🔴Hepsiburada Rezilligi❗️

evet bende gerçekten sebebini merak ettim okuduktan sonra. başta arkadaşın yazdığı gibi anladım sadece takılıyken sorun çıkardığını ama bozulmuş olması değişik. geçmiş olsun bu arada
Valla 32 yaşındayım yıllarca dükkan işletip, yıllarca IT mesleği yaptım ama böyle bir şey duymadım. Teoride çipler çakışsa dahi anca veri okuma problemi olur ve sistem stabil çalışmaz. Çökmeler vs yaşanır ama hiçbir mantıklı senaryoda işlemcinin voltaj değerleri değişmez. Çünkü bahsi geçen adapter usb ise sadece PCH üzerinden işlemci ile bağlantı kuruyor. Onun dışında nasıl voltaj değişikliği olacak ve işlemci bozulacak anlamıyorum. Ayrıca KS bunu nasıl tespit etti o da ayrı konu. Durum bence chatgpt abartması gibi geliyor ama hadi hayırlısı.

Dostum geçmiş olsun ama 32 yaşında ilk defa böyle bir şey duyuyorum. İşlemci nasıl bozulabilir? Ayrıca bununla ilgili konu var dedin paylaşırsan incelemek isterim.
ne konusu ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

evet bende gerçekten sebebini merak ettim okuduktan sonra. başta arkadaşın yazdığı gibi anladım sadece takılıyken sorun çıkardığını ama bozulmuş olması değişik. geçmiş olsun bu arada
Sagolun hocam

"Reddit ve Microsoft forumlarında da benzer şikâyetler vardı." siz paylaşın ben bir inceleyeyim. Ayrıca konuları da paylaşırsanız onlara da bakmak isterim. Yanlış anladığınız bir yer varsa yardımcı olurum

Hocam, sistemim 2. el toplama. Sabah konuştuğum müşteri temsilcisi önce benden talep açmamı istedi. Delillerle birlikte kapsamlı bir rapor gönderince bu kez teknik servis raporu istediklerini, başka bir raporu kabul etmediklerini söyledi. Sistemimin toplama olduğunu, bu yüzden teknik servisi olmadığını ama normal bir bilgisayarcıdan rapor alabileceğimi belirttim. Bunu da kabul etmediler. Biraz tartıştıktan sonra tüketici hakem heyetine başvuracağımı söyleyip ses kaydını açtım ve teknik servis raporu dışında bir şey kabul etmediklerini doğrulamalarını istedim. 2-3 kez lafı dolandırdı, biraz daha üsteleyince ‘inisiyatif kullandım ama yetkililerden bilgi geldi, teknik rapor sunsanız da zararı karşılayamayız, sadece Wi-Fi adaptörüyle ilgileniyoruz, en fazla iade yapabiliriz’ dedi. Hatta üründen kaynaklı olsa bile zararı karşılamakla yükümlü olmadıklarını defalarca tekrar etti.

GPT’ye de sordum, yasal olarak firmaların sadece sattıkları ürünün iadesi veya değişiminden sorumlu olduğunu, dışarıdaki zararı karşılamak zorunda olmadıklarını söyledi. Yine de ben THH’ye başvuracağım.
thh ye hepsiburadayı şikayet ederek değil adaptörü üreten firmayı şikayet ederek başvur ve onlara konuyla ilgili mail yaz hepsiburada ara satıcı bu durumda sadece teslim etmek ve iade almakla hükümlü doğru demişler.

Hepsiburadadan ne beklediğinizi anlayamadım hocam, bir ürün başka bir ürüne zarar verirse zarardan satıcı değil üretici firma sorumludur kısacası muhattabınız Hepsiburada değil ürünü ülkeye tedarik yöntemi ile getiren firmadır onlarda kolay kolay ilgilenir mi? Sanmam ama deneyin şansınızı olumsuz dönerlersr sonrasında thh verip bilirkişi raporu ile zararınızı talep edebilirsiniz elbette üretici firmadan Hepsiburadadan değil.

"Reddit ve Microsoft forumlarında da benzer şikâyetler vardı." siz paylaşın ben bir inceleyeyim. Ayrıca konuları da paylaşırsanız onlara da bakmak isterim. Yanlış anladığınız bir yer varsa yardımcı olurum
Yani tekrar bakmam lazim reddit ve microsoft'tn sitesine ve ilgili konualri bulup linkleri atmam lazim (bu arada o konular islemci bozulmasi olmuyor Zaten ama dedigim kasma donma bellek Negatif hesaplamasi vs. gibi seyler oluyor yani biraz benimde sansizligim var dedigiiniz gibi IT Muhendisiyseniz Teknolojik urunlerin birazda sans isi oldugunu bilirsiniz) Ama suan saat gec ve useniyorum XD

