Neler Yeni

İKTİDAR TARAFINDAN SAKLANAN EĞİTİM SİSTEMİNDE BÜYÜK SORUNLAR 🚨

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Arapça bilmek nalaka? Önemli olan anlamak Arapçayı okuyup anlamadiktan sonra mantığı yok
Ee ben ne diyorum yoksa afrikancadan bi farkı yokki zaten ki herkes bilmek zorunda değil ama tartışabilecek düzeyde olduğunu idda ediyorsan bileceksin bilmesende bilenlerden kaynağın olacak

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Dostum sen sakatmısın 50 kere okuduğum arapçasına baktığım ayette hadisin dediğini bende biliyorum bu arkadaş hadis karşıtı olduğu için tez olarak kullanıyor bu ayeti ama hadis(peygamber sözü) olarak geçmiyor orada
Dediğin şey o değildi ancak, yazarken biraz özenmeliydin. Şimdi yolla parayı.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Senin dediğin şey bu ayette "hadis" kelimesi geçmiyor olduğuydu. Ancak sende biliyorsun ki geçiyor. Yolla adamın parasını dostum. Dekontu bekliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O zaman neden sahih hadis diyebir kavram ortaya çıktı? Kaynağı güvenilir olmaya birçok hadis var
Arapça hadis yazıyor Türkçe mealde söz yazıyor orada hadis yazmıyor

Ee ben ne diyorum yoksa afrikancadan bi farkı yokki zaten ki herkes bilmek zorunda değil ama tartışabilecek düzeyde olduğunu idda ediyorsan bileceksin bilmesende bilenlerden kaynağın olacak
Arapça bilmiyorum gayette tartışacak düzeydeyim, Türkçesini kaç kere okuyup anladıktan sonra yemişim Arapçayı.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Dediğin şey o değildi ancak, yazarken biraz özenmeliydin. Şimdi yolla parayı.
1740512435002.png
Hadis nerde yazıyor ?

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Peygamber Allah kelamından başkasını söyleyemez inandığın dini kontrol et
Evet bu yüzden hadisler Kuranla çelişiyor değil mi? Mesela sadece Allah'a özel olan şefaatin din adamlarına kadar indirilmesi gibi. Hadis yazılması peygamber döneminde de 4 halife döneminde de yasaktı. Sen bu adamlardan daha mı müslümansın da hadislere iman ediyorsun?

Ayrıca abese suresi ilk 10 ayet Allah peygamberi azarlıyor.

Abese Suresi ilk 10 ayet:
Surat astı ve döndü; O kör adam geldi diye. Ne bilirsin, belki de o arınacak; Yahut da öğüt alacak ve ona mesajın yararı dokunacaktı. Kendisini zengin görüp önemsemeyene gelince; Sen ona yöneliyorsun. Onun arınmamasından sana ne? Oysa, sana büyük bir hevesle gelen, Saygı gösterdiği halde, İlgi göstermedin ona.

Yani peygamber bile %100 kusursuz değil neye inandığını kontrol et.

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,725
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Arapça hadis yazıyor Türkçe mealde söz yazıyor orada hadis yazmıyor
Arapça hadis türkçe söz demek peygamber sözü de senin sözünde benim sözümde hadis anlamına gelir arapçada. Hiçbir farkı yoktur.

DutchVanDerLinde.

80+ Bronze
Evet bu yüzden hadisler Kuranla çelişiyor değil mi? Mesela sadece Allah'a özel olan şefaatin din adamlarına kadar indirilmesi gibi. Hadis yazılması peygamber döneminde de 4 halife döneminde de yasaktı. Sen bu adamlardan daha mı müslümansın da hadislere iman ediyorsun?

Ayrıca abese suresi ilk 10 ayet Allah peygamberi azarlıyor.

Abese Suresi ilk 10 ayet:
Surat astı ve döndü; O kör adam geldi diye. Ne bilirsin, belki de o arınacak; Yahut da öğüt alacak ve ona mesajın yararı dokunacaktı. Kendisini zengin görüp önemsemeyene gelince; Sen ona yöneliyorsun. Onun arınmamasından sana ne? Oysa, sana büyük bir hevesle gelen, Saygı gösterdiği halde, İlgi göstermedin ona.

Yani peygamber bile %100 kusursuz değil neye inandığını kontrol et.
Muzla armutu karşılaştırıyorsun Peygamberin ağızından tek yanlış söz çıkmaz dikkatli ol bilmediğin konularda sınırda geziyorsun hocam uyarımı yapayım gerisi seni ilgilendirir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arapça hadis türkçe söz demek peygamber sözü de senin sözünde benim sözümde hadis anlamına gelir arapçada. Hiçbir farkı yoktur.
1740512611308.png

Xenovian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
236
İsim
M.Rüzgar Özen
Muzla armutu karşılaştırıyorsun Peygamberin ağızından tek yanlış söz çıkmaz dikkatli ol bilmediğin konularda sınırda geziyorsun hocam uyarımı yapayım gerisi seni ilgilendirir
Sen bilmiyorsun gibime geliyor. Kaç kişi anlatıyoruz ne bu inat?

Top Bottom