Merhaba ben aktif olarak kullandığım 2200G 8gb ram li apu sistemimde upgrade e gitmek istiyordum . Bir 8lik ram daha aldım 300₺(Crucial Ballistix Sport 8GB DDR4 3000Mhz kullandığımın aynısı). MSİ Gtx1050 Ekran kartı aldım 800₺. 2200G işlemcimi 600₺ ye sattım. 650₺ye Ryzen 5 2600 bulmuştum . Satıcı ile görüştüm . Kutusu garantisi var dedi . Faturayı e fatura olarak göndereceğini söyledi . Sahibinden üzerinden bulmuştum . Profilini vs. kontrol ettim 11yıllık satıcı ve bir sürü güvenilir anlamında pozitif yorum vardı . Almaya karar verdim . 24 Mart akşamı 550₺ gönderdim . Kargocudayım parayı gönder dedi . Gönderdim . Kalan 100ü halledicem dedim okey dedi . (Para vardı ama gönderme limitinden dolayı gönderemedim o gün.) . Her neyse çarşamba günü kargoya verdiğini söyledi . Fakat kargo ile ilgili bilgi vermedi . İstedim kağıt üzerindeki barkodu falan . Kağıdı düşürmüşüm yarın kargo şubesinden alırım dedi . Birde kargo ücreti 28 TL tuttu dedi . Ertesi gün 100tl yi istedi bende kargo ile ilgili bilgi istedim . Fakat göndermedi . Bende göndermedim . Sen beni dolandırıcı olarak mı görüyorsun falan dedi . Bende hayır sadece sizden kargo ile alakalı resmi bir bilgi istiyorum dedim . bir şey yazmadı . Bugün kargoya gittim şubeye. Telefon numaram üzerinden baktırdım kargo yok . Adıma kargo yok . (yurtiçinden verdiğini söyledi bende oraya sordum ) Kendisi bu arada izmir konakta oturuyormuş . Bende böyle böyle adıma kargo yokmuş falan dedim . Sen hala beni dolandırıcı olarak görüyosun falan filan dedi . Kargo geldiğinde geri yolla paranı geri yollayacağım dedi . Dedim kargoda bilgi yok falan . Tel nonu yanlış söylemişim dedi . Bende adıma da kargo yok dedim . Cevap yazmadı yazdığımla alakalı . Dediği yarın kargo gelir geldiğinde sana işlemcinin yanına macun koyuvermiştim onu sen al ne kadar kötü düşünsende dedi ve işlemcimi geri gönder dedi .
Şu an kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum . Tek mantıklı gelen yarın da eğer kargo gelmez ise Pzt veya yarın polise gideceğim . Bilmiyorum haklı mı çıkarım haksız mı ?
Bu arada sahibinden kullanıcı adı @athelus .
Eğer önceden başkası bu kişiden alışveriş yaptıysa yazabilir mi ?
Birde sizce ne yapmalıyım ?