İlk Defa Linux Kullandım.

Linux boş iş gerek yok PC = Windows. Aşina olduğumuz sistemden devam.Linux belki oyunlarda biraz daha iyi olabilir, sistemde akıcı çalışabilir ama bunun nedeni linuxun içinin boş olması ve çekirdeği yormaması.Windows dediğimiz şey birçok alt yapıyı, yeni ve eski donanım desteğini barındıran çok yönlü bir sistem.Haliyle daha ağır olması çok çok normal.Bu kadar şey barındırıp, bu kadar donanımı bir arada tutması büyük mesele.Linux ise odak noktası oyunlar.Windowsun ise iş programları, ofis uygulamaları, oyun araçları, güvenlik alt yapısı, güncel donanım desteği... uzar gider.Kapsamlı bir sistem olduğu için daha ağır ve daha az performanslı çalışması çok normal.Ama artık windows oyunlar içinde kendini güncellemeye başladı.Linux sadece bir deneyimden ibaret kalıcak.
Öne sürdüğünüzfikirlerinizin sebebi, geçmişten bu yana son kullanıcı için belirlenen standart işletim sisteminin Windows olmasıdır. Yazılım şirketlerinin ekonomik nedenlerle önceliği Windows'a vermesi tamamen bunun bir sonucu. Linux'un son kullanıcı pazarına ciddi bir alternatif olarak girmesi daha yeni bir gelişme ve bahsettiğiniz sorunlar da bu geçiş sürecinden ibaret. Şunu da eklemek lazım: Bugün kullandığımız hemen her teknolojik altyapının arkasında Linux var ve büyük şirketlerin bu ekosistemi desteklemesinin ana nedeni de bu (sadece deneyim ???). Konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan gereksiz bir haterlık yapmak yerine, bu sektör gerçeklerini ve standartların nasıl evrildiğini göz önünde bulundurmak daha sağlıklı olur."

LinuX sizin için sadece bir araç değil, birlikte büyüdüğünüz bir arkadaş gibidir. Eğer ona ayıracak zamanınız varsa, onu hayatınıza dahil edebilirsiniz.

Siz onu kendi zevklerinize göre özelleştirip biçimlendirirken, o da sizin sabrınızı sınar ve sınırlarınızı zorlar. Aslında size en çok da kendinizi tanımayı öğretir.Başka bir sürü işiniz varken bir sorun çıkar, çözemezsiniz ve saatlerinizi ona harcamak zorunda kalırsınız. İşte aranızdaki o kopmaz bağ tam da bu anlarda güçlenir. Birlikte geçirdiğiniz zaman, ona verdikleriniz ve onun size kattıkları, birbirinizden ayrılmanızı zorlaştırır. Kullandığınız tüm uygulamalar dahi size özeldir; çünkü siz öyle olmasını, farklı olmasını istemişsinizdir.
Fakat bir gün bir güncellemeden sonra , yaptığınız ayarlarınız darmadağın olur. Belki bilgisayarınız hiç açılmaz, sizi sadece bir konsol ekranı karşılar. Basit bir oyuna girebilmek için tüm uyumluluk araçlarının altını üstüne getirirsiniz, sonunda sorunun bambaşka bir şeyden kaynaklandığını öğrenirsiniz.Yine de size çok değerli bir şey öğretir: Korktuğunuz şeyler aslında o kadar da korkutucu değildir ve bozduğunuz her şey bir şekilde düzeltilebilir. Hayat devam eder. Yeni bir hobi edinmek, yeni bir "arkadaşla" zaman geçirmek istiyorsanız ve buna ayıracak vaktiniz varsa Linux tam size göredir.
Şunu unutmayın: Windows kullanan çoğu kişi Windows'u bilmez bile, ama Linux kullanan herkes Linux'u bilir; üstelik Windows'u da, macOS'u da bilir. Çünkü bu sıradan bir kullanım değil, bir tutkudur. Evet, bazen hevesler kırılabilir, arzular tükenebilir. Belki bir gün onu arkanızda bırakıp gidersiniz ama yaşadığınız o anılar hep sizinle kalır.
Alıntıyı görüntüle
İşin edebiyatını bir kenara bırakıp asıl meseleye, kendi deneyimlerime gelirsek... Keşke hiç sorun olmasa diyorum ama var ve ben yine de kullanmaya devam ediyorum. Örneğin, tam 1,5 yıl boyunca çözemediğim bir ekran parlaklığı sorunum vardı. Nvidia ekran kartım sağ olsun, şu an çözmüş olsam da her güncellemeden sonra ayarım uçuyor ve tekrar halletmem gerekiyor. Oyunlarda ve uygulamalarda harici ekran kartını kullanmak yerine inatla dahili grafiğe geçmeye çalışması, yine Nvidia yüzünden ekranın hiç açılmayıp beni terminal ekranıyla baş başa bırakması... Bunları tek tek çözmek, hatta sadece işletim sistemini kişiselleştirmek için harcadığım saatler, inanılmaz vaktimi aldı.Eğer Linux'u bir hobi edinecek kadar vaktiniz yoksa ve hayatınız yoğunsa, zaten bilgisayarla bu kadar derinlemesine uğraşmıyorsunuzdur. İşin garip tarafı, şansınız yaver giderse Linux'u kurduğunuzda hiçbir sorunla da karşılaşmayabilirsiniz. Ben ilk kurduğum dağıtımda sıfır sorun yaşarken, "çok daha iyi destekleniyor" denilen bir başka dağıtıma geçtiğimde üst üste hatalarla boğuşmuştum. Bu beni üzmedi belki ama epey yordu. Şu an Linux kullanmaktan memnunum ancak ilerleyen zamanlarda, işler yoğunlaştığında bu dertlerle uğraşmak insanı gerçekten daraltabilir; yani bu memnuniyetim baki kalmayabilir.

