İkinci Elin Görünmeyen Yüzü: Kâr Peşindeki Maskeli Satıcılar

balkon konuşması mı yapalım sarı siteden fahiş fiyata 2. el ürün almayın diye
Yok sermaye toplicaz ortaya sonra kullanıcıların hangi ilden olduğuna göre o ortak kasadan para verilecek mesela sen konyadan olan tek kullanicisin sana 5K verilecek ortak kasadan sen o fiyata toplanabilecek en iyi PCyi toplayıp zorla diğerlerinin fiyatlarını aşağı cektirecen

Yok sermaye toplicaz ortaya sonra kullanıcıların hangi ilden olduğuna göre o ortak kasadan para verilecek mesela sen konyadan olan tek kullanicisin sana 5K verilecek ortak kasadan sen o fiyata toplanabilecek en iyi PCyi toplayıp zorla diğerlerinin fiyatlarını aşağı cektirecen
SOXJSOFUSKDJSLJCSOHDSLNXMSNXOSJAKCNSKUCKSNXKCİSKDN

Merhaba herkese. Öncelikle birkaç haftadır ekran kartı arıyorum. İlanları favorilere ekleyip takip ediyorum. Kafamda belli bir fiyat belirledim ve onun üstüne çıkmamaya çalışıyorum; çünkü ederinin o olduğunu düşünüyorum. Fazla isterlerse anlaşamayıp geçiyorum.

Son zamanlarda takip ettiğim ekran kartlarının tekrar satışa çıktığını fark ettim. İnsanlar al-sat yapıyor. Fakat şunu anlamıyorum. Örnek vermek gerekirse: RTX 3080 Galaxy ekran kartını ilk sahibi 11 bine bırakıyordu, ben 10 bin demiştim ama anlaşamadık. Neyse dedim. Sonra ilan satıldı. Tekrar bakarken aynı ilanın tekrar satışa çıktığını gördüm, aynı fotoğraflarla. Sahibine yazmak istedim. Birkaç laf dalaşından sonra kartı yeni aldığını itiraf etti. Aldığı fiyatı bilmiyorum ama 11 bine aldıysa, kendisi “14 binden aşağı olmaz” diyordu.

Aynı şekilde başka birisine yazdım, o da al-sat yapıyordu ve kâr etmeye çalışıyordu. Mesela bir RTX 3080 ekran kartı için birine yazdım, “Olmaz” dedi. Sonra farklı bir hesaptan bana yazdı ve “Gel, bu 10 bin TL olur” dedi. İnsanlar bir sürü hesap açıp hatta farklı isimlerle, mesela kadın ismiyle bile açan var. Üç-beş kuruşa bakmayıp kâr yapmaya çalışıyorlar.

Mesela inanılmaz ama RTX 3070 sıfırı 14 bin TL iken, çoğu kişi sıfırdan daha fazlaya satmaya çalışıyor. Üst modellerin daha uygun fiyatlara satıldığı farkında bile değiller . Bu kişilerin bir kişi değil, ciddi anlamda bir grup olduğunu ve bunu iş olarak yaptıklarını düşünüyorum. Ülkemizin bu hale gelmesinden gerçekten utanıyorum.
Sizin fikirlerinizi ve düşüncenizi merak ediyorum fikrinizi yazabilirsiniz
Serbest piyasa mentality ( sokuşturma mentality)

Nasıl oluyor o iş hocam? İlk defa duydum.
En iyisi facebook grupları , mesela ben gpu alırken gwt'den bakıyorum ederinde satıyorlar arada işlemci psu vs. çıkıyor

Agalar su gruplardan 2-3 tanesinin ismini verinde bizde yararlanalim ucuza yukseltme yapak, 6600'de kaldik iyi mi?

Aynen katılıyorum 0 maldan daha pahalıya ürün satmaya çalışan bunu da enflasyona bahane gösteren bi sektöre dönüştü 2. el eskiden çok alışveriş yapardım 2. el şimdi bulaşmıyorum. Yazık yani adam niye benden alsın diye de düşünmüyorlar tuttuklarını kopartmaya uğraşıyorlar
Vatan indiriminden 9060 XT 16 GB Beyaz kopardım yav aldığım fiyatın altında veriyorum gene alan yok sisteme taktım duruyor öyle sırf paketi açtığım için fiyatı kendim de kiriyorum alan yok bende bunu anlamadım ürün 0 yani toplasan 20 21 inde elime ulaştı 5 6 saat Max çalıştı ekran kartı 16239 ah aldım 14.500 15 e veriyorum almıyorlar 🤣🤣🤣 aldığım fiyatın üstüne satmaya da kalkmıyorum yinede alan yok 🤣🤣😅
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba herkese. Öncelikle birkaç haftadır ekran kartı arıyorum. İlanları favorilere ekleyip takip ediyorum. Kafamda belli bir fiyat belirledim ve onun üstüne çıkmamaya çalışıyorum; çünkü ederinin o olduğunu düşünüyorum. Fazla isterlerse anlaşamayıp geçiyorum.

Son zamanlarda takip ettiğim ekran kartlarının tekrar satışa çıktığını fark ettim. İnsanlar al-sat yapıyor. Fakat şunu anlamıyorum. Örnek vermek gerekirse: RTX 3080 Galaxy ekran kartını ilk sahibi 11 bine bırakıyordu, ben 10 bin demiştim ama anlaşamadık. Neyse dedim. Sonra ilan satıldı. Tekrar bakarken aynı ilanın tekrar satışa çıktığını gördüm, aynı fotoğraflarla. Sahibine yazmak istedim. Birkaç laf dalaşından sonra kartı yeni aldığını itiraf etti. Aldığı fiyatı bilmiyorum ama 11 bine aldıysa, kendisi “14 binden aşağı olmaz” diyordu.

Aynı şekilde başka birisine yazdım, o da al-sat yapıyordu ve kâr etmeye çalışıyordu. Mesela bir RTX 3080 ekran kartı için birine yazdım, “Olmaz” dedi. Sonra farklı bir hesaptan bana yazdı ve “Gel, bu 10 bin TL olur” dedi. İnsanlar bir sürü hesap açıp hatta farklı isimlerle, mesela kadın ismiyle bile açan var. Üç-beş kuruşa bakmayıp kâr yapmaya çalışıyorlar.

Mesela inanılmaz ama RTX 3070 sıfırı 14 bin TL iken, çoğu kişi sıfırdan daha fazlaya satmaya çalışıyor. Üst modellerin daha uygun fiyatlara satıldığı farkında bile değiller . Bu kişilerin bir kişi değil, ciddi anlamda bir grup olduğunu ve bunu iş olarak yaptıklarını düşünüyorum. Ülkemizin bu hale gelmesinden gerçekten utanıyorum.
9060 XT işini görürse gel vereyim dostum bütçen ne 😅

Vatan indiriminden 9060 XT 16 GB Beyaz kopardım yav aldığım fiyatın altında veriyorum gene alan yok sisteme taktım duruyor öyle sırf paketi açtığım için fiyatı kendim de kiriyorum alan yok bende bunu anlamadım ürün 0 yani toplasan 20 21 inde elime ulaştı 5 6 saat Max çalıştı ekran kartı 16239 ah aldım 14.500 15 e veriyorum almıyorlar 🤣🤣🤣 aldığım fiyatın üstüne satmaya da kalkmıyorum yinede alan yok 🤣🤣😅

9060 XT işini görürse gel vereyim dostum bütçen ne 😅

Neden bu kadar kısa sürede satmaya karar verdiniz. Vatan ın indirimli sattığı ürünlerde problem yaşayan var mı acaba.

Hocam facebook gruplarindaki ortami ve fiyatlari görünce sarı siteden alışverişi bıraktım ,bence siz de bi deneyin
facebook dede işi demeyin girin gruplara bazen çok iyi fiyatlara denk gelebiliyorsunuz ama orda da sıkıntılı dükkan sahipleri ve al satcılar var haberiniz olsun ama sahibinden daha uyguna bazen güzel parçalar düşüyor, arkadaş konu da bahsettiği tarz da bir durum bende monitör olayında yaşadım, böyle annesinin veya tanıdığının üzerinden kadın hesapından ürünü olduğundan pahalıya satmaya çalışan ne idüğü belirsiz oluşumlar var piyasa da bir tek kendilerini zeki sanıyorlar epey komik yani.

facebook dede işi demeyin girin gruplara bazen çok iyi fiyatlara denk gelebiliyorsunuz ama orda da sıkıntılı dükkan sahipleri ve al satcılar var haberiniz olsun ama sahibinden daha uyguna bazen güzel parçalar düşüyor, arkadaş konu da bahsettiği tarz da bir durum bende monitör olayında yaşadım, böyle annesinin veya tanıdığının üzerinden kadın hesapından ürünü olduğundan pahalıya satmaya çalışan maymun benzeri oluşumlar var piyasa da bir tek kendilerini zeki sanıyorlar epey komik yani.
takas falan teklif edince senin ürünün fiyatını yarı fiyatından fazla indiriyor birde zekiymiş gibi alay ediyor :D yüzyüze pazarlık yapsak eli ayağı titreyecek klavye de aslan kesiliyorlar :D çok komik valla, keşke herkes birbirine gerçek hayatta nasıl davranıyorsa online da öyle davransa. Kısaca arkadaşa katılıyorum ülkenin sosyal ve etik kültürü iyice yozlaşmış, millet benim bir adım var arızalı ve sıkıntılı satış yapmayayımdan çok ne kadar kazıklarsam o kadar iyi mentalitesine bürünmüş, Allah yardımcımız olsun valla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,323
Üyeler
184,924
Son üye
josecla
Geri