İps vs va panel farkı

Aususlike

80+
Reaksiyon skoru
129
Merhaba. Şuan ve panel 144hz monitör sahibim. Sizce ips panele geçmeye gerek varmı. Eğer geçerem büyük ihtimal 240hz alırım almışken. Daha çok hikayeli oyunlar oynarım. İps in daha iyi olduğunu biliyorum ama çok fark mı cidden aralarında

240Hz'ler genelde TN panel olmuyor muydu? Yine de bakmak lazım ama.

EDİT : yazınca çıkıyomuş :peepo2:

hikayeli oyun oynuyorsanız kesinlikle ıps alın

Merhaba. Şuan ve panel 144hz monitör sahibim. Sizce ips panele geçmeye gerek varmı. Eğer geçerem büyük ihtimal 240hz alırım almışken. Daha çok hikayeli oyunlar oynarım. İps in daha iyi olduğunu biliyorum ama çok fark mı cidden aralarında
Hikayeli oyunlar için daha iyi olur ıps panel.

ıps panel renkleri daha iyi gösterir ve ayrıca sağ ya da soldan baktığınızda ekran kararma yapmza
Kesin olarak yapmaz, renkleri iyi gösterir diye bir şey yok. Her panel kalite kalite ayrılır.

İps 1ms olursa ekran çok kararıyor 4ms'e kadar normali. Daha sonra yazılımla 1ms e düşürülüyor o da ekranı karartıyor.

hikayeli oyun oynuyorsanız kesinlikle ıps alın
Sadece hikayeli oyun için IPS almak saçma bence.
TN panelli laptop ve IPS panelli monitörüm var. Aradaki fark dağlar kadar diyebilirim.
Günlük kullanımda da IPS farkı görülüyor.

ama renkleri daha iyi gösteriyor hikayeli oyunlarda daha iyi diye biliyorum
Sadece hikayeli oyun için IPS almak saçma bence.
TN panelli laptop ve IPS panelli monitörüm var. Aradaki fark dağlar kadar diyebilirim.
Günlük kullanımda da IPS farkı görülüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesin olarak yapmaz, renkleri iyi gösterir diye bir şey yok. Her panel kalite kalite ayrılır.
benim bildiğim ıps genelde hikaye oyunu
tn fps oyunları
yanlış ise düzeltiniz

Her markanın paneline göre renk kalitesi ayrılır. Mesela AOC'un VA panelleri IPS gibi hissetirebilir.

Geri