Yine de Windows'a dönmek mi? Asla, kullanamam, ihanet sayarım. Apple ve Mac'ten bahsetmiyorum bile! Özümüzde Android'ciyiz sonuçta kardeş. Gerçi son zamanlarda yeni Android sürümleri bile o eski özgür ruhumuza aykırı hissettiriyor. (Neyse ki Samsung'da Good Lock var da durumu kurtarıyoruz).

Ha, bu arada... I use Arch btw.= ben archtaki zorlukları gördüm demektir😈

yakında değerli gördüğüm kullandığım araçları ekleyeceğim👾
Çok güzel yazmışsınız, teşekkürler. Ne sorun yaşarsam yaşayayım bırakmayı kesinlikle düşünmüyorum. Tam tersi sorun yaşarsam ve o sorunları çözersem çok daha mutlu hissediyorum. Her şeyi tek bir komutla yapabilmek bana çok fayda sağlıyor, rahatlatıyor. En büyük etken zaten özgür olduğumuzu bilmek. Benim bilgisayarımı benden izinsiz kullanıyormuş gibi izlenim veren bir sisteme karşıyım artık. Dağıtım denerken ikinci kez kurduğumda sıkıntı yaşamıştım Ai ile tek komutla güncelleme yapıp kuruluma devam etmiştim. Odamız gibi dilediğimiz kişileştirmeyi saatlerce uğraşıp kullanmak çok daha güzel bir his. Tam olarak beklediğim cevaplardan birisi sizin yorumunuzdu. Artık bu evrendeyim. Deneyip göreceğim. I use CachyOS btw. Başka dağıtımları da deniyorum ama sonunda CachyOS da kalacağımı düşünüyorum. :shy:

Linux boş iş gerek yok PC = Windows. Aşina olduğumuz sistemden devam.Linux belki oyunlarda biraz daha iyi olabilir, sistemde akıcı çalışabilir ama bunun nedeni linuxun içinin boş olması ve çekirdeği yormaması.Windows dediğimiz şey birçok alt yapıyı, yeni ve eski donanım desteğini barındıran çok yönlü bir sistem.Haliyle daha ağır olması çok çok normal.Bu kadar şey barındırıp, bu kadar donanımı bir arada tutması büyük mesele.Linux ise odak noktası oyunlar.Windowsun ise iş programları, ofis uygulamaları, oyun araçları, güvenlik alt yapısı, güncel donanım desteği... uzar gider.Kapsamlı bir sistem olduğu için daha ağır ve daha az performanslı çalışması çok normal.Ama artık windows oyunlar içinde kendini güncellemeye başladı.Linux sadece bir deneyimden ibaret kalıcak.
Boş iş yorumundan sonra okumaya devam etmeyecektim aslında ama yine de okumak istedim. Aşina olduğumuz sistem çünkü aldığımız PC'lerin içerisinde Windows kurulu geliyor. Linux desteği olmayan oyunlarda bile bazı oyunlarda Linux daha fazla FPS veriyor, bu bile yeterli aslında. Ne açıdan ağır ve çok yönlü geliyor? Linux'ta olmayan şeyler, ofis programları falan mı? Onun da alternatifleri var artık. Linux'un odak noktası oyun değil, sizin kullanımınıza bağlı bir şey o. Ki kullanacağımız dağıtımlar da buna göre seçiliyor. Yani yorumunuz doğru değil. Güvenlik altyapısına hiç girmeyelim bence, çok zararlı çıkarsınız. Oyun araçları olarak Linux'ta çok fazla araç ve uygulama mevcut zaten. Onlara rağmen minimum RAM harcaması var. Tam tersi, şu an Fransa, Hollanda, Çin Windows'u bırakıp Linux'a geçiyor. Microsoft bile itiraf etti artık 16 GB RAM bile yetmez diye. Fanboyluk yapmak yerine bence işimize hangisi daha çok yarar, hangisi daha çok özgürlüğümüze ve güvenliğimize imkân sağlıyor, onu düşünmemiz lazım.

