Neler Yeni

İnternet hızımda kayıp var

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,448
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Farklı bir firmaya geçtiğin zaman sorun düzelebilir veya sorunsuz internetin daha kötü hale gelebilir çünkü port değişikliği olabiliyor haliyle geçtiğiniz port iyi/kötü olabilir bu yüzden normal ama normal şartlarda sorunsuz bir internet başka bir a firmasına geçtiğiniz zaman daha kötü veya daha iyi hale gelmez gelemez internet kablolarına aykırı bir durum.

TTnet altyapısını kiralayıp insanlara sadece hizmet veren firmaya laf edilmesini garipsiyorum.En ufak sorunda bina kablolarına laf edilmesi=format at geçer.
Kiralamayı göze alıyorsa kontrol etmeyi, düzeltmeyi de göze alması gerekiyor aracı firmanın. Bu altyapı bizim değil deyip geçme gibi bir lüksü yok. Ben paramı sana veriyorsam sen bakacaksın.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@alpolojix @Oneomous @Kürşat Kütükçü Size şöyle söyliyim. Bu sorunu sadece Comnet'te yaşamıyordum.
Turk Telekom paketim 12 Mbps idi. İlk etapta alıyordum 11 e kadar. Ama sonra 8 in yukarısına çıkmıyordu. uğraşmadım. Millenicomda paketim 35 Mbps idi . 29 30 larda takılmaya başladı. İlk etapta 34 ün altını görmeyip 36 verdiği bile oluyordu. Millenide 20 leri falan da görmüştüm

Bu sefer Comnet 100 Mbps kullanıyorum. Aldığım normal hız 58. Bu sefer 45-52 arasına düşüyor. Ama gündüz saatlerinde sıfır sıkıntı.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,640
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
@alpolojix @Oneomous @Kürşat Kütükçü Size şöyle söyliyim. Bu sorunu sadece Comnet'te yaşamıyordum.
Turk Telekom paketim 12 Mbps idi. İlk etapta alıyordum 11 e kadar. Ama sonra 8 in yukarısına çıkmıyordu. uğraşmadım. Millenicomda paketim 35 Mbps idi . 29 30 larda takılmaya başladı. İlk etapta 34 ün altını görmeyip 36 verdiği bile oluyordu. Millenide 20 leri falan da görmüştüm

Bu sefer Comnet 100 Mbps kullanıyorum. Aldığım normal hız 58. Bu sefer 45-52 arasına düşüyor. Ama gündüz saatlerinde sıfır sıkıntı.
İşte dediğime geliyor santral de yoğunluk yaşanıyor

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Kiralamayı göze alıyorsa kontrol etmeyi, düzeltmeyi de göze alması gerekiyor aracı firmanın. Bu altyapı bizim değil deyip geçme gibi bir lüksü yok. Ben paramı sana veriyorsam sen bakacaksın.
Haklısın ama bunu kiralayan her firma yapıyor çünkü onlar sadece iletiyorlar ekstra bir denetleme nasıl yapabilirler ki ?
Sistemlerinde bile gözüktüğünü sanmıyorum çünkü altyapı TTnete ait TTnet görebilir ama kiralayan firma görmüyordur dsl bilgilerini görüyordur bence.
Benzer sorunu yaşıyordum 8 12 arası ve her seferinde arıyordum fakat TTnete söylüyorlardı adamlar 8 4 arası geldikleri için akşam 8de yaşadığım sorunu görmüyorlardı bu sorun kendi kendine çözüldü bunu yapan turkcelldi.
Kısacası firma bunu nasıl kontrol edebilir ben pek sanmıyorum milleni kullanıyorum fakat sorumlu TTnet olduğunu sanıyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İşte dediğime geliyor santral de yoğunluk yaşanıyor
@Oneomous ethernet zaten.
Bu sefer yine ölçtüm düşük çıkar mı diye ama yok. 59 verecekti az daha.
1672692288763.png

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem

Benim sorun 6 ayda çözülmüştü ama benim kullanılmaz hale geliyordu hızlarının artmasının sebebi iyileştirme yapıyor olabilirler.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Fiber internet kullanmadığın sürece bölgesel olarak dalgalı hızlar alman çok doğal. Yoğunluktan dolayı oluyor genellikle. Fiber kullandıktan sonra diğer internetlere bakasın gelmiyor zaten.
O dalga Türk Telekom VDSL kullanırken bende de oluyordu modemi her açıp kapattığımda internet değeri değişiyordu. Büyük ihtimalle iç tesisat 20 yıllık olduğu için bende öyle oluyordu. Ekip falan geldi apartmana sorun yok dediler eve de bakacaklardı sanırım 30 TL miydi neydi yaptırtmadım onu. Turkcell Superonline Fiber kullanıyorum kafam 1.5 yıldır rahat.
Maalesef fiber altypaı yok. xDSL altyapı var. Ben son kalan VDSL'yi kaptım.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Ping biraz yüksek internetin stabil hale gelirse eğer 50mbps sabitletip pingine bak 10 civarlarına düşerse öyle öneririm en azından online oyun oynuyorsan senin için daha stabil olur
1672692510482.png

Sizce değer mi?

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
cornet :) Donanım haber forumunu takip edersen bu firmanın sorunlu olduğunu anlarsın. Üzgünüm fanın olduğun yerden kısa sürede ayrılman çözüm olur.
bknz yine konu hakkında en ufak yorumu olmamasına rağmen sadece başlığı okuyup özet çıkarıp firmaya suç atmak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır değecek bir sorun yok bina tesisat için gelicekler bina tesisatında sorun olmadığına %100 eminim.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bknz yine konu hakkında en ufak yorumu olmamasına rağmen sadece başlığı okuyup özet çıkarıp firmaya suç atmak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hayır değecek bir sorun yok bina tesisat için gelicekler bina tesisatında sorun olmadığına %100 eminim.
Yorumu düzenledim, 35 tane sekmenin arasında benzer sorunu yaşayanları yan yana almıştım, ping spike konusuna cevap yazacağım diye yanlış konuya yazmışım. Neyse fark etmez bu boktan firma kadar müşterilerini umursamayan başka bir firma daha yok. Kendim kullandım, bir tane cloud diye personelleri var networktan gram anlayamayan sağda solda eleştirenlerin hesabını kapatsın, dursun başka yaptığı bir iş yok.

Sen bu firmanın kirli çamaşırlarını bilmiyorsan o benim değil, senin sorunun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
@Oneomous 50'ye sabitledim ama ping saibt 21
1672692901094.png

Bu arada ben Adana'dayım. Ama Comnet beni Istanbul'da olarak gösteriyor. Bu mu sizce ping yükselten?

Top Bottom