Neler Yeni

Yardım High-end sistem diziyorum parçalar iyi mi ?

medusa1

80+
Sistemi beyaz olarak dizeceğim. Ekran kartı ve işlemciyi şuan değil çıktığı zaman alacam. RTX 5090 / 9800x3d olacak sistemde. Şuan sadece diğer parçaları sipariş geçecem. Bakar mısınız parçaları iyi seçmiş miyim ?

ram

egzoz fan

yan ve alt panele toplam 6 adet fan

anakart

psu

kasa

ssd 980 pro 1 tb elimde var.

sıvı soğutucu arctic II 360 mm elimde var.

KYLORIN

80+ Silver

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,579
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ram ve PSU hariç olabilir belli ki bütçe sıkıntın hiç yok herşeyin en yükseğini alıyorsun

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Musa Topçu
beyaz sisteme siyah ram ve sıvı soğutma kötü durmaz mı

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,579
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

medusa1

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
beyaz sisteme siyah ram ve sıvı soğutma kötü durmaz mı
Hocam ram olarak beyaz ram alabilirim fakat anakartın QVL listesinde bulamadığım için risk almayim dedim. Sıvı soğutucu olarak da evet şuanki sıvı soğutucum siyah ve sistemin içinde sırıtacak fakat sırf rengi beyaz olsun diye 12 bin liraya şu ürünü alabilirim fakat değer mi yani ?

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram beyaz değil ve çok daha kaliteli iyi markalar var PSU da çok daha kaliteli modeller mevcut
Ne önerirsiniz peki ? Bu arada sıvı soğutucum da beyaz değil. Full siyah yani haliyle yeni sistemde sırıtacak. Beyaz olmasını istiyorsam şu üst mesajımda linkini atmış olduğumu alabilirim fakat sırf beyaz diye 12 bin lira vermek de mantıklı gelmiyor.

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Musa Topçu

sıvı soğutma olarak

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,579
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Hocam ram olarak beyaz ram alabilirim fakat anakartın QVL listesinde bulamadığım için risk almayim dedim. Sıvı soğutucu olarak da evet şuanki sıvı soğutucum siyah ve sistemin içinde sırıtacak fakat sırf rengi beyaz olsun diye 12 bin liraya şu ürünü alabilirim fakat değer mi yani ?

Ne önerirsiniz peki ? Bu arada sıvı soğutucum da beyaz değil. Full siyah yani haliyle yeni sistemde sırıtacak. Beyaz olmasını istiyorsam şu üst mesajımda linkini atmış olduğumu alabilirim fakat sırf beyaz diye 12 bin lira vermek de mantıklı gelmiyor.
Beyaz sistemler pahalıya çıkar bunu göz önüne alman lazım özellikle panoramik cam kasalarda kullanılan fanların hepsi aynı olması gerekiyor buna da dikkat etmek lazım ve organize şekilde olmalı vermen gerekiyor ise vereceksin

medusa1

80+
Hocam psu olarak asus rog kafasındayım aslında. Attığınız iyidir lafım yok da ben rog toplamaya dikkat ediyorum genelde. Ram olarak da attığınız 6000 mhz cl 30 değil

Beyaz sistemler pahalıya çıkar bunu göz önüne alman lazım özellikle panoramik cam kasalarda kullanılan fanların hepsi aynı olması gerekiyor buna da dikkat etmek lazım ve organize şekilde olmalı vermen gerekiyor ise vereceksin
Hocam attığım fanlar reverse yani ters kanat fanlar. Kasa içinde güzel duracak. O konuda sıkıntı yok fakat sadece sıvı soğutucu konusunda kafam karışık. Şuanki sıvı soğutucum işimi görecek zaten fakat sırf beyaz olsun diye 12 bin verilir mi onu sorguluyorum.

Cakrash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
501
İsim
Musa Topçu
Hocam psu olarak asus rog kafasındayım aslında. Attığınız iyidir lafım yok da ben rog toplamaya dikkat ediyorum genelde. Ram olarak da attığınız 6000 mhz cl 30 değil

Hocam attığım fanlar reverse yani ters kanat fanlar. Kasa içinde güzel duracak. O konuda sıkıntı yok fakat sadece sıvı soğutucu konusunda kafam karışık. Şuanki sıvı soğutucum işimi görecek zaten fakat sırf beyaz olsun diye 12 bin verilir mi onu sorguluyorum.
x870 ile amd nin 8000mhzlere çıkabildiğini duymuştum

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,579
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Siyah sırıtır evet senin için görsellik önemli ise iyi durmaz bu gerçek ama istersen uygun fiyatlı beyaz sıvı soğutmalar var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,008,440
Üyeler
159,774
Son üye
Toll
Top Bottom