Boş iş yorumundan sonra okumaya devam etmeyecektim aslında ama yine de okumak istedim. Aşina olduğumuz sistem çünkü aldığımız PC'lerin içerisinde Windows kurulu geliyor. Linux desteği olmayan oyunlarda bile bazı oyunlarda Linux daha fazla FPS veriyor, bu bile yeterli aslında. Ne açıdan ağır ve çok yönlü geliyor? Linux'ta olmayan şeyler, ofis programları falan mı? Onun da alternatifleri var artık. Linux'un odak noktası oyun değil, sizin kullanımınıza bağlı bir şey o. Ki kullanacağımız dağıtımlar da buna göre seçiliyor. Yani yorumunuz doğru değil. Güvenlik altyapısına hiç girmeyelim bence, çok zararlı çıkarsınız. Oyun araçları olarak Linux'ta çok fazla araç ve uygulama mevcut zaten. Onlara rağmen minimum RAM harcaması var. Tam tersi, şu an Fransa, Hollanda, Çin Windows'u bırakıp Linux'a geçiyor. Microsoft bile itiraf etti artık 16 GB RAM bile yetmez diye. Fanboyluk yapmak yerine bence işimize hangisi daha çok yarar, hangisi daha çok özgürlüğümüze ve güvenliğimize imkân sağlıyor, onu düşünmemiz lazım.
Bu yorumu nicki linux olan birisi mi söylüyor? Kim fanboy görüyoruz :D Söylediklerinin hepsi saçma sapan şeyler.İki üç popülerlik yakaladı diye koca windowstan vazgeçmezler.Linux her zaman bir deneyim olarak kalacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öne sürdüğünüzfikirlerinizin sebebi, geçmişten bu yana son kullanıcı için belirlenen standart işletim sisteminin Windows olmasıdır. Yazılım şirketlerinin ekonomik nedenlerle önceliği Windows'a vermesi tamamen bunun bir sonucu. Linux'un son kullanıcı pazarına ciddi bir alternatif olarak girmesi daha yeni bir gelişme ve bahsettiğiniz sorunlar da bu geçiş sürecinden ibaret. Şunu da eklemek lazım: Bugün kullandığımız hemen her teknolojik altyapının arkasında Linux var ve büyük şirketlerin bu ekosistemi desteklemesinin ana nedeni de bu (sadece deneyim ???). Konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadan gereksiz bir haterlık yapmak yerine, bu sektör gerçeklerini ve standartların nasıl evrildiğini göz önünde bulundurmak daha sağlıklı olur."
Steamin linuxa destek verebilmesi mümkün değildir.Ne o kadar çalışanları var, ne ayıracak bütçeleri var, ne de vakitleri var.Evet temel olarak linux çoğu alt yapıda kullanılıyor bunu inkar etmiyorum.Ama pc tarafında linux popülerliği steam sayesinde başlamıştır.Steamin desteği olmadan da linux istenilen seviyeye gelemez.Hala daha firmalara destek için yalvarıyor.Konu hakkında bilgim olmasa bu kadar rahat ve detaylı konuşmazdım.Asıl sizin yeterli bilginiz yok ki savunduğum argümanları çürütecek bir söyleminiz bulunmuyor.Şirketlerin tek tercihi windows.Steam sayesinde popüler olmuş bir sistem evet sadece insanların merak edip yüklediği bir deneyim olarak kalacak.

