Neler Yeni

Rehber İnternet Hızınızı Basitçe Arttırın!

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Hemen konuya dalalım.

SNR Margin hattınızın kararlılığını belirtir. SNR Margin Ne Kadar Yüksek İse Bağlantının Kesilmesi Ve Sorunların Yaşanma İhtimali O Kadar Düşüktür.

Firmaların size verdikleri modemlerin bir çoğunda SNR Ayarı yapılamaz.

Ama SNR Ayarı yapılabilen bir modem aldığınızda hattınızdan ne kadar verim alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Örnek:

Ben şu anda Türk Telekom'un Bana 2016 yılında verdiği o meşhur oval kafalı modemi kullanıyorum. Altyapım VDSL2/FTTC Fiber.

Hat değerlerim aşağıdaki gibi:
Ekran Görüntüsü (275).png

En alt kısımlarda da gördüğünüz gibi anlık olarak SNR Değerlerim yazılmış. Bu da aynı RAM CL Değerleri gibi.
31-31-24-24-25 Minimum olarak 24.4 Görmüşüz. Yani SNR Değerlerim Gayet İyi.

SNR Değerleri Bu Şekildeyken Yaptığım Speedtest'te Çıkan Sonuçlar:

Ekran Görüntüsü (141).png

Yani Ortalama 47-48Mbps alabiliyorum.

Eğer Ki Ben Şu Anda SNR Değerini Düşürebilseydim, 14 Veya 15'e Ayarlayabilseydim Büyük İhtimal Yukarıda Hattıma Tanımlanan 51Mbps'in 50sini Çok Rahat Bir Şekilde Alabilecektim. Yani Yaklaşık 3Mbps Kazancım olacaktı.

Olay sadece bununla bitmiyor. Bakın yukarıda da gördüğünüz gibi hattımın alabileceği max hız 112Mbps civarıymış. Bunun içerisine DSLAM Kilidi (DSLAM Kilidi dahilindeki max hız 87.6Mbps) Vb. Etkenler de dahil edildiğinde ben 100Mbps paket alırsam ve internetimi 4-5 SNR İle Kullanırsam 87Mbps'nin 84ünü Rahatça alabilirim. Tabi bu teoride. Gerçek hayatta ne olur bilinmez.

Bu konuyu takip ederseniz bu işin uygulamalı halini de yakın zamanda gösterebilirim. 2 Gün Önce @RevDeisDou Önerisi üzerine Keenetic Omni DSL Aldım ve gelmesini bekliyorum.
Bahsettiğim modemde SNR Ayarı yapabiliyorsunuz. Ve ben SNR'yi 15 Civarı Olarak Sabitlersem 51Mbps'in 50'sini gayet rahatça alabileceğim.

Kısacası firmaların verdiği modemler kendi SNR Değerlerini otomatik belirlediği için ve bu modemler firmaları en az şekilde uğraştıracak biçimde üretildiği için hattın kalitesine önem veriyor ve bu da gereksiz yere fazla SNR Seçilmesine, Hattaki hızdan iyi bir verim alamamayı peşinde getiriyor.

ÖNEMLİ!!!
Eğer bir toplu konut projesinde, 3 Bloktan fazla olan sitede, yoğunluğun sık olduğu bir yerde ikamet ediyorsanız bu işlemi yaparken SNR Değerini 10'dan aşağı düşürmemeye dikkat edin. Aksi bir durumda internetiniz kesilebilir. DSL Bağlantısı Yok hatası alabilir ve belki de günlerce evinize bir ekibin gelmesini bekleyebilirsiniz. DSL Bağlantısı yok hatası aldığınızda firma ile olan uzaktan erişim de kesildiği için saha ekibinin evinize gelmesi şart.

SNR Ayarınızı, modeminizin DSL Bağlantı ayarlarının olduğu yerden veya hattınız ile ilişkili olan herhangi bir menüden yapabilirsiniz. Modeminizde SNR Ayarı yapamıyorsanız SNR Ayarı yapılabilen bir modem almalısınız.

Faydaları:
Hattınızdan maksimum verim almanızı sağlar. Tanımlanmış olan paketin tamamını kullanabilmenize yarar.

Zararları:
Bölgede sık yoğunluk yaşanıyorsa hat zorlanabilir ve bağlantınız tümden kopabilir. Belki birkaç saat, belki birkaç gün, belki de haftalarca internetsiz kalabilirsiniz. Bu yüzden SNR Değerini çok düşürmemeye dikkat edin. Kademe kademe düşürün.

Umarım bu rehberde de size faydalı olmuş olabilmişimdir. Deneyen kişiler Before/After yaparak bu konun altına ekran görüntülerini atarlarsa sevinirim :)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,310
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Keenetic omni DSL modemde 0 denemiştim rahatça ayarı geri alabiliyoruz. Şuan 8' de 57mbit alıyorum. 8 güvenli bu modem için @alpolojix

Noren

80+ Silver
En İyi Cevap
2
güzel rehber olmuş

Quasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Quasi
Denesem mi acep? 35mbps den max 20mbps ortalama 15 mbps alıyorum..

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ping de düşürür mü?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son düzenleme:

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bendeki değerler
15.815.913.713.813.8

iyi mi?

Kreizler

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Hüseyin şahbaz

Ekler

• Desktop Screenshot 2020.11.14 - 18.29.49.28 (2).png
    Desktop Screenshot 2020.11.14 - 18.29.49.28 (2).png
    13.1 KB · Hit: 115

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bende hat değerleri yok router Türk Telekom'un fiber router'ı.

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Acaba dediğin yolu denesemmi?
Fakat tahaddüt kapsamında verilen modemdi bozmak istemiyorum sonra onunda parasını aheste aheste çıkartırlar.

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri