Neler Yeni

İKTİDAR TARAFINDAN SAKLANAN EĞİTİM SİSTEMİNDE BÜYÜK SORUNLAR 🚨

Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Paşadöner
konuyu tamamıyla okumadım ama imamhatipler le bunun alakası yok okuyanlar bilirki şuan düz meslek liseleri ve imam hatipler arasında hiçbir fark yok bu bence dine sallamak amacıyla ortaya çıkarılmış düz evet imam hatipdelerde dediğiniz gibi ama aynısı düz anadolu liselerindede var eğitimin kalitesizliği ile alakalı meslek lisesini açıkçası destekliyorum iyi bir eğitimle güzel şeyler çıkabiliyor ortaya

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
hocam ya yaşın 13 yada ciddi zeka problemin var hadisin ne demekmiş bi bakarmısın sözlükten bana
Hadis söz anlamına gelir gayet net bir şekilde. Sözlükten bakmama da gerek yok burada peygamber sözü insan sözü ayrımı yapılmaz zaten ikisi de bir insan

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Dediğin şey o ayette "hadis" kelimesi geçiyorsa yollayacağımdı. Ne oldu Allah yoksa yalanı yasaklamadı mı sana?
Bu ayetlerin hepsinde söz konusu olan “hadis” kelimesi, "söz" anlamına gelir. Bildiğimiz hadislerle hiçbir ilgisi yoktur.

"Onlar artık bundan (Kur'an'dan) sonra hangi söze inanacaklar." (Mürselat, 77/50)
mealindeki ayette söz konusu olan “hadis” kelimesi mealde de / parantez içinde gösterildiği gibi, "söz" manasında kullanılmıştır. Bildiğimiz hadislerle yakından uzaktan bir alakası yoktur.

“...Artık Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?" (Casiye, 45/6)

mealindeki ayette de aynı şey söz konusudur. Zaten ayetin akışı, gelişi de buradaki “hadis” kelimesinin söz anlamının dışında bir manaya imkân vermez.

Çünkü bir önceki ayetin meali şöyledir:

“Gece ve gündüzün peş peşe gelip müddetlerinin uzayıp kısalmasında, Allah’ın gökten bir rızık, yani yağmur indirip onunla ölümünden sonra yeryüzünü diriltmesinde, rüzgârları evirip çevirmesinde, akıllarını kullanıp düşünecek kimseler için Allah’ın kudretine ve hikmetine dair birçok deliller vardır.” (Casiye, 45/5)
Görüldüğü gibi, konu Allah’ın varlığı ve birliğine kevnî ayetlerle delil getirilmiştir. Ardından da konumuz olan ayete yer verilmiştir:

“İşte (kâinatın yaratılışından ve daha başka pek çok hakikatten bahseden) bunlar / bu ayetler Allah’ın ayetleridir ki, gerçeğin ta kendisi olarak (Cebrail vasıtasıyla) sana okuyup beyan ediyoruz. Allah’a ve onun ayetlerine inanmadıktan sonra, onlar acaba daha hangi söze inanacaklar?”
Burada hiçbir şekilde söz konusu olmayan Hz. Peygamber (asm)'in sözleri manasındaki hadislerden söz edilmesi asla ihtimal dahilinde bile değildir. Böyle bir ihtimal olmadığı içindir ki, hiçbir tefsirde böyle bir görüşe yer verilmemiştir. (Misal olarak bk. Taberi, Zemahşeri, Razî, Maverdi, Kurtubî, İbn Kesir, Beydavî, Nesefî, Ebu’s-Suud, Şevkani, İbn Aşur, Alusi, Sabunî, V. Zuhaylî, ilgili ayetin tefsiri)

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
konuyu tamamıyla okumadım ama imamhatipler le bunun alakası yok okuyanlar bilirki şuan düz meslek liseleri ve imam hatipler arasında hiçbir fark yok bu bence dine sallamak amacıyla ortaya çıkarılmış düz evet imam hatipdelerde dediğiniz gibi ama aynısı düz anadolu liselerindede var eğitimin kalitesizliği ile alakalı meslek lisesini açıkçası destekliyorum iyi bir eğitimle güzel şeyler çıkabiliyor ortaya
Düz anadolu liseleri kısılmaya başlanıyor bu aralar. Bizim ildeki 3 lise kapanıyor.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Hadis, peygamberin söylediği sözlerdir ancak günümüze kadar gelirken geneli değişmiştir. Araştır 13 yaş dostum.
Değiştiğine dair kaynağın varmı ben sana değişmediğine dair 500 yıllık ravi zinciri atabilirim