Son düzenleme:
Bu yorumu nicki linux olan birisi mi söylüyor? Kim fanboy görüyoruz :D Söylediklerinin hepsi saçma sapan argümanlar.İki üç popülerlik yakaldı diye koca windowstan vazgeçmezler.Linux her zaman bir deneyim olacak kalacak.
Ben Windows'a boş iş demiyorum yalnız. Hatta anticheat oyunlar oynuyorsanız Windows'da kalmanızı savunuyorum. Ama siz direkt Linux'a boş diyorsunuz, aramızdaki fark bu. :) Saçma argüman ise buyurun karşıt yorum yapın? Popülerlik yakaladığı için değil özgürlük tanıdığı için geçiyorlar. Bu kadar karşı olmanız çok tuhaf.

Bu yorumu nicki linux olan birisi mi söylüyor? Kim fanboy görüyoruz :D Söylediklerinin hepsi saçma sapan şeyler.İki üç popülerlik yakaladı diye koca windowstan vazgeçmezler.Linux her zaman bir deneyim olarak kalacak.

Steamin linuxa destek verebilmesi mümkün değildir.Ne o kadar çalışanları var, ne ayıracak bütçeleri var, ne de vakitleri var.Evet temel olarak linux çoğu alt yapıda kullanılıyor bunu inkar etmiyorum.Ama pc tarafında linux popülerliği steam sayesinde başlamıştır.Steamin desteği olmadan da linux istenilen seviyeye gelemez.Hala daha firmalara destek için yalvarıyor.Konu hakkında bilgim olmasa bu kadar rahat ve detaylı konuşmazdım.Asıl sizin yeterli bilginiz yok ki savunduğum argümanları çürütecek bir söyleminiz bulunmuyor.Şirketlerin tek tercihi windows.Steam sayesinde popüler olmuş bir sistem evet sadece insanların merak edip yüklediği bir deneyim olarak kalacak.
''Linux'un PC tarafındaki popülerliği Steam ile başlamadı. Ubuntu, Fedora, Debian, Arch gibi dağıtımlar ve Linux topluluğu Steam'den çok önce vardı. Steam'in etkisi daha çok Linux'u oyuncular açısından erişilebilir ve kullanılabilir hale getirmesi oldu.
Steam'in bunu yapacak çalışanı/bütçesi/vakti yok” kısmı ise pek doğru değil. Valve'ın Linux/SteamOS/Proton'a ciddi kaynak ayırdığı açık. Zaten Proton, SteamOS ve Linux sürücü çalışmaları bunun göstergesi.'' :D

hollanda ve fransanın windowsu bırakıp linuxe geçmek istemesinin windowsun kötü olmasıyla veya linuxun iyi olmasıyla herhangi bir alakası yok

2026 yılında googleye "amerika trump hollanda fransa" anahtar kelimeleri ile haberleri aratırsanız sebebin ne olduğunu öğrenirsiniz.

hollanda ve fransanın windowsu bırakıp linuxe geçmek istemesinin windowsun kötü olmasıyla veya linuxun iyi olmasıyla herhangi bir alakası yok

2026 yılında googleye "amerika trump hollanda fransa" anahtar kelimeleri ile haberleri aratırsanız sebebin ne olduğunu öğrenirsiniz.
Ben Windows kötü diye geçiş yaptıklarını söylemedim. Sadece Linux deneyim olarak kalacak dediği için bazı ülkeler bile Linux'a geçmeye başladı aslında diye bilgi vermek için yazdım.

en son cachyos'da kullandığım davinci resolved indirdiğim videoları açamıyordu. ffmpeg diye bir şeyi öğrendim çok kullanışlıydı. linuxun desteklemediği dosya formatları falan varmış. destekleyenlere çevirdim davinci yine açmadı sorunumu çözmeye çalışırken bir şeyler öğrenmeye başladım. sonra dedim windowsta şimdiye editimi yapmıştım bana niye rahat batıyo ki dedim sildim. birkaç günümü vermiştim her şeyi çalışır duruma getirmek için, gelmedi tabi. ffmpeg windowsta da baya iş görüyor harika alet. linuxa geçtim harika müthiş diyenlerin geneli bilgisayarda sadece internet + oyun kombosu yapıyor o yüzden memnunlar. linuxta bir şeyler üretmeye çalışınca çok zorluyor, heves kaçırıyor, ilham kaçırıyor, zamanını harcıyor. hayat kısa işinizi görmeye bakın bence, kullandığınız aletin nasıl çalıştığını bilmek zorunda değilsiniz. yusuf ipekin "linuxta şunu yap!, bunu yap bunu kur!" videolarını ben de izliyodum. adam bu yazılımla bunu şunu yapabilirsiniz diye gösteriyor yapmaya gelince yapay zekayla bile uzun uzun uğraşıyor çalıştırmak için. bazı videolarda bişi göstermeye çalışırken açamıyor bile adam. yapay zekaya soruyor yapamıyor, neyse şimdi bu olmuyor arkadaşlar cart curt geçelim bunu. burdan gaza gelip de linux kurup ben mi beceremiyorum ya diye düşünen olursa diye yazıyorum.

