Neler Yeni

🔥İndirim Honeywell PTM7950 vergi dahil 232 TL

1YouTl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Enes
CTG8 macununu kullanıyordum öncesinde. Sürüyorum 1 ay sonra pump out yapıyor. Az sürüyorum yine aynısını yapıyor. En son bunu sipariş verdim. Konusunu da açmıştım. Fan ayarını vs de yaptım, oyunlarda 60 derece geçmiyor. Çok memnun kaldım.

İşlemci için bakım zamanı geldiğinde denemeyi düşünüyorum.

Hocam bunun son kullanma tarihi fln var mı beklese bir şey olur mu

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Hacı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Hacı

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,357
İsim
Hacı

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
mx6 mı yoksa bu mu?
Rakip bile değiller. Biri standart termal macun öbürü faz değiştiren macun.

RTX 3080'imde MX6 kullandım. Kullanmadan önce die 78 hotspot 105 derece throttle yiyordum. Sonra 65 ile 78-80'e düştü. Ama 6 ay sonra die-hotspot farkı 20-25 derecelere çıktı yine. Açtım baktım pump out olmuş.

Bunda da aynı sıcaklıkları alıyorum belki biraz daha iyi. Ama pump out olmuyor.
laptoplar için hangi boyutta alınmalı?
Almışken 80x40 alın. Alması uzun sürüyor ve normalde normal macunun 3-4 katı fiyatı. Ayrıca sürmesi zor. Tek seferde yapamayabilirsiniz.

80x40'ı muhtemelen 2-3 sefer komple CPU-GPU bakımında kullanırsınız. Laptoplarda CPU GPU boyutu küçük oluyor genelde.

Benim RTX 3080'e 80x40 düzgün kesilirse 3 sefer gidiyor.
CTG8 macununu kullanıyordum öncesinde. Sürüyorum 1 ay sonra pump out yapıyor. Az sürüyorum yine aynısını yapıyor. En son bunu sipariş verdim. Konusunu da açmıştım. Fan ayarını vs de yaptım, oyunlarda 60 derece geçmiyor. Çok memnun kaldım.

İşlemci için bakım zamanı geldiğinde denemeyi düşünüyorum.

İşlemciye de kullanılır da gerek yok. Pek bir fark görmezsiniz. Pump out riski olan yerlere harcamak daha mantıklı.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,595
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Rakip bile değiller. Biri standart termal macun öbürü faz değiştiren macun.

RTX 3080'imde MX6 kullandım. Kullanmadan önce die 78 hotspot 105 derece throttle yiyordum. Sonra 65 ile 78-80'e düştü. Ama 6 ay sonra die-hotspot farkı 20-25 derecelere çıktı yine. Açtım baktım pump out olmuş.

Bunda da aynı sıcaklıkları alıyorum belki biraz daha iyi. Ama pump out olmuyor.

Almışken 80x40 alın. Alması uzun sürüyor ve normalde normal macunun 3-4 katı fiyatı. Ayrıca sürmesi zor. Tek seferde yapamayabilirsiniz.

80x40'ı muhtemelen 2-3 sefer komple CPU-GPU bakımında kullanırsınız. Laptoplarda CPU GPU boyutu küçük oluyor genelde.

Benim RTX 3080'e 80x40 düzgün kesilirse 3 sefer gidiyor.

İşlemciye de kullanılır da gerek yok. Pek bir fark görmezsiniz. Pump out riski olan yerlere harcamak daha mantıklı.
Hocam kullandığınız terimleri açıklar mısınız, bu konuları hiç bilmiyorum. Ekran kartımın macunlarını değiştireceğim diye bu konuyu görüp ürünü aldım ama terimlerin anlamlarını bilmiyorum

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Hocam kullandığınız terimleri açıklar mısınız, bu konuları hiç bilmiyorum. Ekran kartımın macunlarını değiştireceğim diye bu konuyu görüp ürünü aldım ama terimlerin anlamlarını bilmiyorum
Söylediğinizden bu işte yeni olduğunuzu anlıyorum. Şu an ne kadar bildiğinizi kestirmediğimden hepsini yazıyorum. Sonra bu kadar da değil demeyesiniz diye bu açıklamayı yapıyorum.

- GPU: ekran(grafik) kartı
- CPU: işlemci
- RTX 3080: ekran kartı modeli.
- GPU die: Bu resimdeki (Link). Yani ekran kartının kendisi.
- GPU Die sıcaklığı: Resimdeki parçanın sıcaklığı. Ekran kartı sıcaklığı yazan budur.
- Direct die soğutma: bu resimdeki gibi die parçalarına doğrudan temas ederek soğutma işlevini yapan soğutma sistemleri. Örneğin masaüstü bilgisayarlarda işlemciler direct die değildir çünkü işlemci die'sinin değil onun üzerindeki ekstra metal parçasına soğutmayı temas ettirirsiniz.
- GPU hotspot sıcaklığı: ekran kartındaki en sıcak noktanın sıcaklığı.
- Throttle: Çeşitli sebeplerden parçanın performansını kısması. Örneğin ekran kartı çok ısındığında throttle yapar yani performansı kısar. Böylece daha fazla ısınıp zarar görecek sıcaklığa gelemez.
- Pump-out: Macunun akarak die üzerinde (yani sürdüğünüz yerde) kalmaması. Macun kalmadığı için de sıcaklıklar artar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,947
Üyeler
160,911
Son üye
Can2701
Top Bottom