İnternetimden bilgisayarda tam hızı alamıyorum

istare

80+
Reaksiyon skoru
2
İnternet telefonda sorunsuz hız veriyor hatta bi' kat fark olmasına rağmen bilgisayardaki ethernet bağlantısından daha hızlı çalışıyor. Bilgisayarda neden tam hızı alamıyorum muhtemelen ethernet'ten olduğunu düşünüyorum aygıt yöneticisinden hız ve ikili kısmını falan da değiştirdim çözülmedi
photo_2025-06-05_14-26-11.webp
Ekran görüntüsü 2025-06-05 143048.webp

Merhaba. Kablonuz Cat5 mi Cat6 mı? Cat5 ise 100 mbps ile sınırlı olabiliyor. Eğer anakartınız eskiyse bundan dolayı da sınırlama yapıyor olabilir.
Anakartım yeni MSI B650S PRO eski değil öyle bir imkanı yok ama ethernet kablom ne bilmiyorum. Akrabam aldı Aralık ayında yaklaşık 30-40m gerekiyor bana çünkü, ama aygıt yöneticisinde Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller falan yazıyor o mu?

İnternet telefonda sorunsuz hız veriyor hatta bi' kat fark olmasına rağmen bilgisayardaki ethernet bağlantısından daha hızlı çalışıyor. Bilgisayarda neden tam hızı alamıyorum muhtemelen ethernet'ten olduğunu düşünüyorum aygıt yöneticisinden hız ve ikili kısmını falan da değiştirdim çözülmedi
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Kablonun CAT 5 E veya ustu olan CAT 6 olmasi lazim.

Anakartım yeni MSI B650S PRO eski değil öyle bir imkanı yok ama ethernet kablom ne bilmiyorum. Akrabam aldı Aralık ayında yaklaşık 30-40m gerekiyor bana çünkü, ama aygıt yöneticisinde Realtek Gaming 2.5GbE Family Controller falan yazıyor o mu?
Evet, anakart ile ilgisi yok ama Cat5 muhtemelen kablonuz bu yüzden de 100 mbps'yi geçemiyor.

Valla bilmiyorum nasıl bakabilirim ona bilgisayar üstünden
bilgisayar üzerinden bakamazsın kablolyu inceleyip üzerindeki yazıları okursan cat5 cat5e vb yazı görürsün

Bak ben gecen gun internetimi yeniledim. bir bilgisayar 900 mbps aliyordu digeri ise 100 de kaliyordu. Acaba dedim kablodanmi derken oyle cikti. Kablo uzerinde yazar cat5e cat6 vb yazilar. Bilgisayar uzerinden goremezsin.

Geri