Steam, kendi konsolu (steam machine ve Steam Deck) Linux tabanlı olduğu için bu ekosisteme ciddi yatırımlar yapıyor ve yapmaya da devam edecek. Üstelik Linux'un tek cazibesi oyun değil; şu an hiçbir Proton aracına ihtiyaç duymadan tüm işlerimi rahatlıkla halledebiliyorum. Kim ne kadar itiraz ederse etsin sonuç değişmiyor: Linux artık fazlasıyla yeterli. Buna ek olarak, yapay zekanın gelişmesiyle birlikte insanların giderek daha fazla açık kaynaklı uygulama üretmesi de işin cabası. Windows'u terk etmemizi bir boykot olarak değerlendirebilirsiniz. Fakat sergilediğiniz bu aşırı kendinden emin tavırlar, zihniyetiniz hakkında çok şey söylüyor. Bu yüzden insanları yanlış bilgi vermekten ve kafalarını karıştırmaktan vazgeçin.

en son cachyos'da kullandığım davinci resolved indirdiğim videoları açamıyordu. ffmpeg diye bir şeyi öğrendim çok kullanışlıydı. linuxun desteklemediği dosya formatları falan varmış. destekleyenlere çevirdim davinci yine açmadı sorunumu çözmeye çalışırken bir şeyler öğrenmeye başladım. sonra dedim windowsta şimdiye editimi yapmıştım bana niye rahat batıyo ki dedim sildim. birkaç günümü vermiştim her şeyi çalışır duruma getirmek için, gelmedi tabi. ffmpeg windowsta da baya iş görüyor harika alet. linuxa geçtim harika müthiş diyenlerin geneli bilgisayarda sadece internet + oyun kombosu yapıyor o yüzden memnunlar. linuxta bir şeyler üretmeye çalışınca çok zorluyor, heves kaçırıyor, ilham kaçırıyor, zamanını harcıyor. hayat kısa işinizi görmeye bakın bence, kullandığınız aletin nasıl çalıştığını bilmek zorunda değilsiniz. yusuf ipekin "linuxta şunu yap!, bunu yap bunu kur!" videolarını ben de izliyodum. adam bu yazılımla bunu şunu yapabilirsiniz diye gösteriyor yapmaya gelince yapay zekayla bile uzun uzun uğraşıyor çalıştırmak için. bazı videolarda bişi göstermeye çalışırken açamıyor bile adam. yapay zekaya soruyor yapamıyor, neyse şimdi bu olmuyor arkadaşlar cart curt geçelim bunu. burdan gaza gelip de linux kurup ben mi beceremiyorum ya diye düşünen olursa diye yazıyorum.
Anlamazlar onlar linux fanboyu olmuş.Yıl olmuş 2026 hala daha zorlanmaktan keyif alıyorlar.Sanırsın eski zamanda yaşıyoruz.Vakit en değerli şeydir.

evet haklısınız zaten linux kullanmak onun sorunlarıyla uğraşmak çözmek insanları mutlu ediyor, bir hobi gibi o yüzden bu kadar ilgi var ve her türlü daha kullanışlı olması için sadece bir şirket çalışmadığı için seviyoruz. gerçekten insanlar linuxa geçerken bunun farkında olmalılar. yusuf ipek konusuna gelirsek kendisi kod yazmayı bilmediğini söylüyor. mesele araştırmak ile ilgili ve bir içerik üreticisi olduğu için yeni şeyler öğrenip anlatıyor. bu normal bir durum

