Rehber HyperX Cloud III Wireless / kablolu | Ayar Tavsiyesi

Murphy

80+
Reaksiyon skoru
219
Alttaki ayarlar, "HyperX Cloud III Wireless" kulaklığın standart olarak gelen düz ve soluk sesini canlandırmayı amaçlamaktadır. Beğeni durumu kişisel zevke göre değişebilir.
Bu ayarların; film, dizi, müzik, hikayeli oyun ve genel kullanım için daha uygun, fps oyunlarında ise "equalizer" ve "uzamsal sesin (dtsx spatial sound, DTS Unbound)" kapalı tutulmasının çok daha başarılı sonuç verdiğini düşünüyorum.

1-) HyperX NGENUITY adlı uygulamayı indirip güncellemeleri yapın.
2-) NGENUITY uygulamasında "dtsx spatial sound" ayarını kapalı tutun.
3-) NGENUITY uygulamasında equalizer kısmında yeni bir profil oluşturun ve şu ayarları yapın:
  • 32Hz: 0dB
  • 64Hz: -1,5dB
  • 125Hz: -1,5dB
  • 250Hz: -3,5dB
  • 500Hz: -4,5dB
  • 1KHz: -5,8dB
  • 2KHz: -2,5dB
  • 4KHz: -2,5dB
  • 8KHz: -4dB
  • 16KHz: -2,5dB
4-) Microsoft Store'dan "DTS Unbound" uygulamasını indirin ve uygulama içerisinde "dtsx headphone ve dtsx decoder" özelliklerini aktif edin.
5-) Win + R tuşuna bas, gelen ekrana mmsys.cpl yaz, gelen sekmeden cloud 3 kulaklığı bul çift tıkla, açılan sekmeden uzamsal ses bölümüne gel, DTS Headphone:X seç, uygula butonuna bas.
6-) Kulaklığın dongle'ını USB 3.0 portuna takılı şekilde kullanmanızı ve ses çıkışınızı 2 kanal 24 bit 48 KHz veya 92 KHz olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

MİKROFON AYARI:
Windows'un ses ayarlarından mikrofon özelliklerine girip (Teyp kaydedici kalitesi) yazan seçeneği (FM radyo kalitesi) olana çevirin.

---------------------------------------------------------------------------------
@OffGent @crush4win @SatisFaction @kivircix @Carlzberg @muratgullu

Konu çeşitli kaynaklardan yararlanılarak oluşturulmuştur.

Son düzenleme:
Eline sağlık hocam, aynı ayarlar kablolu versiyon için geçerli midir acaba?

Alttaki ayarlar, "HyperX Cloud III Wireless" kulaklığın standart olarak gelen düz ve soluk sesini canlandırmayı amaçlamaktadır. Beğeni durumu kişisel zevke göre değişebilir.
Bu ayarların; film, dizi, müzik, hikayeli oyun ve genel kullanım için daha uygun, fps oyunlarında ise "equalizer" ve "uzamsal sesin (dtsx spatial sound, DTS Unbound)" kapalı tutulmasının çok daha başarılı sonuç verdiğini düşünüyorum.

3-) NGENUITY uygulamasında equalizer kısmında yeni bir profil oluşturun ve şu ayarları yapın:
  • 32 Hz → +5 dB
  • 64 Hz → +2.5 dB
  • 125 Hz → +0.8 dB
  • 250 Hz → –0.8 dB
  • 500 Hz → –3.1 dB
  • 1 KHz → –4.5 dB
  • 2 KHz → –3.1 dB
  • 4 KHz → –0.4 dB
  • 8 KHz → +2.1 dB
  • 16 KHz → +4.2 dB
4-) Microsoft Store'dan "DTS Unbound" uygulamasını indirin ve uygulama içerisinde "dtsx headphone ve dtsx decoder" özelliklerini aktif edin.
5-) Kulaklığın dongle'ını USB 3.0 portuna takılı şekilde kullanmanızı ve ses çıkışınızı 2 kanal 24 bit 48 KHz veya 92 KHz olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

MİKROFON AYARI:
Windows'un ses ayarlarından mikrofon özelliklerine girip (Teyp kaydedici kalitesi) yazan seçeneği (FM radyo kalitesi) olana çevirin.

