iPhone 16 pro alınır mı

11'den 16 pro güzel bir sıçrama olur. Ancak 11ler ios 18'i alacak. Ben olsam bir yıl daha kullanır, 17 serisini beklerdim. Çünkü 16 serisi ara bir seri gibi bir şey oldu. Aİ özellikleri tam olarak kullanılsa da bu özellikler 2025'de dahi ülkemize gelmesi belirsiz. Dolayısıyla 17 serisi tanıtıldığında büyük ihtimal 16 serisini kullananlar hala daha Aİ özelliklerini kullanamıyor olacak. E zaten 16 serisinin ana tercih nedeni de Aİ özelliği olduğuna göre, kullanılamayacak bir özelliği 100k ücret ödemenin hiçbir mantığı yok.

Kaldı ki 17 serisinde plus modeller olmayacak ve plus yerine slim model gelecek. Pro modellerinde de Apple'ın qualcomm hegamonyasından kurtulacağını düşünürsek, uzun yıllardır ufak iyileştirmelerle ( makyaj da diyebiliriz. ) güncellenen iphonelar, adam gibi bir ilerleme kaydedecekler gibi görünüyor.

Bu sadece ıphone 15 pro maxin 256sında böyle oldu trde malesef 1 yıl kullansanda ıphone fiyatlarını her zaman daha pahalıya satılmıştır. 11,12,13,14 bakabilirsin hatta 15in 256 değil 512side öyle ve ilerleyen zamanlarda mutlaka artacaktır fiyatı. Tüm iphone serilerinde böyle olmuşken sadece 15 pro max sabit kalmıştır. Ki yorumun altında arkadaşın dediği gibi 1 yıl değil 2 yıl olur ama aldıgın fiyatın üstüne rahat satarsın trde neredeyse hiç bir marka ile bunu yapamazsın.
11,12,13,14 de öyle olmasının sebebi enflasyonun sürekli artması ve asgari ücretin düşük olması yani ip14 çıkış fiyatı 46k şuan 72k 2 sene önce 46k ya ip14 alan bugün yine kar etmiş olmuyo

11,12,13,14 de öyle olmasının sebebi enflasyonun sürekli artması ve asgari ücretin düşük olması yani ip14 çıkış fiyatı 46k şuan 72k 2 sene önce 46k ya ip14 alan bugün yine kar etmiş olmuyo
tabii ki kar etmiş olmaz ama 2 yıl önce alınan bir x marka fiyatını aldığın fiyata satamazsın. Iphone'da ise enfasyon bakımında kar ettirmese bile paranı bir nebze korur. 46kya almış diyorsun mesela suan 60 65e satabilir ama x markasını 46ya alsaydı onu suan 35e satardı demek istiyorum yani.

Geri