• Beğen
Reaksiyonlar: Niga
Katılmıyorum. En azından kendi kullanım senaryoma göre memnunum. Sorun yaşasam da o sorunla uğraşmayı severim. Zaten amacı oyun olanlar sadece tek tıkla açabilirler, alternatif uygulamalarla birkaç tık ile açabilirler. Onlarda zaten sorun yaşamaz aksine çok memnun olur. Linux kurunca otomatik olarak derinliğine inme mecburiyetimiz yok. Sadece Film, dizi veya oyun oynarım. Benim uğraşıma bağlı bir şey. Ai ile çözülemeyecek sorun muhtemelen ya kendi uygulamanı falan kurmaya çalıştığında ya da kod konusunda derin bilgiye sahipsindir bu tarz sorunlardan dolayı olabilir veya donanımsal sorunun vardır. Daha basit sorunlarda olabilir. Ama anlatıldığı gibi bir sorunda saatlerce Ai ile uğraştığım hiçbir şey olmadı. Tam tersi çok hızlı çözdüm ve daha iyi çalışmasını sağladım. Linux kurup %99 ihtimalle hiçbir sorun yaşamazsınız. %1 ihtimal donanımsal sorundan kaynaklı olur. Söylenildiği gibi asla zor değil, terminale güncelleme dışı ihtiyacınız bile yok neredeyse ki terminal kullanmanın keyfinden bahsetmiştim. Zorlanırım düşüncesinde olanlar vardır diye yazıyorum.

Anlamazlar onlar linux fanboyu olmuş.Yıl olmuş 2026 hala daha zorlanmaktan keyif alıyorlar.Sanırsın eski zamanda yaşıyoruz.Vakit en değerli şeydir.
Hala yorumlarıma karşı yorum yapamadınız. Ve sıfır bilgiyle geçtiğimi belirtmiştim. Hiçbir zorluk yaşamadım kurulumda tam tersi Windows'a göre her açıdan çok daha verimli oldu benim için. Evet, vakit en değerli şey o yüzden Linux kullanmalıyız.

Katılmıyorum. En azından kendi kullanım senaryoma göre memnunum. Sorun yaşasam da o sorunla uğraşmayı severim. Zaten amacı oyun olanlar sadece tek tıkla açabilirler, alternatif uygulamalarla birkaç tık ile açabilirler. Onlarda zaten sorun yaşamaz aksine çok memnun olur. Linux kurunca otomatik olarak derinliğine inme mecburiyetimiz yok. Sadece Film, dizi veya oyun oynarım. Benim uğraşıma bağlı bir şey. Ai ile çözülemeyecek sorun muhtemelen ya kendi uygulamanı falan kurmaya çalıştığında ya da kod konusunda derin bilgiye sahipsindir bu tarz sorunlardan dolayı olabilir veya donanımsal sorunun vardır. Daha basit sorunlarda olabilir. Ama anlatıldığı gibi bir sorunda saatlerce Ai ile uğraştığım hiçbir şey olmadı. Tam tersi çok hızlı çözdüm ve daha iyi çalışmasını sağladım. Linux kurup %99 ihtimalle hiçbir sorun yaşamazsınız. %1 ihtimal donanımsal sorundan kaynaklı olur. Söylenildiği gibi asla zor değil, terminale güncelleme dışı ihtiyacınız bile yok neredeyse ki terminal kullanmanın keyfinden bahsetmiştim. Zorlanırım düşüncesinde olanlar vardır diye yazıyorum.
İnsanların hayata bakış açıları ve değer yargıları birbirinden tamamen farklı olabiliyor. Bazen kendi kendime "Bütün bunlara, bu kadar uğraşmaya gerçekten gerek var mı?" diye soruyorum; fakat sanırım işin bütün sırrı ve heyecanı da tam olarak burada gizli. bir oyun oynamak gibi

Zaman zaman, özellikle de yoğun olduğumuz anlarda karşımıza hiç beklenmedik sorunlar çıkabiliyor. Gerçi günümüz teknolojik sistemleri artık çok daha optimize ve uyumlu çalışıyor; oturmuş yapıları sayesinde bize ciddi anlamda zaman kazandırıyorlar (tabii geçmişten bugüne aşina olduğumuz o meşhur Windows hatalarını da unutmuş değiliz). Yine de, sizin başınızada yetiştirmeniz gereken çok daha önemli işleriniz varken bir anda ufak tefek pürüzlere takıldığınızda "Ben neden şimdi bunlarla uğraşıyorum ki?" diye isyan etmeniz son derece insani ve normal bir durum.

Bu durum, tıpkı masada bekleyen onca iş varken her şeyi bir kenara bırakıp oyuna dalmak gibi garip bir çelişki barındırıyor. Ama günün sonunda işin en güzel ve tatmin edici tarafı da bu süreci yaşamak.

ilerleyen zamanlarda ben bir daha sorun yaşayacağımı düşünmüyorum ama o arkadaşlar yaşadıkları durumu zaman kaybı olarak görmeleri normal hayata bakış açısı farklı.

Geri