CaFCaF55

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
kadir
Bütün tarihini çöpe atman lazım o zaman hocam çok saçma bir argüman bu hepsi bizim tarihimiz atamız bunu söylersen kendini bilmezler hanginiz Atatürk ün oğlu diye argman sunarlar ve sana göre haklı çıkarlar
Yanlış anlaşılma oldu sanırım tabi ki tarihimiz ama onların devri biteli çok oldu. Oradan feyz alıp yolumuza bakma zamanıdır diye düşünüyorum. Yani abartmaya gerek yok fanatizmlik yapmaya hiç gerek yok...

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Bu ayetlerin hepsinde söz konusu olan “hadis” kelimesi, "söz" anlamına gelir. Bildiğimiz hadislerle hiçbir ilgisi yoktur.

mealindeki ayette söz konusu olan “hadis” kelimesi mealde de / parantez içinde gösterildiği gibi, "söz" manasında kullanılmıştır. Bildiğimiz hadislerle yakından uzaktan bir alakası yoktur.

“...Artık Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi söze inanacaklar?" (Casiye, 45/6)

mealindeki ayette de aynı şey söz konusudur. Zaten ayetin akışı, gelişi de buradaki “hadis” kelimesinin söz anlamının dışında bir manaya imkân vermez.

Çünkü bir önceki ayetin meali şöyledir:

Görüldüğü gibi, konu Allah’ın varlığı ve birliğine kevnî ayetlerle delil getirilmiştir. Ardından da konumuz olan ayete yer verilmiştir:

Burada hiçbir şekilde söz konusu olmayan Hz. Peygamber (asm)'in sözleri manasındaki hadislerden söz edilmesi asla ihtimal dahilinde bile değildir. Böyle bir ihtimal olmadığı içindir ki, hiçbir tefsirde böyle bir görüşe yer verilmemiştir. (Misal olarak bk. Taberi, Zemahşeri, Razî, Maverdi, Kurtubî, İbn Kesir, Beydavî, Nesefî, Ebu’s-Suud, Şevkani, İbn Aşur, Alusi, Sabunî, V. Zuhaylî, ilgili ayetin tefsiri)
Senin dediğin şey bu ayette "hadis" kelimesi geçmiyor olduğuydu. Ancak sende biliyorsun ki geçiyor. Yolla adamın parasını dostum. Dekontu bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değiştiğine dair kaynağın varmı ben sana değişmediğine dair 500 yıllık ravi zinciri atabilirim
O zaman neden sahih hadis diyebir kavram ortaya çıktı? Kaynağı güvenilir olmaya birçok hadis var

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Hadis söz anlamına gelir gayet net bir şekilde. Sözlükten bakmama da gerek yok burada peygamber sözü insan sözü ayrımı yapılmaz zaten ikisi de bir insan
Peygamber Allah kelamından başkasını söyleyemez inandığın dini kontrol et

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Senin dediğin şey bu ayette "hadis" kelimesi geçmiyor olduğuydu. Ancak sende biliyorsun ki geçiyor. Yolla adamın parasını dostum. Dekontu bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman neden sahih hadis diyebir kavram ortaya çıktı? Kaynağı güvenilir olmaya birçok hadis var
Dostum sen sakatmısın 50 kere okuduğum arapçasına baktığım ayette hadisin dediğini bende biliyorum bu arkadaş hadis karşıtı olduğu için tez olarak kullanıyor bu ayeti ama hadis(peygamber sözü) olarak geçmiyor orada

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,278
İsim
Sinan Aba
Kral 5 6 yıl önce lisedeyken hiç islam ve osmanlının abartıldığını vurgulandığını görmedim hatta tam tersi cumhuriyet tarihi daha çok vurgulandı. 500 600 yıl dunyaya hukmetmiş osmanlı tarihini çok kısaca anlattılar. Sürekli yenilgilerinden bahsettiler. Osmanlı sanki sürekli geri kalmış her savaşı kaybediyormuş gibi.
Hangi okulmuş o?
Dersin adı İnkılap tarihi ve Atatürkçülük ama Osmanlı devleti ve padişahlar da anlatılıyor.

Bence din dersi olmamalı okullarda aileler tarafından öğretilmeli bunlar.

Top Bottom