İntel b580 Düşük fps sorunu

İşlemci eski değil hocam 5 5600
Ozaman ekran kartı güncellemelerini ve BIOS güncellemelerini kontrol et halen aynıysa ekran kartı arkadan yemiş demek tır . Aslında bu anakartın PCI sürümüylede alaklı olabilir sende benim gibi am4 kullanıyorsan anakart PCI 3.0 dır b580 4.0 destekliyor diye biliyorum PCI yüzünden FPS kaybı yaşiyor olabilirsin

rustun optimizasyon problemli biraz :D bekleyin kendine gelmesi sürer biraz.
Hocam bune 10 fps alıyorum yüksekte 😄🤦‍♀️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci ne? bir de biostan resize bar özelliğini aç ve mevcut driveri ddu ile silip en güncel driveri yükle bir de öyle test et bakalım.
Hocam ryzen 5 5600 ve zaten 2 gün önce yükledim driveri resize bar açıktı yanlış degilsem

Ekler

• IMG_20250324_230801.jpg
    IMG_20250324_230801.jpg
    3.6 MB · Hit: 34
hocam önce bıostan resize bar destegı acıkmı kontrol et acık değilse aç
sonra ıntel softwaredan yeni gelen bütün güncellemeleri yap
olmazsa farklı oyunlardan test et

ekran kartı güncel değil sanırım @Ricardo Andrade Quaresma arkadaşın dediği gibi re size bar'ı açın intellerde uçuruyor performansı.

Hocam bune 10 fps alıyorum yüksekte 😄🤦‍♀️
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ryzen 5 5600 ve zaten 2 gün önce yükledim driveri resize bar açıktı yanlış degilsem
Kanka bu ekran kartı ilk çıktığında tam performansını sadece üst düzey işlemcilerle verebiliyordu. 7500fle bile bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu. Herhalde daha driverleri oturtamadılar tam performans için yeni gelecek driverleri bekleyeceksin mecburen. Rust ta optimizasyon özürlüsü bir oyundur bu arada bundan kaynaklı da olabilir.

Ağa ufak bir araştırma yaptım b580 ekran kartı kendini işlemciye göre ayarlıyor muş öreneğin 5 5600 işlemcide bı 4060 testi yapıyorlar bide b580 testi 4060 b 580 i neçiyor ama 7 9800x3d de test yapıyorlar b 580 rtx 4060 ı geçiyor b580 ekran kartının çalışma mantığı aşırı saçma geldi bana işlemcini yükslettikçe çalışma oranınıda arttırıyor garip bir ekran kartıymış

Ağa ufak bir araştırma yaptım b580 ekran kartı kendini işlemciye göre ayarlıyor muş öreneğin 5 5600 işlemcide bı 4060 testi yapıyorlar bide b580 testi 4060 b 580 i neçiyor ama 7 9800x3d de test yapıyorlar b 580 rtx 4060 ı geçiyor b580 ekran kartının çalışma mantığı aşırı saçma geldi bana işlemcini yükslettikçe çalışma oranınıda arttırıyor garip bir ekran kartıymış
Acaba iade ede bilirmiyim elime ulaşalı 4 gün oldu

Arc B580 için en iyi performans 2K çözünürlük ve güçlü işlemci ile oluyor. 7500F işlemciyle bile darboğaz olan GPU. Intel çok garip işe imza atmış.

Kanka bu ekran kartı ilk çıktığında tam performansını sadece üst düzey işlemcilerle verebiliyordu. 7500fle bile bazı oyunlarda darboğaz yapıyordu. Herhalde daha driverleri oturtamadılar tam performans için yeni gelecek driverleri bekleyeceksin mecburen. Rust ta optimizasyon özürlüsü bir oyundur bu arada bundan kaynaklı da olabilir.
Biliyorum da acaba iade edebilirmiyim elime ulaşalı 3 gün oldu

Arc B580 için en iyi performans 2K çözünürlük ve güçlü işlemci ile oluyor. 7500F işlemciyle bile darboğaz olan GPU. Intel çok garip işe imza atmış.
kendi işlemcilerinde daha optimize gibi 14400f ile kullanıyorum akıyor kart

Geri