Merhabalar, geçenler de bizim binanın içerisine türknet fiber kutu koydu. Eskiden ADSL ve VDSL altyapısını kullanıyordum türknet sağlayıcısı üzerinden gayet memundum. Bir gün öylesine altyapıyı sorgulayayım derken gigafiber hız alabileceğimi gördüm ve direk geçiş yapmak istedim ve kolay bir şekilde geçiş yaptım o süreç 2 gün de halledildi. Modem türknetin kendi verdiği ZyXEL VMG8623-T50B modeli arayüzünü felan kurcaladım gayet toplu sade bir arayüzü var çok seçenek mevcut değil maalesef istatistik sayfası mevcut ama xDSL için ben WAN dan hız aldığım için modem'e ne kadar hız geliyor snr margin vs. ne kadar hiçbir bilgi öğrenemiyorum. Türknet'in online işlemler kısmındaki teknik bilgiler sayfası da kayboldu onlara yazdığım zaman simetrik veriyoruz bizimle kaynaklı değil kontrol edin diyorlar. Sorun upload hızımın sabit direk 930-950 mbps çıkarken download 300-500 arası oyunuyor sürekli diyebilirsiniz ki biz onun çeyreğini almıyoruz neden şikayet ediyorsun ama şöyle bişey var indirme hızı sürekli drop atıyor birden 50mb/s indirirken çat diye 20mb/s felan düşüyor takılıyor donuyor garip bir şekilde sabit yada akıcı dosya indiremiyorum tam tersi olsa upload zaten çok kullanmadığım için bir şey demem ama download olunca neden acaba merak ediyorum gpon ile modem arasında 1m cat5e kablo var modem ile benim bilgisayarım arasında cat6 10m ugreen kablo var ethernet kablosundan dolayı yada pc den driver vs. dolayı olabilir diyeceğim o zaman neden upload hızım sabit aksamadan o hızlarda seyrediyor orada tıkanıyorum işte bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim çok teşekkürler. (Bu arada Bahçelievler'de oturuyorum yeni yeni altyapı çalışmalarına başladılar galiba ilk bu taraflardan başladılar çok şanslıyım o yüzden)