Neler Yeni

İncehesap R5 7500F RTX 4070 Ti Süper Sistem Alınır mı?

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Bilgisayar ve Donanım, Yapay Zeka, Yazılım, Çevrebirimleri
Benim anlamadığım olay şu bu ekran kartı alınır mı GAINWARD markası terettüt ettim açıkcası, başka bir videoda farklı marka ve model aynı seri ekran kartlarını karşılaştırmışlardı gaınwardın malzeme kalitesi baya kötüydü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim anlamadığım olay şu bu ekran kartı alınır mı GAINWARD markası terettüt ettim açıkcası, başka bir videoda farklı marka ve model aynı seri ekran kartlarını karşılaştırmışlardı gaınwardın malzeme kalitesi baya kötüydü.
Ben bu sistemi şu şekilde yorumladım, incehesap elinde kalan satamadığı GAINWARD model ekran kartlarını elinden çıkartmak için böyle bir sistem yapmış ve uygun fiyata vermiş ama bir yandan da sistemle birlikte satılır diye 7500f koymuşlar halbuki bu ekran kartına bu işlemci aşırı düşük kalıyor bana kalırsa en azından işlemci olarak r7 serisinden daha üst seviye bir işlemci koyulabilirdi 8 çekirdekli. 9700x gibi gibi. 50K veriyorsun bari işlemci düzgün olsun. Ciddi ciddi düşündüğünüzde 7500f işlemcili bir sisteme 4070ti SÜPER 16GB ekran kartı ne biliyim bana saçma geliyor. Ekran kartı iyi diyelim ama işlemci kesinlikle üst seviye olması lazım.

Sistemin son hali böyle oldu arkadaşlar nasıl olmuş sizce alınır mı?Alıntıyı görüntüle
bak bu güzel olmuş

rrKoro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ali Yağız Demir

Ben bu sistemi şu şekilde yorumladım, incehesap elinde kalan satamadığı GAINWARD model ekran kartlarını elinden çıkartmak için böyle bir sistem yapmış ve uygun fiyata vermiş ama bir yandan da sistemle birlikte satılır diye 7500f koymuşlar halbuki bu ekran kartına bu işlemci aşırı düşük kalıyor bana kalırsa en azından işlemci olarak r7 serisinden daha üst seviye bir işlemci koyulabilirdi 8 çekirdekli. 9700x gibi gibi. 50K veriyorsun bari işlemci düzgün olsun. Ciddi ciddi düşündüğünüzde 7500f işlemcili bir sisteme 4070ti SÜPER 16GB ekran kartı ne biliyim bana saçma geliyor. Ekran kartı iyi diyelim ama işlemci kesinlikle üst seviye olması lazım.

bak bu güzel olmuş
Hocam ondan sonra bir tane daha sistem attım anakart falan farklı o iyi midir? sizce

rrKoro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ali Yağız Demir
bu sistem nerede
Mesajı düzenlemiştim sanki ama gene gözükmemiş sanırsam
1734261285992.png

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Hocam ondan sonra bir tane daha sistem attım anakart falan farklı o iyi midir? sizce
palitte alınmaz, palit ve gainward aynı marka zaten ikiside birbirinin alt markası gibi birşeydi sanırsam, malzeme kalitelerinden ötürü ve ısıyı yayma şekillerinden dolayı alınmaz. En ufak zorlamada aşırı ısınır. Fan kalitesi ve ekran kartının malzeme kalıtesı burada ısıyı yaymak için büyük etken. Gainward ve Palitte sanırsam metal olmadığı için ısıyı iyi yaymıyordu. Youtubede incelemede öyle görmüştüm bir ara.

