Neler Yeni

İ5 11400F Rtx 3060 düşük gpu yüksek cpu kullanımı (düşük fps)

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
2-3 yıl almıştım sistemi aldığımda i3 6500xt vardı i5 3060a upgrade ettim bu yıla kadar sorun yaşamıyordum fakat bu yıl fps değerlerim baya düştü format attım belki düzelir diye o da işe yaramadı sistem oyunlarda %80-100 arası cpu %10-65 arası gpu kullanıyor (pubg-fifa gibi oyunlarda zaman zaman ki çok nadir max 85 oluyor) bios güncellemesi hiç yapmadım yapsam düzelir mi yada darboğaz mı yiyorum yeni işlemci mi çözüm power sub 500w

Ekler

• IMG_6838.jpeg
    IMG_6838.jpeg
    2.5 MB · Hit: 31

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,491
İsim
kadir
Normal şartlarda darboğaz yapmaması lazım.
AAA güncel oyunlarda gözlemlediniz mi değerleri?
Bir de oyunları düşük ayarlarda oynuyorsanız sebebi bu olabilir.

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Normal şartlarda darboğaz yapmaması lazım.
AAA güncel oyunlarda gözlemlediniz mi değerleri?
Bir de oyunları düşük ayarlarda oynuyorsanız sebebi bu olabilir.
En güncel şuan fc 25 önceden 2kda sabit 68-70 arasında oynuyodum 1080p de 150+ oluyordu ama takılıyordu şimdi full ayarlarda da kasıyor düşük ayarlarda da aynı şekilde cs pubgde de aynı

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,491
İsim
kadir
En güncel şuan fc 25 önceden 2kda sabit 68-70 arasında oynuyodum 1080p de 150+ oluyordu ama takılıyordu şimdi full ayarlarda da kasıyor düşük ayarlarda da aynı şekilde cs pubgde de aynı
bunlar kıyas yapılacak oyunlar değil pek mesela RDR2, GOW, Last Of Us, Cyberpunk falan demek istediğim oyunlar.
Sistemin de baya sıcak çalışıyor onun da ufak bir etkisi olur illaki. Stok soğutucu mu kullanıyorsun?

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
bunlar kıyas yapılacak oyunlar değil pek mesela RDR2, GOW, Last Of Us, Cyberpunk falan demek istediğim oyunlar.
Sistemin de baya sıcak çalışıyor onun da ufak bir etkisi olur illaki. Stok soğutucu mu kullanıyorsun?
Evet hocam stok soğutucu var termal macunu hiç değişmedi ekran kartında da aynı şekilde birde kıyas kısmını kenara bıraktığımızda bu oyunların çıtır çerez olup kafa ağrıtmadan akıcı oynatması gerekmiyor mu

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
destek yok mu agalar

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
İşlemci ısı değerli ne alemde hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynı kombinizastonu bende kullanıyorum hocam i5 11400f ve RTX 3060 12gb Asus tuf gaming tüm AAA oyunları çok rahat 100fps de oynuyorum ultra -high arası

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
80-90ları görüyor hocam

İşlemci ısı değerli ne alemde hocam?

Aynı kombinizastonu bende kullanıyorum hocam i5 11400f ve RTX 3060 12gb Asus tuf gaming tüm AAA oyunları çok rahat 100fps de oynuyorum ultra -high arası
AAA oyunlarda denemedim gerçi ama benim asıl keyif aldığım oyunlar bunlar AAA da iyi fps alıp bunları oynayamadıktan sonra çok bi öenmi yo benim için açıkcası bugün bios da update yaptım ama bi faydası olmadı gibi

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
80-90ları görüyor hocam
Hocam sana şöyle söyleyeyim PSU un kötü evet ama ondan kaynaklı olduğunu sanmam isterseniz bir adet 5mk veya üstü bir macun alın üstüne uyguna bir kule tipi alın sorunun düzeleceğini tahmin ediyorum kule tipi almak istemezsen termal macun alıp stock fanı temizle ve bios tan fan ayarını yükselt öyle deneyebilirsin benim düşüncem ısıdan kaynaklı olduğu.

Birde işlemcin 122W çekiyor olabilir .d bios update yaptığın halde mi böyle ben de bios update yaptım Max 75w çekiyor mis gibi kullanıyorum işlemciyi bir terslik var gibi olur sende

İşlemci kaç W çekiyor baktınız mı hocam peki

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Hocam sana şöyle söyleyeyim PSU un kötü evet ama ondan kaynaklı olduğunu sanmam isterseniz bir adet 5mk veya üstü bir macun alın üstüne uyguna bir kule tipi alın sorunun düzeleceğini tahmin ediyorum kule tipi almak istemezsen termal macun alıp stock fanı temizle ve bios tan fan ayarını yükselt öyle deneyebilirsin benim düşüncem ısıdan kaynaklı olduğu.
eyw agam teşekkür ederim birde bu olaylar patlak vermeden önce pc fifa oynarken iki defa birden bip diye ses verip kendini yeniden başlatmıştı herhangi bi parçada bozulma olmuş yada dediğiniz gibi ısıdan kaynaklı kendini kapatmış olabilir mi önceden 1080e falan aldığımda 140-150+ fps alıyodum akıcı olmasada şimdi hiç bi şekilde yükselmiyor

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Fotoda 44w gözüküyor da ara sıra o woltlara çıkıyor mu anlamında demek istetim biraz uzatmış olabilirim k.b

eyw agam teşekkür ederim birde bu olaylar patlak vermeden önce pc fifa oynarken iki defa birden bip diye ses verip kendini yeniden başlatmıştı herhangi bi parçada bozulma olmuş yada dediğiniz gibi ısıdan kaynaklı kendini kapatmış olabilir mi önceden 1080e falan aldığımda 140-150+ fps alıyodum akıcı olmasada şimdi hiç bi şekilde yükselmiyor
Bu dediğin hata eskiden yaşamıştım ramdan kaynaklı olduğunu tespit etmiştim bu sorunu ilk yaşadığında ana kartta kırmızı ışık flan yanıyor muydu peki?

H. Samet

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Hüseyin samet Sucuoğlu
Fotoda 44w gözüküyor da ara sıra o woltlara çıkıyor mu anlamında demek istetim biraz uzatmış olabilirim k.b
ona dikkat etmedim açıkçası kullanıma odaklanmıştım

Bu dediğin hata eskiden yaşamıştım ramdan kaynaklı olduğunu tespit etmiştim bu sorunu ilk yaşadığında ana kartta kırmızı ışık flan yanıyor muydu peki?
bakamadım valla çok hızlı oldu ikinciden sonra sinirlenip kapatmıştım ve ramlari 3000mHz e alınca biostan görüntü gelmiyor

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
ona dikkat etmedim açıkçası kullanıma odaklanmıştım

bakamadım valla çok hızlı oldu ikinciden sonra sinirlenip kapatmıştım ve ramlari 3000mHz e alınca biostan görüntü gelmiyor
Anakartın ne hocam

Bide raminin desteklediği max MHz 3200 mu 3600 v.b

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,900
Üyeler
165,743
Son üye
zuuks