Ama Simdi Hepsiburadaya attigim Talep'ten Islemcinin bozulmasini anlatan kismi kopyalayip Chatgptye verip kisaltmasini istedim onu buraya birakiyorum bakin aklinizda en azindan 3-5 bir sey olur olayin durumu/mantigina darir her neyse iste XD (Bu arada GPT Fazla ksialtmis ve bagzi kisimlari es gecmis yani sadece ona verdigim metnin 10/6'si bilemedin 10/7'si falan anca yaziyor burada oda sadece islemcinin bozulma kismi yani dedigim gibi rapor cok uzun o yuzden hepsini atmiyorum)

Kisaltmasi/Ozet:

USB adaptör direkt fiziksel zarar veremez ama dolaylı olarak verebilir. Realtek 8812BU tarzı driver’lar kernel seviyesinde çalışıyor ACPI tablosunu bozabiliyor AMD’nin SMU birimiyle çakışabiliyor. Bu yaşandığında CPU güç planı sapıtıyor C State’ler bozuluyor işlemci voltajı 0.9–1.0 aralığına kilitleniyor fan kontrol sistemi de tamamen çıldırıyorBende yaşananlar birebir bunlar olduFanlar bir anda son hıza çıktı CPU kullanımı anlık olarak yüzde yüze vurdu sistem ısısı hızla arttı Kernel Power 41 hatası oluştu üstüne yanık kokusu geldiBu zaten SMU’nun kontrolü kaybettiğinin kanıtıSMU bozulduğu zaman işlemci boşta bile anlık olarak yüksek kullanıma fırlayabiliyor. Threadler anlamsız şekilde yüzde 80–100 yük üretiyor idle voltaj yanlış kalıyor boost clock doğru hesaplanmıyor. Bende olan belirtiler fanların bir anda son hıza çıkması CPU’nun birden yüzde yüze vurması sıcaklığın fırlaması Kernel Power hatası ve o yanık kokusu. Bunların tamamı SMU kontrolünü kaybettiğinde görülen belirtilerBu durum uzun süre devam ettiğinde aşırı ısı ve düzensiz voltaj yüzünden işlemci ya da VRM fiziksel olarak zarar alabiliyor. Bu bir elektriksel yanma değil termal yıpranma ve VRM kararsızlığının bir araya gelmesi

Not: Son kismda Aslinda sorunun yanlis voltaj dalagalanmasi ve bahsettgiim diger 1-2 seyden doalyi islemcinin zarar gordugunu belirtmistim daha ayrintili ve teknik sekilkde ama kisaltmada onu flaan kesmi yani termal yipranma gibi basit seyler degil asil sebep vs..

Hepsiburadadan ne beklediğinizi anlayamadım hocam, bir ürün başka bir ürüne zarar verirse zarardan satıcı değil üretici firma sorumludur kısacası muhattabınız Hepsiburada değil ürünü ülkeye tedarik yöntemi ile getiren firmadır onlarda kolay kolay ilgilenir mi? Sanmam ama deneyin şansınızı olumsuz dönerlersr sonrasında thh verip bilirkişi raporu ile zararınızı talep edebilirsiniz elbette üretici firmadan Hepsiburadadan değil.
Hocam Urun No name marka Cinde yuzlerce firmanin alip sadece Uzerine etiketlerinden basip yolaladiklari ne saticilarinin nede Uzerine marka basanlarin genelde adi sani bile bilinmeyen turden bir yapi diyeyim (Urunun firmasinin ismini aratinca birakin internet sitesini falan mail falan bile cikimiyor yani cinde Belkide Xuan abi'mizin vs. Drop shipping ile vs. sattgii no name marka urunlerdir XD)

ve Urunun saticisi A /B/ C Magzasi falan degil Direk Hepsiburada'nin Ta Kendisi Satici

(Yani neden bir E-Ticaret sitesini bu kadar koruyorsunuz analamadim ?)

thh ye hepsiburadayı şikayet ederek değil adaptörü üreten firmayı şikayet ederek başvur ve onlara konuyla ilgili mail yaz hepsiburada ara satıcı bu durumda sadece teslim etmek ve iade almakla hükümlü doğru demişler.
⬆️

Son düzenleme:
Yani tekrar bakmam lazim reddit ve microsoft'tn sitesine ve ilgili konualri bulup linkleri atmam lazim (bu arada o konular islemci bozulmasi olmuyor Zaten ama dedigim kasma donma bellek Negatif hesaplamasi vs. gibi seyler oluyor yani biraz benimde sansizligim var dedigiiniz gibi IT Muhendisiyseniz Teknolojik urunlerin birazda sans isi oldugunu bilirsiniz) Ama suan saat gec ve useniyorum XD

