Neler Yeni

İp adresimi nasıl değiştiririm?

Rich Kedy

80+ Bronze
İnternet hızımı arttırmak için İp adresimi değiştirmek isityorum, nasıl yapacağım.

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Modemi kapatıp açınca bile değişiyor diye biliyorum. Google a ip adresim yaz ve oradaki ip adresini bir yere kopyala. Modemi kapatıp açtıktan sonra ip adresin değişmiş mi değişmemiş mi kontrol et.

Rich Kedy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Modemi kapatıp açınca bile değişiyor diye biliyorum. Google a ip adresim yaz ve oradaki ip adresini bir yere kopyala. Modemi kapatıp açtıktan sonra ip adresin değişmiş mi değişmemiş mi kontrol et.
Kapatıp açınca mı, reset atınca mı?

PİŞMANIM

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
İbrahim
açıp kapatınca değil de resetleyince değişiyor diye biliyorum

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

cagdascelebi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
788
İsim
Çağdaş ÇELEBİ
Instagram
cagdas_celebi
Steam
cagdascelebi
Twitter
cagdasclbi
Facebook
cagdasclbi
Discord
! 𝓔𝓥𝓘̇𝓝𝓓𝓐𝓡 +𝟮𝟯#0001
Eğer bozuk CGNAT'ta bulunmuyorsanız IP değişikliğinin hızınızı etkileyeceğini pek sanmam.
Yeni bir bilgi daha öğrendim sayenizde. Verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim.

CGNAT'ta bulunuyorsanız eğer, statik ip satın alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz bence. (yine de @alpolojix hocamdan kesin bir bilgi alabilirsin)

lorddraq

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
muhammed erkenez
Ben kablosuz routerda sürekli bağlantı kopması sorunu yaşıyordum, evde cihaz çok yokken sorun olmuyordu ama ev kalabalık olunca cihaz cortluyordu, en temizi modemden routera kablo çekmek ama koridorda kabloyu kimse sevmez:) IP aralığımı değiştirdikten sonra kalabalık ortamlarda daha az kopma yaşamaya başladım 192.168.1.2 ile 192.168.199 aralığında yaptım, IP'nin internet hızına etki ettiğini ilk defa burda duyuyorum, bağlantı kopmasını anlarım IP çakışmasından ötürü, tam da benim yaşadığım durum buydu, DNS ayarlarınızı değiştirmeyi kastetmediniz di mi? İnternet hızını artırmasa da ping ve gecikme değerlerini değiştiriyor tarayıcılar daha hızlı tepki veriyor bunu bizzat test ettim. 1.1.1.1 1.0.0.1 kullanmanızı tavsiye ederim.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Yeni bir bilgi daha öğrendim sayenizde. Verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim.

CGNAT'ta bulunuyorsanız eğer, statik ip satın alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz bence. (yine de @alpolojix hocamdan kesin bir bilgi alabilirsin)
TurkNet gibi kullanıcısı TT-SOL Gibi fazla olmayan firmalarda bu sorun pek yaşanmıyor :)

Örneğin 2020 Kasım ayında Izmir'den Valve'a 35ms ile bağlanıyordum CGNAT ile. 11ms Izmir-Istanbul desek TT 24ms ile bağlanıyor. Bana da en optimize değeri veriyor.

Ama şu an CGNAT'ta 52-58ms arası değerler alıyorum. TT yine 25-26ms gibi değerlerle bağlanıyor ama bana 56ms sunuyor. Statik kullanınca bu değer 39ms'e düşüyor XD

Onurkotlutok05

80+ Gold
Resetleyince değişiyor olması lazım

Top Bottom