İPhone 16 pil sağlığını koruma

Hocam bir de ben tam bilmiyorum bu konuyu ama garanti kapsamında 80’in altına düşünce servis uyarısı verdiginde garanti kendi değişim yapıyor mu
Garanti devam ediyorsa ve döngü 1000 den azsa yapıyor ama onu cihaz da bildiği için inadına garanti bitene kadar 80 de kalır yaşandı bu 😀

Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim hangi aralıklarda telefonu kullanayım hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum
Şarj yaparken telefonu kullanma.
Şarjı 20-80 döngüsünde tut.
Hızlı şarj kullanma.
Bunları yaparsan korursun.

Temiz iki aylık ikinci el iPhone 16 aldım cihazın devir 67 pil sağlığı %100 ama pil sağlığının hemen düşmesini için neler yapabilirim hangi aralıklarda telefonu kullanayım hangi aralıklarla şarj edeyim veya bir ayarı var mı zaten cihazı yeni aldım genel olarak 25 gibi şarja takıyorum 85 90 gibi de çıkartıyorum
Açık konuşmak gerekirse hiç bir şey yapamassın. Şu ayarı açarsan pil daha fazla dayanır diyenlere inanma 200 devirden sonra düşmeye başlar.
Bende 15 kullanıyorum 330 devirde %87 pil sağlığım var ve iyileştirimiş pil aktif bir şekilde kullanırken böyle oldu sen düşün.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hızlı şarj kullanma.
alakası yok hocam.

Açık konuşmak gerekirse hiç bir şey yapamassın. Şu ayarı açarsan pil daha fazla dayanır diyenlere inanma 200 devirden sonra düşmeye başlar.
Bende 15 kullanıyorum 330 devirde %87 pil sağlığım var ve iyileştirimiş pil aktif bir şekilde kullanırken böyle oldu sen düşün.

alakası yok hocam.
Arkadaşla aynı zamanlar iPhone almıştık. Ben hızlı şarj 0 dikkat falan. O yavaş şarj hep 20-80 de şarj. Batarya saglimizin biri 92 diğeri 96 mi neydi.
Bizr fark olmuştu.

Arkadaşla aynı zamanlar iPhone almıştık. Ben hızlı şarj 0 dikkat falan. O yavaş şarj hep 20-80 de şarj. Batarya saglimizin biri 92 diğeri 96 mi neydi.
Bizr fark olmuştu.
Kuzende 15 pro var. o çoğunlukla pili 10 un altına indirir ve o şekilde kullanır. iyileştirimiş pil kapalı 650-700 dögü arasında.

Şunuda ekliyeyim ben ondan 4-5 ay sonra almıştım telefonu.

her türlü azalacak amaaan, güzel anılarımızı güzel karelerde yakalasın diye para bayılıp alınıyor bi yerden sonra da bunu düşünmek lazım

Hocam bende takıyordum ama gerek yok harbiden amelelik telefon seni rahat hissettirmek için var senin telefon için çalışmana gerek yok adaptörün kablon orijinal olsun birde gece uyurken şarjda bırakma yeterli

Kafaya takma. 3 yıllık 14 pro’nun pil sağlığı böyle. 2-3 yılda bir 6k (bugünün fiyatıyla) verip bataryayı değiştirirsin olur biter.
Ben niye değiştirmedim. Çünkü telefon US’ten geldiği için apple tr işlem yapmıyor😭

Ekler

• IMG_7855.webp
    IMG_7855.webp
    70.8 KB · Hit: 8
100 devirde 99 saglik olur hocam.
o tarz devirde şu kadar olacak vs tamamen saçmalık kullanıcıya bağlıdır
Hocam bir de ben tam bilmiyorum bu konuyu ama garanti kapsamında 80’in altına düşünce servis uyarısı verdiginde garanti kendi değişim yapıyor mu
ücretli değişim yaparlar
Hızlı şarj kullanma.
hızlı şarjda sıkıntı olmuyor şarjın girişindeki konnektör zaten akıllı ne kadar watt çekeceğini vs biliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,386
Üyeler
183,418
Son üye
thenyxx
Geri