Ama Simdi Hepsiburadaya attigim Talep'ten Islemcinin bozulmasini anlatan kismi kopyalayip Chatgptye verip kisaltmasini istedim onu buraya birakiyorum bakin aklinizda en azindan 3-5 bir sey olur olayin durumu/mantigina darir her neyse iste XD (Bu arada GPT Fazla ksialtmis ve bagzi kisimlari es gecmis yani sadece ona verdigim metnin 10/6'si bilemedin 10/7'si falan anca yaziyor burada oda sadece islemcinin bozulma kismi yani dedigim gibi rapor cok uzun o yuzden hepsini atmiyorum)

Kisaltmasi/Ozet:

USB adaptör direkt fiziksel zarar veremez ama dolaylı olarak verebilir. Realtek 8812BU tarzı driver’lar kernel seviyesinde çalışıyor ACPI tablosunu bozabiliyor AMD’nin SMU birimiyle çakışabiliyor. Bu yaşandığında CPU güç planı sapıtıyor C State’ler bozuluyor işlemci voltajı 0.9–1.0 aralığına kilitleniyor fan kontrol sistemi de tamamen çıldırıyorBende yaşananlar birebir bunlar olduFanlar bir anda son hıza çıktı CPU kullanımı anlık olarak yüzde yüze vurdu sistem ısısı hızla arttı Kernel Power 41 hatası oluştu üstüne yanık kokusu geldiBu zaten SMU’nun kontrolü kaybettiğinin kanıtıSMU bozulduğu zaman işlemci boşta bile anlık olarak yüksek kullanıma fırlayabiliyor. Threadler anlamsız şekilde yüzde 80–100 yük üretiyor idle voltaj yanlış kalıyor boost clock doğru hesaplanmıyor. Bende olan belirtiler fanların bir anda son hıza çıkması CPU’nun birden yüzde yüze vurması sıcaklığın fırlaması Kernel Power hatası ve o yanık kokusu. Bunların tamamı SMU kontrolünü kaybettiğinde görülen belirtilerBu durum uzun süre devam ettiğinde aşırı ısı ve düzensiz voltaj yüzünden işlemci ya da VRM fiziksel olarak zarar alabiliyor. Bu bir elektriksel yanma değil termal yıpranma ve VRM kararsızlığının bir araya gelmesi

Not: Son kismda Aslinda sorunun yanlis voltaj dalagalanmasi ve bahsettgiim diger 1-2 seyden doalyi islemcinin zarar gordugunu belirtmistim daha ayrintili ve teknik sekilkde ama kisaltmada onu flaan kesmi yani termal yipranma gibi basit seyler degil asil sebep vs..

Hocam Urun No name marka Cinde yuzlerce firmanin alip sadece Uzerine etiketlerinden basip yolaladiklari adi sani bile bilinmeyen turden bir yapi diyeyim

ve Urunun saticisi A /B/ C Magzasi falan degil Direk Hepsiburada'nin Ta Kendisi Satici

Firmayı korumuyorum hocam neden koruyayım doğru yolu gösterdim sadece hukuken de mantıken de muhattabınız Hepsiburada olamaz tedarikçisi onlar olmadıkça. Basit örnek: marketten çikolata aldım, ambalaj? Kapalı, son kullanma tarihi? Geçmemiş, içerik? Sağlıklı duruyor. Bu çikolatayı yediniz ve zehirlendiniz, zehirlenme saklama koşullarından kaynaklanmıyorsa market size en fazla çikolatanın ücretini iade eder değil mi? Çünkü sizi mağdur eden market değildir burada markette mağdur durumdadır.

Kisaltmasi/Ozet:

Hocam Urun No name marka Cinde yuzlerce firmanin alip sadece Uzerine etiketlerinden basip yolaladiklari adi sani bile bilinmeyen turden bir yapi diyeyim

kanka korumak değil senin sonucuna varmana uğraşıyoruz hepsiburadayı şikayet etmen bir şey getirmeyecek sana çünkü basit örnek vereyim sana bakkaldan süt aldın süt firmasımı suçlu bakkal mı, dağıtıcı sadece burda hepsiburada senin zararınla ilgilenmez dava açsan derler ki ürünü sen aldın biz senin satın alma isteğine karşın sana sattık ürün bize ait değil git üreteni bul

https://www.hepsiburada.com/studz-d...s-adaptor-p-HBCV00003F6FEL?magaza=Hepsiburada
bahsi geçen ürün bu mu ?

Kisaltmasi/Ozet:

Agacım söylediğimi yanlış ama bu çıkarım doğru değil. Eğer bu işe cidden gireceksen THH ver bilirkişi raporu tuttur, bunun hiçbir geçerliliği yok. Chat doğru soruları sormadığında düzgün cevap vermiyor ya da yönlendirildiğinde. Ben sana dandik adaptörün yapacağı tek şeyi söyleyeyim. Ters ya da yanlış akım verip pch yakmak. En düşük ihtimalle doğrudan işlemciyi yakmak. Ama senin söylediğin şeyin başına gelmesi saatler günler sürmez, ilk taktığında anda olacaksa olur ama abartmıyorum neredeyse bu ihtimal yok. İyi geceler iyi forumlar. Bu arada IT mühendisi değilim alaylı yetiştim. Bu arada örnek için alternatif Chat görselleri yolluyorum.