Mesajı düzenlemiştim sanki ama gene gözükmemiş sanırsamAlıntıyı görüntüle
Eğer alabılıyorsan ZOTAC veya GALAX alabilirsin ama onun dışında diger yan markalara sakın bulaşma.

palitte alınmaz, palit ve gainward aynı marka zaten ikiside birbirinin alt markası gibi birşeydi sanırsam, malzeme kalitelerinden ötürü ve ısıyı yayma şekillerinden dolayı alınmaz. En ufak zorlamada aşırı ısınır. Fan kalitesi ve ekran kartının malzeme kalıtesı burada ısıyı yaymak için büyük etken. Gainward ve Palitte sanırsam metal olmadığı için ısıyı iyi yaymıyordu. Youtubede incelemede öyle görmüştüm bir ara.

Eğer alabılıyorsan ZOTAC veya GALAX alabilirsin ama onun dışında diger yan markalara sakın bulaşma.
yan markalara MSI ve ASUS dahil değil onların dışında dedim.

rrKoro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ali Yağız Demir

yan markalara MSI ve ASUS dahil değil onların dışında dedim.
Hocam palit hakkında forumlarda biraz okudum cok sıkıntısı yok diyorlardı ama bilemedim şimdi

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Hocam palit hakkında forumlarda biraz okudum cok sıkıntısı yok diyorlardı ama bilemedim şimdi
siz bilirsiniz ve pchocasının incelemede görmüştüm 4070 degıldı tabi 4060 mıydı 4060ti miydi neydi onları karşılaştırıyordu 6 7 tane markanın ama en kötüsü gainward ile palitti. sanırsam bir daha bakayım ben

buradan bakabılırsınız :)

rrKoro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ali Yağız Demir
siz bilirsiniz ve pchocasının incelemede görmüştüm 4070 degıldı tabi 4060 mıydı 4060ti miydi neydi onları karşılaştırıyordu 6 7 tane markanın ama en kötüsü gainward ile palitti. sanırsam bir daha bakayım ben

buradan bakabılırsınız :)
Hocam açıkcası videodan hiçbir şey anlamadım

mehmeths

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Mehmet Şimşek
İlgilendiği Kategoriler
Hocam açıkcası videodan hiçbir şey anlamadım
burada markalardan markalara ekran kartı malzeme kalitesinden tut, içindeki soğutucu borulara kadar, termal macun, termal ped ve diğer herşeyi inceleyip sıralama yapmış. 6 tane marka var işte ortalama olarak sen ona göre hesap edip ona göre tercih yap. Burada olmayan MSI ve GIGABYTE var sanırsam onlara parası yetmemiş almak için :D

rrKoro

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ali Yağız Demir
burada markalardan markalara ekran kartı malzeme kalitesinden tut, içindeki soğutucu borulara kadar, termal macun, termal ped ve diğer herşeyi inceleyip sıralama yapmış. 6 tane marka var işte ortalama olarak sen ona göre hesap edip ona göre tercih yap. Burada olmayan MSI ve GIGABYTE var sanırsam onlara parası yetmemiş almak için :D
Hocam attığım sistemlerde ekran kartını değiştirirsem bütçemi çok aşıyor o yüzden palit çok da kötü gelmemişti

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Ümit
bu sistemin nesi var hocam bitane eksik yanını söyleyin
bak bu olay gözümden kacmış, abdullah beyin dediği gibi sen hangi kafayla 55k fiyat cıkarıp başlıktaki sisteme laf ediyorsun? kalkmışın birde iğnelemeye çalışıyorsun, yok bilgisayarı uzmanı ne dersin bu sisteme gibi laflar ediyorsun beni alıntılayıp. mümkünse sen bir daha insanlara sistem önerme. topladıgın sistem 55k ve konudaki sistemden farkı yok.

siz bu bütçeye nasıl bir sistem alırdınız yüce bilgisayar yorumcusu(!)
??

Son düzenleme:

misemise

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Mert Ketenoğlu
54k ya çok daha nitelikli bir sistem toplayabilirsiniz
Hocam anakart da tek M2 slota var galiba artık yetersiz kalıyor

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Ümit
54k ya çok daha nitelikli bir sistem toplayabilirsiniz
adamlara laf edince kızıyolar. konudaki sistemi beğenmeyip topladıgı sisteme bak :D şaka gibi ya ben daha yorum yapmıyorum.

Top Bottom