İ7-12700KF İÇİN DDR5 ANAKART

roszzd

80+
Reaksiyon skoru
9
Anakart yüzünden biraz dilim yandı işlemciden olması gerekenden daha az performans alıyorum bu yüzden değiştireceğim. Şu anki anakartım Gigabyte B760M D3HP bütçe 8-9k ya kadar olabilir.

Anakart yüzünden biraz dilim yandı işlemciden olması gerekenden daha az performans alıyorum bu yüzden değiştireceğim. Şu anki anakartım Gigabyte B760M D3HP bütçe 8-9k ya kadar olabilir.
Şunu vatan indirim koduyla al 5800 lira civarı bir şeye geliyor, Z serisi her anlamda üst seviye denebilecek bir anakart.

Nasıl daha az perfomans alıyorsunuz b760 o işlemci için sıkıntı çıkarmaması lazım

Şunu vatan indirim koduyla al 5800 lira civarı bir şeye geliyor, Z serisi her anlamda üst seviye denebilecek bir anakart.
tam vatanda geziyordum hocam kod nedir acaba? ayrıyeten işlemci gerektiren oyunlarda yüksek fps alamamaktan şikayetçiyim VRM yapısından dolayı olduğunu düşünüyorum sizce de öyle midir bunu alsam işlemci tam performansla çalışmaya başlar mı yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Nasıl daha az perfomans alıyorsunuz b760 o işlemci için sıkıntı çıkarmaması lazım
bilmiyorum hocam csde 200-300 arası değişiyor pubg 150-250 valorant 200-300 arası yine 4070 super ekran kartım var ve bence bu değerler çok düşük böyle bir sistem için. INTEL XTU uygulamasında da Current edp throttling hatası ve power throttling uyarısı veriyor power throttlingi PL1 ve PL2 yi yükselterek çözdüm ama current edp geçmiyor.

tam vatanda geziyordum hocam kod nedir acaba? ayrıyeten işlemci gerektiren oyunlarda yüksek fps alamamaktan şikayetçiyim VRM yapısından dolayı olduğunu düşünüyorum sizce de öyle midir bunu alsam işlemci tam performansla çalışmaya başlar mı yardımcı olabilirseniz sevinirim.
VTNOEM20 Kod bu, ama anakart oyun için ciddi performans kaybı yapmaz genelde, anakartın o işlemciye zayıf tabi ama işlemciyi oyunda değil de daha çok Render gibi işlerde frenlemesi lazım.

Attığım anakartla işlemciye overclock bile yapsan sorun çıkarmaz VRM si güzel Z serisi olduğu için.

intelde genel sıkıntı var. Arkta i5 12400f 4060 var valoda 250 fps alıyor. Ben 1060 5600 le 300 alıyodum en az, şu an da 5060 aldım. 350-500 değişiyor. Intel almayın denilince yemediğimiz laf kalmıyor ama hem pahalı hem performanssız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hiç yaşamadım o tarz bişe o zaman sorun anakartta mı direkt tamamen satıp amdye geçmeyi de düşünmüyor değilim
Anakartın giriş seviyesi de olsa i9 12. nesilde takarsın, soğutman el verdiği sürece.

intelde genel sıkıntı var. Arkta i5 12400f 4060 var valoda 250 fps alıyor. Ben 1060 5600 le 300 alıyodum en az, şu an da 5060 aldım. 350-500 değişiyor. Intel almayın denilince yemediğimiz laf kalmıyor ama hem pahalı hem performanssız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anakartın giriş seviyesi de olsa i9 12. nesilde takarsın, soğutman el verdiği sürece.
soğutmam sağlam 60 derece üstü görmüyo full yükte. peki hocam bu Current EDP uyarısını neden veriyor bu

Geri