Ekran görüntüsü 2025-11-30 043603.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-30 043125.webp

Agacım söylediğimi yanlış ama bu çıkarım doğru değil. Eğer bu işe cidden gireceksen THH ver bilirkişi raporu tuttur, bunun hiçbir geçerliliği yok. Chat doğru soruları sormadığında düzgün cevap vermiyor ya da yönlendirildiğinde. Ben sana dandik adaptörün yapacağı tek şeyi söyleyeyim. Ters ya da yanlış akım verip pch yakmak. En düşük ihtimalle doğrudan işlemciyi yakmak. Ama senin söylediğin şeyin başına gelmesi saatler günler sürmez, ilk taktığında anda olacaksa olur ama abartmıyorum neredeyse bu ihtimal yok. İyi geceler iyi forumlar. Bu arada IT mühendisi değilim alaylı yetiştim. Bu arada örnek için alternatif Chat görselleri yolluyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Oncelikle ilk culelerden benim Bunu Chatgpt'ye sordugumu ve onunda bana verdigi cevaba gore hareket ettgini ve dogru soruyu veya dogru sekilde sormaz isem bu gibi hatalarin olacagini mi Soyluyorsunuz ? DSGSDAFHADEGDSFG

Hocam Chatgpt'den falan almad cevabi benim kendi teknik degerledirmem ve Arastirma sonucum ile Hazirlandi raporum sadece cok uzun oldugu icin Chatgpt'den sadece islemci kisminin bir ozetini cikartmasini istedigimi ve onu sana attigimi belirttim Yanlis anlasilma olmasin

Ayrica O is GPT'nin dedigi igibi yurumuyor GPT Tam analizimi gorse oyle demezdi (Demek Tablodaki degerleri bozamazmis hee bu ne sorsana XD)

Mesela 2 tane lig kaydi 2 tanedene gorev yoneticisi SSi)

Ekran görüntüsü 2025-11-25 232034.webpEkran görüntüsü 2025-11-25 232130.webpEkran görüntüsü 2025-11-25 235025.webp
Ekran görüntüsü 2025-11-25 235038.webp

Oncelikle ilk culelerden benim Bunu Chatgpt'ye sordugumu ve onunda bana verdigi cevaba gore hareket ettgini ve dogru soruyu veya dogru sekilde sormaz isem bu gibi hatalarin olacagini mi Soyluyorsunuz ? DSGSDAFHADEGDSFG

Hocam Chatgpt'den falan almad cevabi benim kendi teknik degerledirmem ve Arastirma sonucum ile Hazirlandi raporum sadece cok uzun oldugu icin Chatgpt'den sadece islemci kisminin bir ozetini cikartmasini istedigimi ve onu sana attigimi belirttim Yanlis anlasilma olmasin

Ayrica O is GPT'nin dedigi igibi yurumuyor GPT Tam analizimi gorse oyle demezdi (Demek Tablodaki degerleri bozamazmis hee bu ne sorsana XD)

Mesela 2 tane lig kaydi 2 tanedene gorev yoneticisi SSi)
Tamam güzel kardeşim bende diyorum ki sen hata raporlarını tek tek analiz etmek yerine chat ile tarattın ve hikayeyi anlattın. Bütün bunların adaptör taktıktan olduğunu söylediğinde chat koşullanıp aldığın "kritik önemli" hata raporlarını yorumlamaya başladı. Sende sorunun adaptörden kaynaklı olacağına ikna oldun doğru mu?

Şimdi sana son mesajım belli bu konu çıkmaza girecek. Sana tavsiyem BIOS bir önceki sürüme dön ve ardından chipset güncellemeyi dene. Hiçbir değişiklik yapmadan temiz windows kurup test et. İşlemci o şekilde bozulmaz çünkü. Ön göremediğin ya da farklı bir zincirleme sonucu o hale gelmiş o sistem. Hatta adaptörün alakası dahi olmayabilir. Bu arada amacım sana muhalefet olmak değil, konuya bakan arkadaşların bunu doğrudan kabul etmek yerine olmayacağını da görmesidir. Yoksa sorunsuz ucuz bir ürün de olabilir. İyi forumlar tekrar.

Bazı ürünler bilgisayara takınca dondurabiliyor ama çıkarınca sorun gidiyor kalıcı sorun olmuyor genelde ama sendeki kalıcı soruna neden olmuş sanırım. Umarım sorunun çözülür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,257
Üyeler
185,697
Son üye
Shalltearr
Geri