Neler Yeni

İnternet bağlantı ve altyapı sorunu

kolyos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oktay ÇELİKBİLEK
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandan beri ev internetimde sıkıntı yaşıyorum ne yaptıysam çare bulamadım, çok sık bağlantı kopmaları oluyor ve 35 mb.bir tarife ( netspeed ) de olmama rağmen şu ana kadar 25 mb.üzerine henüz göremedim, apartman kutunda sorun var dediler tamirci getirdim ne kadar doğru söylediler emin değilim ama düzeltip evin dışından yeni bir hat çektirdim, ss leri değiştirdim ( türknet, türk telekom ve şu an netspeed ) ama sorunumu düzelttiremedim. Telekom Bölge Müdürlüğü'ne gidip derdimi anlattım ama onlarda fiber sürecinde olduğu için bir müdahale edemeyiz diyerek başlarından savdılar. Teknik ekip çağırdım kaç defa, özellikle geldiklerinde derdimi bizzat anlatmak için bana haber vermelerini istememe rağmen haber etmeden apartman kutun sıkıntılı diyerek gitmişlerdi. Şu anki durum ; bildiğim kadarıyla apartman kutumdan ana hatta aynı değerler gidip gelmediğinden çakışma yapıp sürekli bağlantıyı kopartıyor. Allah aşkına bir yol gösterecek arkadaşlar olursa çok sevinirim. Bu arada fiber 2023 Kasım ayında apartman kutusu ve kapıya hat çekilmesine kadar geldi ama onlarda yoğunluktan dolayı hala hattı açmadılar oraya da başvurdum en azından bu sorundan kökünden kurtulayım dedim ama sorun devam ediyor.

Son düzenleme:

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Dışardan kutuya gelen hatta mı; kutudan eve gelen hatta mı sorun var?
Modem değerlerinde hat zayıflamanız yiüksek, snr düşük mü?
Farklı modemle denediniz mi? Modemin adaptörünü değiştirip denediniz mi?
Bunları soruyorum emin olmak için; bunlarda sorun yoksa dıştan kutuya gelen hatta sorun var ise yapacağınız pek bir şey yok. Telekom' a kalmış.
Farklı altyapı varsa ona geçin; yoksa etrafınızda Türksat'a ait dolap görürseniz Türksat'a başvurmayı deneyin. Başka bir arkadaş da sizde ki olaya benzer bir durum yaşamıştı; Türksat'a başvurup bağlatmıştı.
Birde şu linkte ki konuya göz atın; konu sahibi arkadaşa danışın belki faydası olur.
https://forum.donanimhaber.com/turk...api-port-fiber-talepleri--140072962#140072962

kolyos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oktay ÇELİKBİLEK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dışardan kutuya gelen hatta sorun var ana hatla apartman kutum arasında ( apartman kutunda sorun var ondan kopuyor dediler ama ona baktırdım gerçi gelen adama pek güvenmedim ama )
Hat zayıflama ve snr tam bilmiyorum ama modemi bi ara değiştirdim asus ac51 bir modem almıştım snr ayarlarını doğru söylüyor isem 8 db sanırım ona ayarladım en son o ayar normal gibi.
Farklı modemle denemedim ama bu modemi değişmeden öncede hattımda aynı sorunlar vardı, adaptörü de değiştirmedim.
Teşekkür ederim yardımın için büyük ihtimal ana hatla apartman kutumdaki bölgede bir sorun var kutu 35 yolluyorsa ana hatda sıkıntıdan dolayı max.25 alabiliyorsa ondan kopma yapıyor dediler bir ara telekom dan yada tam tersi bir durum, aynen dediğin gibi iş Telekom'da ama onların yapması için ülkenin geldiğimiz halindeki netice gibi bir tanıdık bulmadan bu iş olmayacak gibi görünüyor, ya da beklemeye devam artık bir gün fiberi açıyoruz derlerse belki öyle kurtulurum.
Farklı altyapı da şu an yok sadece Telekom fiber döşedi zaten Türksat yapsa saniye düşünmeden girecektim, yolladığın linkide okuyorum.
Tekrar teşekkür ederim yardımın için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,248
Üyeler
160,367
Son üye
Buldog
Top Bottom