Neler Yeni

IPhone kapalı kutu yd vs iPhone tr

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
Öncelikle merhaba uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soru var iPhone kapalı kutu yd mi almak mantıklı yoksa tr iPhone mi ? Kapalı kutu yd Alinca sanırsam 17 aymı ne kesintisiz kullanılabiliyormuş telefon peki sizce hangisi daha mantıklı satma konusunda yd nin dezavantaja sokucağını düşünüyorum kararsız kaldım hangisi daha mantıklı ?

neshter

80+ Bronze
Eğer çift fiziksel sim var ise, 4 ay + 4 ay kullanabilirsin. Yıl başında sıfırlanıyor bu hakkın ama ileride bunun devam edeceğinin garantisi yok. Türkiye'de her şey bir resmi gazete kararına bakıyor. Sayın başkanımız sağ olsun. Yarın bu değişebilir.

semih.1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Efe semih cunkur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer çift fiziksel sim var ise, 4 ay + 4 ay kullanabilirsin. Yıl başında sıfırlanıyor bu hakkın ama ileride bunun devam edeceğinin garantisi yok. Türkiye'de her şey bir resmi gazete kararına bakıyor. Sayın başkanımız sağ olsun. Yarın bu değişebilir.
O yüzden kararsızım zaten her yıl sonu 4 aya düşecek kolpası sıkılıyor ama önemli olan satarken benim için

BehzatÇ.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
357
İsim
behzat
aynı modelden alacak 1 arkadasını daha bulup kayıt yaptırırsan mantıklı tek pasaport kaydı ile 2 cihaz kaydedebiliyosun
6 ay önce 2 15promax aldım kayıt ücreti dahil tanesi 50000 e geldi

YD alınmaz

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,131
İsim
Eşref Tek
O yüzden kararsızım zaten her yıl sonu 4 aya düşecek kolpası sıkılıyor ama önemli olan satarken benim için
Yani evet öyle bir risk var fakat hükümetin böyle bir karar alacağını düşünmüyorum çünkü bir miktar da zararına olur böyle bir karar fakat tabii riski mevcut şahsen ikinci iphone 6 falan alıp devam etmeyi düşünüyorum 3-4 ay.

Alihanyilmaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Alihan YILMAZ
Aklıma takıldı.
Bu yd telefonlara İsrail'li paravan şirketler Bomba yerleştiriyor olmasın? Lübnan'da bir sürü sivil ölmüştü.
Bataryaları, açılan konulara bakılırsa, çok hızlı tükeniyor muş.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,365
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Çift simli bir yd telefonu şimdi alsan yıl sonuna kadar kullanırsın. Sonra kanun değişmezse 2026 yılının ilk 8 ayında da kullanırsın ancak son 4 ay telefonsuz kalırsın. Ayrıca telefonu satman zor. İkinci el ilanlarına bakarsan bir sürü yd iPhone var.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,527
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
iPhone 14 Pro kullanıyorum ve bu telefonu almak yerine yurt dışı bir 16 Pro alabilirdim. Tercih etmeme sebebimden en basiti, öğrenciyim ve belli bir maaşım yok. Yani her süresi bittiğinde veya modelin yurt dışı piyasası ölmeye başladığında satıp yenisi almak çok zor olur. Ek olarak boşta kalan 4 ay yanımda telefon gezdirmek işin can sıkıcı kısmı. Kısacası hem değer kaybetmesin hem piyasadan düşmesin hem kafam rahat olsun dersen Türkiye cihazı al. Şöyle düşün, ilk aldığın modeli Türkiye cihazı olarak alırsan evet çok para ödeyeceksin ama bundan sonra elindekini satıp 10.000 ekleyip yenisine geçebileceksin. Yurt dışı telefonlar bir süre sonra sıkıntı haline gelse ve Türkiye cihazı almak istesen hem elindekini satmak zor hem de üstüne belki de 30.000-40.000 falan eklemek gerekecek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Ahmed
Aklıma takıldı.
Bu yd telefonlara İsrail'li paravan şirketler Bomba yerleştiriyor olmasın? Lübnan'da bir sürü sivil ölmüştü.
Bataryaları, açılan konulara bakılırsa, çok hızlı tükeniyor muş.
Sahte parcalarla toplanan telefon olursa neden olmasın

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,640
İsim
Furkan Görür
Öncelikle merhaba uzun zamandır aklımı kurcalayan bir soru var iPhone kapalı kutu yd mi almak mantıklı yoksa tr iPhone mi ? Kapalı kutu yd Alinca sanırsam 17 aymı ne kesintisiz kullanılabiliyormuş telefon peki sizce hangisi daha mantıklı satma konusunda yd nin dezavantaja sokucağını düşünüyorum kararsız kaldım hangisi daha mantıklı ?
15 ve altı kapalı kutuların hepsi TOPLAMAdır.

15lerin %50si toplama ama 14 ve altı komple toplama.

Toplama oldugu şöyle anlarsın cihazı kapalı kutudan çıkarıp garanti süresine baktıgında garantisi bitmiş ise toplamadır veyahut içini açıp göreiblirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

toplama olmasının en kötü yanı pil şoklanmış ise 4-5 ayda %85in altına düşüyor. Diğer bi kötü yanı ısınma sorunu yapıyor.

Top Bottom