IPS paneller

Tarık Baskan

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
304
ıps paneller hakkında çok fazla eleştiri yapılıyor peki neden bu kadar kötü bir panel bu ıps panel renklerin güzel gözükmesi falan bunlar benim için hikaye ben gamer ım benim gibi gamerlara ne gibi - leri ne gibi + ları olur açıklarsanız sevinirim

Profesyonel oyuncuysanız ve rekabetçi oyunlar oynuyorsanız TN alın geçin ya da IPS'de Alienware alacaksınız. Diğer panellerin gecikmesi kötü. Aslında VA Panel kötü IPS'in kötü olduğunu kim dedi. VA'da Ghosting ve ölü piksel oranı daha yüksek.

1 - TN panellerde net görüntü için dibine girmen lazım.
2 - Bu durum fiziksel hasarlara yol açabilir.
3 - Önerilen pozisyonda otururken asla ekranı net göremezsin görüntü bozulur.
4 - Renk doygunluğu çok kötü.
----
1 - En düşük MS değerlerine sahip ama E-Spor seviyesinde değilsen 1 ms IPS paneller mevcut.
2 - Ucuz.

Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.

Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.
elinize sağlık hocam bu kadar uğraşmışsınız benide bilgilendirdiniz teşekkürler birde şu monitöre bakar mısınız rica etsem?

elinize sağlık hocam bu kadar uğraşmışsınız benide bilgilendirdiniz teşekkürler birde şu monitöre bakar mısınız rica etsem?
Kötü, bu fiyata TN almayın dedim.

Geri