Neler Yeni

Çözüldü✓ İps Vs Va panel sizce hangisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
137
Bu dünyada fanı olabileceğim tek şey BERSERK'tir
İsim
F.M.
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Salih İdris Can

ege001

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,879
İsim
ege erdem demirelli
Evimde Samsung 55S90C safkan bir oled panel kullanıyorum daha öte bir görüntü yok Samsung bu işi gayet iyi yapıyor gerek telefonlarında gerek tabletlerinde gerek monitörlerinde her malın giriş orta üst şeklinde basamakları mevcut sırf bir ürün kötü diye markanın tamamına kötü diyemeyiz.
Samsung zaten panel isinden dunyanin en iyi 3 arasinda diyebiliriz. Sizinkide TV nin sahi yani :D

Trabzonlu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
382
İsim
Ömerfaruk

Ruffian

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,181
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Laptop, PC, Limitler
Hocam IPS ucuz yollu bilgisayarlarda daha iyi olur VA panellerin kalitesiz düşük bütçelisi azap çektirir ama güzel VA panellerde yağ gibi akar

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,289
İsim
Yunus Şahin
sadece tebilonda var satışta oda 30k biraz asıyo benim butceyi :/

2. el öneriyorum hocam zaten. Sıfır alınmaz :D Eski model olduğu için ve sıfırı fazla bulunmadığından piyasada yüksek fiyata satılıyor.

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
919
İsim
Cengiz Han
3-4 senedir VA panel kullanıyorum. Curved ekran farkını hiç hissetmiyorum doğrusu. Görüntü olarak estetik durabilir. Renkleri iyi ama ghosting var benim monitörde az bir şey. Birkaç ayarla aza indiriyorum. IPS de siyahlar iyi değil diye biliyorum. Önerim hangisi ucuzsa onu al.

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
VA alan çok pişman olur. İPS Öneririm.
tam olarak öyle denemez.ben mesela bilgisayarım bozulmuştu kardeşimin gamepower 23.8 inç 144 hz va panelini birkaç ay kullandım.çok kaliteliydi.üstelik o zamanlar yine bu panel için orda burda 'aman sakın almayın kalitesiz panel' diyenler çoktu.ama kardeşim bazı bilirkişilerin danışmanlığıyla bunu seçmişti.gerçi halen var bu asus fanatikleri günümüzde :).öyle bir monitördü ki; 60 hz 60 fps freesync kapalı ne ghosting ne motion blur ne bişey.wide color gamuttu ayrıca ve birçok ıps monitörde kat be kat kaliteli görüntüsü vardı.ama tabii ki ıps nin kendine has bir görüntü özelliği var o ayrı.cam gibi gösteriyor benim ki mesela.ıps farkı.eğer almaya gücüm yetseydi wide color gamut ıps ler var ama çok pahalı.

kemal k.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Kemal
Konu çözülmüş ama ister oyun ister film IPS alınır kendim LG ultragear gn60r IPS panel kullanıyorum Va frlan alınmaz hocam va ne yani ucuz diye millet va ya abaniyor da cacık

Dahası  
Reaksiyon skoru
311
İsim
Tekirdağlı Erşan Kuneri
Konu çözülmüş ama ister oyun ister film IPS alınır kendim LG ultragear gn60r IPS panel kullanıyorum Va frlan alınmaz hocam va ne yani ucuz diye millet va ya abaniyor da cacık
cacığı seven bir milletiz karışma sen :LOL:

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,919
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye
hocam odyssey neo g7 43" kullanıyorum kesinlikle va panel olarak aşırı iyi. yerel karartma ayarıyla birlikte görüntüdeki siyah yerler mükemmel ötesi gözüküyor ips e göre. ghosting var ama beni rahatsız etmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cacığı seven bir milletiz karışma sen :LOL:
20k lık bir va monitörde bir şeyler izle önce sonrasında tekrar görüşlerinizi alalım.

Deepnise

80+
IPS genel olarak VA panele göre daha iyi. Eksi tarafı siyahları iyi gösterememesi, baya karanlık oluyor gölgeler. Gama ayarıyla bu düzeltilebilir elbet ama genel olarak tüm renkleri bozacağı için çok az gama arttırmak lazım.

VA ips kadar iyi değil ama siyahlar konusunda daha iyi.

Özetle durum bu. Peki tercihim ? Ips olur :)

kemal k.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Kemal
hocam odyssey neo g7 43" kullanıyorum kesinlikle va panel olarak aşırı iyi. yerel karartma ayarıyla birlikte görüntüdeki siyah yerler mükemmel ötesi gözüküyor ips e göre. ghosting var ama beni rahatsız etmiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

20k lık bir va monitörde bir şeyler izle önce sonrasında tekrar görüşlerinizi alalım.
Tofaş la mercedes i karsilastirmak gibi oluyor bu sefer kullandığım monitör 4 k onerdigin Va panel monitör 20k 4k lik Va panelle karşılaştıralım pahalı olan tabi iyidir :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,419
Üyeler
161,852
Son üye
lakaskiva
Top Bottom