---------------------------------------------------------------------------------

DTS ile kullanmıyordum bir zamanlar yine iyiydi ama DTS ile çok mükemmel oldu ses kasma vs.

hocam ben dts x ve headphonx kullanmıyorum bence kallitesiz olmuş ayrıca dolby kullanıyorum ayrı program ayarlarımı bir çok kişiye önermiştim profilimde mevcut alternatif olarak denemek isteyen deneyebilir

hocam ben dts x ve headphonx kullanmıyorum bence kallitesiz olmuş ayrıca dolby kullanıyorum ayrı program ayarlarımı bir çok kişiye önermiştim profilimde mevcut alternatif olarak denemek isteyen deneyebilir
evet, NGENUITY uygulaması üzerindeki dtx gerçekten rezalet ne oyunda ne de genel kullanımda açmam, ancak üstteki eq ve diğer ayarlar yapıldıktan sonra DTS Unbound açtıktan sonra bana göre çok güzel bir hal alıyor (fps oyunlarında hiçbir şey açmadan dümdüz kullanıyorum), denemediyseniz deneyin lütfen. Dolby bende de var ancak ön ayarlarına pek ısınamadım.

evet, NGENUITY uygulaması üzerindeki dtx gerçekten rezalet ne oyunda ne de genel kullanımda açmam, ancak üstteki eq ve diğer ayarlar yapıldıktan sonra DTS Unbound açtıktan sonra bana göre çok güzel bir hal alıyor (fps oyunlarında hiçbir şey açmadan dümdüz kullanıyorum), denemediyseniz deneyin lütfen. Dolby bende de var ancak ön ayarlarına pek ısınamadım.
Mn yarları kötü hocam bende denemiştim sonra rastgele reddite bu ayara denk geldim profilim mevcut denemnizi öneririm

120 Saat vaadini veremeyecek gibi hissediyorum %60 ses seviyesinde kullanmama rağmen yarım saatte 1 saat düşüyor kalan kullanım. Ekstra kullandığımız DST daha mı yüksek güç tüketiyor acaba ?

Daha önce kullandığım Corsair Void RGB Elite Wireless cihazımda Nvida Broadcast uygulamasını aktif edip kullandığımda pil kullanım süresi o kadar kısalıyordu ki neredeyse yarı yarıya mesela. Ama MİC kaliteside yarı yarıya artıyordu orası ayrı.

120 Saat vaadini veremeyecek gibi hissediyorum %60 ses seviyesinde kullanmama rağmen yarım saatte 1 saat düşüyor kalan kullanım. Ekstra kullandığımız DST daha mı yüksek güç tüketiyor acaba ?

Daha önce kullandığım Corsair Void RGB Elite Wireless cihazımda Nvida Broadcast uygulamasını aktif edip kullandığımda pil kullanım süresi o kadar kısalıyordu ki neredeyse yarı yarıya mesela. Ama MİC kaliteside yarı yarıya artıyordu orası ayrı.
Hocam 120 saat mi diye birebir süre tutmadım ama beni yüzde yüz şarjlar günde 7 8 saat ortalama kullanım ile kardeşimle birlikte kullanıyoruz 1 buçuk 2 hafta götürüyor diyebilirim

Hocam dongle ı kutudan çıkarıp ilk taktığımda bu ayarlara erişebiliyordum windowsdan. Ama ne olduysa o ngenuity yazılımını kurunca gitti. Ne yaptıysam geri gelmedi. ChatGPT bile işin içinden çıkamadı :) Reddit de benzer sorunu yaşanları okudum ama onlar da format dışında çözüm bulamamış. Bu ayar benim olmazsa olmazım. Oyunlarda silah sesleri çok kulak tırmalıyor. Bu ayarı açınca her şey kusursuz.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-03 121639.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-03 121639.webp
    20.1 KB · Hit: 26

• 32 Hz → +5 dB
  • 64 Hz → +2.5 dB
  • 125 Hz → +0.8 dB
  • 250 Hz → –0.8 dB
  • 500 Hz → –3.1 dB
  • 1 KHz → –4.5 dB
  • 2 KHz → –3.1 dB
  • 4 KHz → –0.4 dB
  • 8 KHz → +2.1 dB
  • 16 KHz → +4.2 dB
5-) Kulaklığın dongle'ını USB 3.0 portuna takılı şekilde kullanmanızı ve ses çıkışınızı 2 kanal 24 bit 48 KHz veya 92 KHz olarak ayarlamanızı tavsiye ederim.

MİKROFON AYARI:

aynı ayarı cloud 2 core için yapılabilir mi?

Geri