPA altyapısında değilsiniz, ama saha dolabına çok yakınsınız.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Keenetic Omni DSL
Şimdiki modemin hat değerlerini atar mısın hesaplama yapalım ona göre 100 paket al.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Millenicom tercih edebilirsin

Top Bottom